У справі Манафорта оприлюднено понад 300 документів із деталями співпраці із Партією регіонів

У справі Манафорта оприлюднено понад 300 документів із деталями співпраці із Партією регіонів

29 Липня 2018
1459
29 Липня 2018
13:06

У справі Манафорта оприлюднено понад 300 документів із деталями співпраці із Партією регіонів

1459
Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці політтехнолога Пола Манафорта з Партією регіонів України і «Опозиційним блоком».
У справі Манафорта оприлюднено понад 300 документів із деталями співпраці із Партією регіонів
У справі Манафорта оприлюднено понад 300 документів із деталями співпраці із Партією регіонів

Про це повідомляє «Голос Америки».

Зазначається, що, крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона звинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці колишнього глави штабу Дональда Трампа з тодішнім президентом України Віктором Януковичем.

Зокрема, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються медіаполітика та деталі робочих поїздок.

Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості. Наприклад, Пол Манафорт в листі своєму партнеру - політичному консультанту Тедові Дівайну - детально розписує, як має виглядати виступ українського політика Миколи Азарова на з'їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року.

«Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе, і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить з 5-7-хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму "Україна для людей"», - писав Манафорт.

Також у документах фігурує вартість проведення з'їзду Партії регіонів - 565 тис. доларів.

У документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати 200 тис доларів.

Також, згідно з судовими документами, Манафорт написав Януковичу, що «ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції. (...) Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії ».

У документах також можна побачити питання, які були задані на прес-конференції Віктора Януковича, присвячені ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які були дані.

Докази, надані командою спецпрокурора Роберта Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом. Наступне судове засідання відбудеться 31 липня в федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія.

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня 2017 року ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу.

У грудні суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

Згодом журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей.

У червні 2018 року суд у США взяв під варту екс-радника передвиборної кампанії Трампа Пола Манафорта. Суддя зазначив, що Манафорт «зловживає» довірою, наданою йому півроку тому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду