detector.media
14.08.2019 19:22
Шарій публічно заперечив проросійську позицію
Шарій публічно заперечив проросійську позицію
При цьому він заявив, що, начебто, «половина політиків» у Європі — проросійські

Політик і блогер Анатолій Шарій відреагував на матеріал «Детектора медіа», записавши відеоролик, у якому заперечує, що має проросійську позицію.

У ролику він переконує, що «половина політиків» у Європі — проросійські, а мати проросійську позицію в Україні — «кльово». Він апелює до того, що проросійська партія Віктора Медведчука «Опозиційна платформа — «За життя» набрала на виборах понад 13 % голосів.

«Если бы я был пророссийским, да неужели я бы об этом не сказал? Мне что, страшно это должно быть или что? В Европе половина политиков, блин, пророссийские. Как показали выборы, пророссийская политсила без проблем берет второе место. Второе на**ен… Так что же тут такого, сказать, что ты пророссийский? Но если нет ничего пророссийского в политсиле, в заявлениях, то какого х**на мне признаваться в том, чего нет. Это ж клево считается в Украине, второе место заняли», — сказав Шарій.

У відеоролику він використовує нецензурну лексику, називає видання «Детектор медіа» «помойкой», а журналістів «чушками», «тупыми скотами», каже що їм «очень просто надавать по морде» та робить двозначні заклики до своїх прихильників.

«Хочешь “передать привет” этим мудо*осам — передавай», — звертається він до підписників.

Водночас у ролику він згадує про підтримку режисера Олівера Стоуна, що зняв псевдодокументальний фільм «Нерозказана історія України», де Росію не називають агресором. Фільм базується на розповіді проросійського політика Віктора Медведчука й доповнюється міркуваннями президента РФ Володимира Путіна. Стоун також є автором антимайданівського фільму «Україна у вогні», в якому стверджувалося, що Майдан організувало Центральне розвідувальне управління США. Також у 2017 році Олівер Стоун випустив серіал під назвою «Путін».

«Это для вас, дети тупых быков из колхоза, Оливер Стоун — это человек, который снимал вот там… Медведчука, Путина и так далее. А для меня Оливер Стоун — это режиссер просто колоссальных фильмов, которые получали Оскар», — каже Шарій.

Наприкінці ролика Шарій звертає увагу на те, що діяльність ГО «Детектор медіа» фінансується урядом США через USAID та Internews.

«А если правительство США финансировало бы концлагеря, к примеру, но открещивалось бы от того, что там происходит… Вот эти вот помойные организации (мається на увазі USAID та Internews, — ред.), поддерживаемые правительством США, финансируют вот такого вот рода де**мо собачье», — каже Шарій.

Він також додав, що хоче звертатися до європейського суду, та попросив допомоги серед своїх підписників.

«Мы, конечно же, будем думать, каким образом мы можем привлечь этих тупых скотов к ответу в европейской юрисдикции [...] мы подумаем, а если есть юристы, у которых есть четкий алгоритм, как это осуществить, и как притащить вот этих вот задрыпаных чертей наконец-то в реальный суд, то я, конечно, выслушаю любые предложения», — сказав Шарій.

Зазначимо, що «Детектор медіа» проаналізував частину відеоблогів Шарія та виявив, що його позиція багато в чому збігається із тезами російської пропаганди. Зокрема, він називає війну з Росією «внутрішнім громадянським конфліктом», не підтримує та висміює події Революції Гідності тощо Наступного дня в особисті повідомлення сторінки «Детектор медіа» на фейсбуці прийшло повідомлення від Анатолія Шарія. Він у нецензурній формі пригрозив «Детектору медіа» судовим позовом на «серйозні кошти».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY