ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США

ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США

30 Жовтня 2017
1216

ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США

1216
За 12 епізодами, включно із змовою проти влади США, ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів
ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США
ФБР звинуватила Манафорта у змові проти США

Серед інших епізодів обвинувачення –відмивання грошей, отриманих за кордоном, неправдиві заяви та сім випадків замовчування щодо рахунків в іноземних банках, повідомляє «BBC Україна».

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

Згідно з повідомленнями, йому, а також його колишньому бізнес-партнеру Ріку Гейтсу, наказали здатися.

Як пише «BBC Україна», пана Манафорта вже бачили з адвокатом на вході до офісу ФБР у Вашингтоні. У відомстві підтвердили прихід Манафорта.

Наразі, як зазначено, група слідчих на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером шукає будь-які зв'язки між Росією та виборчою кампанією Дональда Трампа. Обидві сторони такі зв'язки заперечують.

За повідомленням видання, велике журі присяжних, яке у США скликав спецпрокурор Мюллер, у п'ятницю схвалило перші обвинувачення в розслідуванні ймовірного втручання Росії в американські вибори.

Як відомо, в Україні Пол Манафорт багато років працював на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів. Наразі Національне антикорупційне бюро розслідує справу щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, в якій фігурує і сам Манафорт.

Нагадаємо, записи у книзі витрат Партії регіонів, яку оприлюднили колишній журналіст, нині народний депутат («БПП») Сергій Лещенко і екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак, свідчать, що Партія регіонів з червня до жовтня 2012 року витратила «на політику» $66 млн, частина з них – на піар на центральних українських телеканалах та в регіональних ЗМІ. Згідно із цими документами, екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт отримав більше $12 млн від Партії регіонів із 2007 по 2009 роки.

Зокрема, згідно оприлюднених даних «Українською правдою», дев’ять платежів загальною сумою 8 млн 42 тис. дол. начебто отримав Валерій Варениця. Як зазначає видання, «особа з таким прізвищем та ініціалами є директором рекламного агентства Mindshare Ukraine» (до жовтня 2012 році пан Варениця очолював медійне агентство Mindshare Ukraine, яке було рекламним підрядником Партії регіонів, а з 15 жовтня очолив сейлз-хаус «Плюси» в структурі «1+1 медіа». – ДМ). На це прізвище було записано платежі за рекламні послуги.

На піар на телеканалах «Інтер» та ICTV загалом було начебто витрачено $6,6 млн  Так, згідно з записами, В. Грановському було видано $2 млн для піару на телеканалі «Інтер». З цією ж метою А. Прищепі було начебто надано $1,5 млн. 

З метою піару на телеканалі ICTV 1 млн. 500 тис.дол. були начебто передані через А.Терійкова, $1,5 млн - через О. Періблова та $150 тис - через В.Бессараба.

У документах є також виплати за новини в інтернеті. 

Серед витрат – також кошти на баннери, розміщені на сайтах «Української правди» та УНІАН, за зйомку програм студії «Ого», загальні витрати у сумі $269,356 тис – на регіональну пресу і ТБ.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Манафорт стверджував, що виявлена в Україні «чорна бухгалтерія» Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

У липні проти одного з власників телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа у США розпочали нову справу, пов’язану з Манафортом. Зокрема, тоді до суду США подали новий позов у міжнародній справі про хабарі проти українського олігарха Фірташа.

На початку серпня співробітники ФБР провели обшук у приміському будинку Манафорта та конфіскували документи та інші матеріали.

 

На фото - Пол Манафорт, який виїздив з дому 30 жовтня прямує до ФБР

Фото: Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1216
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду