29 листопада вийшов останній друкований випуск газети «Вечірній Київ». «Хрещатик» стане офіційним вісником

29 листопада вийшов останній друкований випуск газети «Вечірній Київ». «Хрещатик» стане офіційним вісником

30 Листопада 2018
4934
30 Листопада 2018
15:00

29 листопада вийшов останній друкований випуск газети «Вечірній Київ». «Хрещатик» стане офіційним вісником

4934
«Вечірка» стане сайтом, а «Хрещатик» – офіційним вісником Київської міської ради та КМДА.
29 листопада вийшов останній друкований випуск газети «Вечірній Київ». «Хрещатик» стане офіційним вісником
29 листопада вийшов останній друкований випуск газети «Вечірній Київ». «Хрещатик» стане офіційним вісником

Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердив виконуючий обов’язки головного редактора газет «Вечірній Київ» і «Хрещатик» та начальник КП «Вечірній Київ» Максим Філіппов.

«Газета «Вечірній Київ» більше не виходить, це був останній випуск, який об’єднав чотири номери. Більше в 2018 році «Вечірній Київ» не буде виходити в паперовій версії. Під брендом «Вечірнього Києва» виходить сайт. Нове комунальне підприємство «Центр публічної комунікації та інформації», яке вчора створили, буде обслуговувати в тому числі і цей сайт. Останній наклад «Вечірки» вийшов накладом 10 тисяч примірників», – сказав Максим Філіппов.

За його словами, газета «Хрещатик» стане офіційним вісником, в якій друкуватимуться рішення, розпорядження, оголошення Київської міської ради і КМДА, а також постанови ЦВК. І «Вечірній Київ», і «Хрещатик» втратять офіційну реєстрацію друкованих ЗМІ, сайт «Вечірки» та офіційний вісник «Хрещатик» передадуть в КП «Центр публічної комунікації та інформації», за створення якого 29 листопада 2018 року проголосувала Київська міська рада.

«Деяка кількість творчих працівників «Вечірки» залишилися працювати в редакції сайту і роблять ту саму роботу, що й раніше. А частина людей (близько десяти осіб) звільнилися (літературний редактор, коректор, верстальник). На «Вечірці» та «Хрещатику» працюватиме близько 25 осіб. У нас зараз не йде переплата на 2019 рік, тому що ми передаємо право на друк новому КП «Центр публічної комунікації та інформації», яке й буде друкувати «Хрещатик», – уточнив пан Філіппов.

«Ще у нас потужні соціальні мережі, «Вечірка» є у Фейсбук (26 тисяч підписників), «Телеграмі» (1,5 тисячі), на youtube (2 тисячі), в «Інстаграмі» (2,5 тисячі). У сайту «Вечірній Київ» у середньому 200 тисяч відвідувачів на місяць», – додав Максим Філіппов.

Перший номер газети «Вечірній Київ» вийшов 21 грудня 1905 року.

Нагадаємо, 31 грудня 2018 року має завершитися третій і останній рік реформування друкованих державний і комунальних ЗМІ. Ті, які не встигнуть реформуватися, втратять свою реєстрацію як ЗМІ.

Раніше Максим Філіппов розповів про реформування муніципальних столичних друкованих ЗМІ в інтерв’ю сайту «Детектор медіа».

2 жовтня 2018 року Верховна Рада не змогла ухвалити жодного з двох законопроектів «Про внесення змін до Закону України "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації"». У результаті голосування обидва законопроекти відхилені.

До кінця 2018 року всі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що ці ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено три роки і до кінця цього періоду залишилося останні 3 місяці. Станом на вересень 2018 року із 752 видань, що мають роздержавитись, реформувалися всього 241, тобто третина.

Нагадаємо, 1 березня 2018 року Верховна Рада відхилила законопроект № 6560 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.

6 червня 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №8441 про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», ініціаторами якого стали дев’ять членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Також у парламенті зареєстровано кілька законопроектів №№ 6560, 7291 і 7395, які пропонують зміни до закону про реформування державної та комунальної друкованої преси.

Медійні громадські організації закликали Верховну Раду якнайшвидше розглянути і ухвалити саме законопроект № 8441.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4934
Читайте також
05.09.2018 13:38
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
3 479
03.09.2018 13:31
Катерина Кулина
для «Детектора медіа»
3 869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду