Козак заявив, що переговори про передачу NewsOne у його власність тривали протягом кількох місяців

Козак заявив, що переговори про передачу NewsOne у його власність тривали протягом кількох місяців

5 Жовтня 2018
1731
5 Жовтня 2018
21:00

Козак заявив, що переговори про передачу NewsOne у його власність тривали протягом кількох місяців

1731
Раніше Андрій Портнов, колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, який з 27 серпня управляв 100% акцій телеканалу NewsOne, заявив, що ініціював розірвання угоди про управління каналом. 5 жовтня власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак.
Козак заявив, що переговори про передачу NewsOne у його власність тривали протягом кількох місяців
Козак заявив, що переговори про передачу NewsOne у його власність тривали протягом кількох місяців

Переговори про передачу NewsOne у власність Тараса Козака нібито тривали протягом кількох місяців. Про це повідомляється в заяві на сайті телеканалу.

«Протягом останніх кількох місяців між менеджментом компанії, зазначеної в моїй офіційній декларації, і власником NewsOne проходили переговори про отримання права власності на телеканал. Вчора сторони дійшли остаточної згоди і підписали відповідну угоду», - йдеться в заяві.

Козак додав, що «не збирається робити ніяких кадрових змін в керівництві і менеджменті телеканалу і втручатися в роботу журналістів».

Як відомо, 5 жовтня власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від «Опозиційного блоку» Тарас Козак. За даними єдиного державного реєстру, власником ТОВ «Новини 24 години» (юридична особа телеканалу NewsOne) поки що залишається швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником – батько нардепа Євгена Мураєва Володимир Мураєв.

Тим часом Андрій Портнов, колишній заступник глави Адміністрації президента Віктора Януковича, який з 27 серпня управляв 100% акцій телеканалу NewsOne, заявив, що ініціював розірвання угоди про управління каналом.

За даними видання «Новое время страны», Тарас Козак – близький соратник українського політика, лідера руху Український вибір і кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, їхні брати – бізнес-партнери.

Медіаюрист Центру демократії та верховенства права Максим Дворовийприпускає, що зміна власника може бути зумовлена потребою убезпечити телеканал NewsOne від можливих санкцій Ради національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, телеканал NewsOne у липні 2018 року змінив структуру власності. Замість народного депутата Євгена Мураєва (на той момент члена партії «За життя») власником ТОВ «Новини 24 години» (юридична особа каналу) стало швейцарське акціонерне товариство MW Investment AG, а кінцевим бенефіціарним власником у реєстрі був зазначений Володимир Мураєв – батько Євгена Мураєва.

27 серпня 2018 року батько народного депутата Євгена Мураєва Володимир Мураєв передав в управління колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne терміном на три роки.

У вересні 2018 року Євген Мураєв заявив про вихід з партії «За життя».

У серпні 2018 року з телеканалу NewsOne звільнився Тигран Мартиросян, який був ведучим і виконавчим продюсером каналу.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву. На думку Служби безпеки України, NewsOne транслює «висловлювання, які є кліше російської пропаганди і містять ознаки прихованого заклику до агресивних дій та програмування агресивної поведінки глядачів».

«Детектор медіа» дослідив декілька випусків «Хронології дня з В’ячеславом Піховшеком» та «Суб’єктивних підсумків» різних ведучих на телеканалі NewsOne. Ми знайшли фейки, маніпуляції та ретрансляцію меседжів Росії.

2 жовтня генеральна директорка телеканалу NewsOne Олена Рудік припинила співпрацю з NewsOne. Замість неї посаду гендиректора посів колишній директор інформаційного агентсва «112 Україна» Юрій Будяк.

4 жовтня Верховна Рада прийняла постанову, якою схвалила пропозиції санкцій щодо семи компаній, яким належать ліцензії телеканалів «112 Україна» та NewsOne. Свої пропозиції парламент скерує до Ради національної безпеки та оборони України (РНБО), яка може розглянути їх і винести своє рішення про санкції, яке далі вводиться в дію Указом Президента України.

Перелік пропонованих санкцій передбачає блокування активів, анулювання ліцензій, фінансові обмеження, телекомунікаційні обмеження й «інші санкції».

Появі постанови передувала петиція про припинення діяльності телеканалів «112 Україна» та NewsOne, зареєстрована на сайті Верховної Ради 20 вересня. А за тиждень до того голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, пояснюючи зволікання Нацради з розглядом продовження цифрових ліцензій «112 України», сказав, що до парламенту вноситься якийсь законопроект, який дозволить застосовувати певні важелі до тих медіа, на які є вплив іноземного резидента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1731
Читайте також
25.10.2018 15:40
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 919
02.10.2018 15:23
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 841
02.10.2018 14:34
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
4 430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду