Манафорт спростовує повідомлення The Guardian про його зустріч із засновником Wikileaks

Манафорт спростовує повідомлення The Guardian про його зустріч із засновником Wikileaks

28 Листопада 2018
907
28 Листопада 2018
10:37

Манафорт спростовує повідомлення The Guardian про його зустріч із засновником Wikileaks

907
Американський політтехнолог, колишній голова виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт заперечує, що зустрічався із засновником сайту Wikileaks Джуліаном Ассанжем. Поширену про це інформацію видання The Guardian Манафорт назвав наклепом.
Манафорт спростовує повідомлення The Guardian про його зустріч із засновником Wikileaks
Манафорт спростовує повідомлення The Guardian про його зустріч із засновником Wikileaks

Про це пише «Радіо Свобода».

«Історія є повністю неправдивою і зумисне наклепницькою. Я ніколи не зустрічався із Джуліаном Ассанжем, або будь-ким, пов’язаним із ним… Ми розглядаємо усі варіанти дій у юридичній площині щодо Guardian, які наполягають на цій історії навіть після того, як мої представники поінформували їх, що вона неправдива», – йдеться у заяві Манафорта, поширеній у США.

Раніше британське видання The Guardian з посиланням на джерела повідомило, що Манафорт щонайменше тричі – в 2013, 2015 і 2016 роках – вів таємні переговори з Ассанжем в посольстві Еквадору в Лондоні, де Ассанж живе вже кілька років.

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня 2017 року ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу.

У грудні суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

Згодом журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

У червні 2018 року суд у США взяв під варту екс-радника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта. Суддя зазначив, що Манафорт «зловживає» довірою, наданою йому півроку тому.

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Манафорта з Партією регіонів і «Опозиційним блоком».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
907
Читайте також
02.04.2018 18:01
Тарас Кузьо
для «Детектора медіа»
2 490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду