У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks

У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks

17 Травня 2019
1014

У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks

1014
У США суд Олександрії (штат Вірджинія) 16 травня заарештував колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks.
У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks
У США суд повторно заарештував інформаторку WikiLeaks

Про це повідомляє CNN.

Суддя також постановила, що за відмову свідчити через місяць Челсі Меннінґ доведеться платити штраф – по 500 доларів в день, а через два місяці – по 1000 доларів.

Помічник прокурора США Томас Тракслер заявив, що «Меннінґ тримає ключі від дверей в'язниці». Вона, своєю чергою, наголосила, що «скоріше помре від голоду», ніж даватиме свідчення.

«Я б скоріше померла з голоду, ніж змінила свою думку в цьому питанні», – зазначила Челсі Меннінґ.

Крім того, її адвокат Мойра Мельцер-Коен сказала, що «розчарована» рішенням суду про затримання її клієнта. Вона також додала, що не очікувала від Меннінґ зміни позиції щодо дачі свідчень.

Як писав «Детектор медіа», 9 травня колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ), яку суд США взяв під варту за відмову давати свідчення великому журі в межах розслідування справи WikiLeaks, звільнили з в'язниці. Вона вийшла на свободу через те, що термін повноважень великого журі закінчився. Перед тим як вийти з в'язниці, вона отримала повістку з вимогою дати свідчення новому великому журі 16 травня. 

Нагадаємо, 9 березня стало відомо, що суд постановив взяти під варту колишнього рядового Сухопутних військ США Челсі Меннінґ (раніше Бредлі Меннінґ) за відмову давати свідчення великому журі у межах розслідування справи WikiLeaks.

Опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

Фото: Deutsche Welle

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1014
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду