Журналіст The Atlantic з’ясував, що Манафорт мав в Україні тіньовий уряд

Журналіст The Atlantic з’ясував, що Манафорт мав в Україні тіньовий уряд

29 Січня 2018
1930

Журналіст The Atlantic з’ясував, що Манафорт мав в Україні тіньовий уряд

1930
Журналіст The Atlantic Франк Фоера зробив розслідування, під час якого з’ясувалося, що колишній керівник кампанії Трампа, політтехнолог та екс-радник Януковича Пол Манафорт мав у кожному міністерстві в Україні своїх людей
Журналіст The Atlantic з’ясував, що Манафорт мав в Україні тіньовий уряд
Журналіст The Atlantic з’ясував, що Манафорт мав в Україні тіньовий уряд

Про це повідомляє «Громадське телебачення» з посиланням на розслідування журналіста.

Зазначено, що у матеріалі пана Фоера розкриваються досі не відомі речі із біографії Пола Манафорта. Зокрема журналіст зазначає, що політтехнолог вибудував з Януковичем дуже близькі стосунки. Вони часто грали в теніс, відвідували баню й могли навіть плавати голяка. Манафорт змусив Януковича одягатись у такі самі костюми і навіть зачісувати волосся у такий самий спосіб.

«Манафорт навчив його, як усміхатись і як вести переговори. І він усе це робив тихо, із задніх сидінь. Він робив це дуже елегантно», – пише Фоер.

Разом із тим журналіст зазначає, що Манафорт дуже глибоко проник в українську політичну систему: «Пол мав свій окремий тіньовий уряд. У кожному міністерстві у нього була своя людина».

Видання пише, що колишній речник українського Міністерства закордонних справ Олег Волошин розповів журналісту Фоеру, що Янукович слухав тільки Манафорта, у той час як аргументи урядовців він просто ігнорував.

Автор розслідування згадує, що Манафорт отримував від Януковича величезні суми грошей – більше, ніж коли-небудь до цього у своєму житті, а послуги політтехнолога часто – хоч і неохоче – оплачувались із кишень українських олігархів, лояльних до Януковича.

Крім того, як пише видання, після Революції гідності й повернення до США, Манафорт почав лікування у психологічній клініці в Арізоні через проблеми особистого характеру. Одна з його доньок навіть зізнавалась, що тоді її батько був на межі самогубства.

 

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

На початку грудня стало відомо, що газета Kyiv Post опублікує статтю про Манафорта, яку в США вважають порушенням умов звільнення його під заставу.

У грудні суд заборонив Манафорту спілкуватися з журналістами.

На фото - Пол Манафорт

Фото: bostonglobe.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1930
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду