Рада відхилила проект змін до закону про реформування друкованих ЗМІ

Рада відхилила проект змін до закону про реформування друкованих ЗМІ

1 Березня 2018
3467
1 Березня 2018
11:57

Рада відхилила проект змін до закону про реформування друкованих ЗМІ

3467
Верховна Рада на засіданні в четвер, 1 березня, відхилила проект Закону про внесення змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений членами Комітету з питань свободи слова та рекомендований Комітетом до ухвалення за основу.
Рада відхилила проект змін до закону про реформування друкованих ЗМІ
Рада відхилила проект змін до закону про реформування друкованих ЗМІ

Проект змін до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» (№6560) розглядали за скороченою процедурою. Представляючи законопроект, голова Комітету з питань свободи слова та інформполітики Вікторія Сюмар наголосила на тому, що він усуває лазівки, за допомогою яких місцеві органи влади перешкоджають роздержавленню ЗМІ. 

Однак наслідки голосування вийшли невтішними. За те, щоб ухвалити цей законопроект за основу, проголосували 199 народних обранців, за повернення на підготовку до повторного першого читання в профільний Комітет – 201 нардеп, за повернення на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи – 202 депутати. Після чого голова ВР Андрій Парубій був змушений оголосити, що законопроект відхилено.

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 липня 2017 року на засіданні члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендували парламенту ухвалити за основу проект закону №6560 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» щодо удосконалення механізму реформування друкованих засобів масової інформації, внесений народними депутатами України Вікторією Сюмар, Ольгою Черваковою, Олександром Сочкою, Богданом Онуфриком та іншими.

Проект передбачає внесення змін до низки статей, а саме щодо виділу редакцій з засобів масової інформації (оскільки деякі редакції діють як структурні підрозділи). Їх відповідно не можна реорганізувати чи змінити склад їх засновників. Натомість виділ передбачає створення окремої юридичної особи у тому числі на підставі рішення суду.

Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» набув чинності 1 січня 2016 року. Реформа друкованих ЗМІ відповідно до закону розрахована на три роки до кінця 2018 року.

Упродовж 2017 року Держкомтелерадіо здійснював заходи, спрямовані на реалізацію Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За час реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ перереєстрацію пройшли 158 видань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3467
Читайте також
21.12.2017 15:42
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
4 795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду