Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

16 Жовтня 2019
4526
16 Жовтня 2019
16:42

Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

4526
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про призначення Валентина Петрова головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.
Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку
Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку

Про це 16 жовтня під час брифінгу повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Ми прийняли низку кадрових рішень. Ми призначили голову Держспецзв'язку – це Валентин Петров. Професійна, на мою думку, нормальна людина. Подивіться на нього, будь ласка, у нього випробувальний термін два місяці», – оголосив він.

Пан Гончарук додав, що поставив новопризначеному голові низку задач, серед яких найголовніша – «вичистити, припинити корупцію в органі й навести там порядок».

Крім того, він уточнив, що Валентина Петрова призначили без проведення конкурсу: «Ми не проводили конкурс на цю посаду. Це пов'язано з тим, що, відповідно до закону, на цю посаду конкурс не проводиться, бо це посада, яка обіймається військовослужбовцями. Там є особлива процедура. Власне з цим і пов’язаний випробувальний термін. Ми хочемо подивитися, чи людина справиться».

Валентин Петров був керівником Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, 12 жовтня 2019 року Кабінет міністрів України звільнив главу Державної служби спеціального зв'язку та захисту Леоніда Євдоченка. Держспецзв'язок забезпечує функціонування і розвиток державної системи урядового та конфіденційного зв’язку, опікується кіберзахистом, телекомунікаціями, радіочастотним ресурсом України тощо. Їй підпорядковується Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення – державне підприємство, яке розповсюджує телевізійний і радіосигнал, обслуговує передавачі телеканалів і радіостанцій.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 15 жовтня повідомив, що скоро почнуть проводити аудит Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та запропонують алгоритм реформування органу.

Фото: сайт РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4526
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду