Воєнний стан завершився, його не продовжуватимуть – Порошенко

Воєнний стан завершився, його не продовжуватимуть – Порошенко

26 Грудня 2018
1674
26 Грудня 2018
14:29

Воєнний стан завершився, його не продовжуватимуть – Порошенко

1674
26 грудня о 14:00 завершився строк дії воєнного стану. Про його завершення оголосив Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки й оборони, яке транслювали в прямому ефірі телеканали «UA: Перший», «112 Україна», Прямий канал, NewsOne, «Еспресо», 5 канал, «Громадське».
Воєнний стан завершився, його не продовжуватимуть – Порошенко
Воєнний стан завершився, його не продовжуватимуть – Порошенко

«Зараз о 14-й годині припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно ґрунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в державі», - оголосив президент.

За його словами, воєнний стан продовжувати не будуть, хоча російська загроза нікуди не зникла. «Якби не вибори, можливо, ми б попросили Верховну Раду продовжити цей воєнний стан», - зазначив президент.

Він гарантував, що вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

На думку президента, «сплеск інформаційної війни дозволив нам побачити, хто є хто». Він наголосив, що не допустить вразливості українського суспільства до російської пропаганди.

Петро Порошенко сказав, що воєнний стан, як і було обіцяно місяць тому, практично жодним чином не вплинув на повсякденне життя цивільних, не призвів до обмеження конституційних прав і свобод, не призвів до негативних наслідків в економіці.

За словами президента, під час дії воєнного стану було зроблено чимало для зміцнення обороноздатності країни. Зокрема, Міноборони і Генштаб здійснили передислокацію військ туди, де ситуація найбільш загрозлива. Було посилено протиповітряну оборону в південних і східних областях. Було на 2-3 місяці прискорено передачу техніки та озброєнь. Були мобілізовані та провели навчальні збори резервісти першої черги.

Петро Порошенко зауважив, що не все вдалося за цей місяць. «Не вдалося повернути додому 24 моряків воєнно-морських сил України», - зазначив він.

Водночас президент запропонував Державній прикордонній службі продовжити запроваджені нею під час воєнного стану заходи. За його словами, Президент України та РНБО їх підтримають. Нагадаємо, що прикордонники під час воєнного стану запровадили обмеження на в'їзд до України для чоловіків із Росії віком 16-60 років. Також Україна заборонила іноземцям (у тому числі журналістам) в'їжджати до анексованого Криму та на окуповану територію Донбасу.

Нагадаємо, воєнний стан був запроваджений із 14:00 26 листопада 2018 року строком на 30 діб – до 14:00 26 грудня 2018 року – згідно із затвердженим Верховною Радою указом президента «Про запровадження воєнного стану в Україні», в десяти областях України: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій і Херсонській, а також у внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1674
Читайте також
27.11.2018 17:00
Володимир Малинка
Катерина Толокольнікова
Мар'яна Закусило
4 775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду