Міністерство культури оголосило конкурс з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії

Міністерство культури оголосило конкурс з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії

20 Вересня 2018
1517
20 Вересня 2018
14:41

Міністерство культури оголосило конкурс з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії

1517
Рада утворюється у складі дев’яти осіб, члени якої призначаються строком на два роки.
Міністерство культури оголосило конкурс з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії
Міністерство культури оголосило конкурс з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії

Міністерство культури оголосило проведення конкурсу з відбору членів Ради з державної підтримки кінематографії. Про це йдеться на сайті відомства. Строк приймання документів на участь у конкурсі: 20 вересня – 09 жовтня 2018 року.

До складу Ради включаються особи, запропоновані:

1) центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері кінематографії (одна особа);

2) центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії, (одна особа);

3) творчими спілками, громадськими об’єднаннями, господарськими об’єднаннями, статутні документи яких передбачають провадження діяльності у сфері кінематографії та/або телебачення і діяльність яких є активною (упродовж останніх трьох років організовують періодично, не рідше одного разу на рік, громадські заходи щодо проблем у сфері кінематографії: ініціюють публічні обговорення актуальних питань, публічні дискусії у професійній сфері тощо), (сім осіб, одна з яких повинна мати вищу юридичну освіту, а одна - вищу економічну освіту).

Представники, запропоновані творчими спілками, громадськими об’єднаннями, господарськими об’єднаннями, повинні мати досвід роботи не менше трьох років у сфері кінематографії, обіймаючи принаймні одну з таких посад:

1) керівник або заступник керівника юридичної особи, що здійснює виробництво, розповсюдження, демонстрування фільму;

2) режисер-постановник фільму;

3) продюсер фільму;

4) юрист;

5) економіст (фінансист);

6) кінодраматург;

7) кінознавець.

Не можуть бути членами Ради: особи, які мають судимість, не погашену або не зняту в установленому законом порядку; особи, які перебувають на державній службі, а також інші особи, стосовно яких Законом України «Про запобігання корупції» встановлено обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, та/або особи, які мають конфлікт інтересів відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», та/або які притягалися до відповідальності за корупційні правопорушення.

Організація може висунути не більше двох представників для участі в конкурсі.

Для участі у конкурсі подаються такі документи:

1) заява довільної форми, підписана керівником організації, із зазначенням прізвища, імені та по батькові (за наявності) претендента, інформації щодо відповідності претендента критеріям, визначеним частиною третьою статті 9 Закону України «Про державну підтримку кінематографії в Україні»;

2) рішення організації про висунення претендента для участі в конкурсі;

3) копія статутного документа організації;

4) документи та інші матеріали, що підтверджують досвід роботи організації у сфері кінематографії не менше трьох років (публікації у засобах масової інформації, скріншоти інтернет-ресурсів, програмки конференцій, брошури, афіші тощо);

5) заява претендента про участь у конкурсі, в якій зазначається: прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), контактна інформація (поштова адреса, електронна адреса, номер телефону), інформація про відсутність судимості, згода на обробку персональних даних, а також на оприлюднення копій документів, зазначених у підпунктах 2, 6 і 7 цього пункту, згода на проведення відеозйомки, аудіозапису та телевізійної зйомки всього процесу конкурсного відбору з можливістю трансляції, оприлюднення та подальшого поширення (в тому числі за участю телерадіоорганізацій та/або інших ЗМІ);

6) копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України претендента, копія трудової книжки або документів, які засвідчують досвід роботи, копія документа про вищу освіту;

7) біографічна довідка (резюме) претендента.

Перше засідання конкурсної комісії відбудеться в приміщенні Міністерства культури 22name="_GoBack"> жовтня 2018 р.

Нагадаємо, Мінкульт затвердив конкурсну комісію, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії.

Нагадаємо, 27 липня Міністерство культури оголосило про початок прийому документів від організацій для відбору членів конкурсної комісії, яка обиратиме членів Ради з державної підтримки кінематографії – нового органу, створення якого передбачає закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений 23 березня 2017 року.

За свою роботу члени Ради мають отримувати стипендію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1517
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду