Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти

Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти

10 Травня 2019
1202

Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти

1202
Колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ), яку суд США взяв під варту за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks, звільнили з в'язниці.
Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти
Інформаторку WikiLeaks у США випустили з-під варти

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Челсі Меннінґ 9 травня вийшла з в’язниці після двомісячного ув'язнення. Вона вийшла на свободу через те, що термін повноважень великого журі закінчився.

Зазначається, що перед тим як вийти з в'язниці, вона отримала повістку з вимогою дати свідчення новому великому журі 16 травня. У зв’язку з цим її адвокати побоюються, що Челсі Меннінґ недовго зможе перебувати на свободі, так як знову відмовиться відповідати на запитання слідчих. Вона наполягає на тому, що має право відмовитися від дачі свідчень.

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що суд постановив взяти під варту колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі у межах розслідування справи WikiLeaks.

Опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

Фото: Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду