Саакашвілі заявляє, що був позбавлениій ефірів на телеканалах через тиск Адміністрації президента Порошенка

Саакашвілі заявляє, що був позбавлениій ефірів на телеканалах через тиск Адміністрації президента Порошенка

30 Липня 2017
1844
30 Липня 2017
10:45

Саакашвілі заявляє, що був позбавлениій ефірів на телеканалах через тиск Адміністрації президента Порошенка

1844
Екс-президент Грузії, колишній глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, нещодавно позбавлений українського громадянства, стверджує, що потрапив в «чорні списки» на українських каналах, які розсилає Адміністрація президента Петра Порошенка.
Саакашвілі заявляє, що був позбавлениій ефірів на телеканалах через тиск Адміністрації президента Порошенка
Саакашвілі заявляє, що був позбавлениій ефірів на телеканалах через тиск Адміністрації президента Порошенка

Про це він сказав в інтерв’ю «Українській правді».

«Порошенко - людина, яка закрила мені телебачення», - заявив Міхеїл Саакашвілі.

І уточнив: «Так, я був в "чорних" списках на всіх каналах» у відповідь на запитання журналіста: «Ви внесені до "чорного" списку, який Адміністрація президента розсилає на телеканали? Ви про це говорите?».

Екс-президент нагадав, що, «за іронією долі» допомагав Петру Порошенку, щоб його 5-й канал показували в Грузії.

Міхеїл Саакашвілі також заявляє, що президент Петро Порошенко використовує цензуру, які і його попередник Віктор Янукович«Порошенко - людина, якій я приїхав допомагати на другий Майдан, на який мене не пускав Янукович. І зараз та сама людина забороняє мені ефіри і той же чоловік не пускає мене в Україну. Куди цинічніше? Він реально не може не знати, що робить. Є люди, які не відають, що творять. Цей - прекрасно знає. Цей прекрасно знав, кому допомагав в Одесі проти мене, чудово знав, що таке цензура, коли вона використовувалася проти нього, він знав, що таке не пускати політичних опонентів. Він реально взяв все на озброєння від попередньої влади».

Журналіст також запитав Саакашвілі, чи правда, що після виходу пісні про «шоколадну дупу» в ефірі його програми «Інша Україна» телеканалу ZIK вийшло попередження каналу? Нагадаємо, в одному з випусків програми «Інша Україна» жінка-снайпер заспівала пісню «Шоколадна дупа», антигероєм якої є президент Петро Порошенко.

«Так. Але я думаю, що ще більше його обурила історія про Абхазію», - підтвердив політик.

Він заявив, що розповів історію про те, що підприємство Петра Порошенка, коли він був міністром економіки України, начебто торгувало автобусами з окупованою Росією частиною Грузії – Абхазією.

«Це порушення міжнародного права, це кримінальна справа в Україні…Це історія документально доведеного кримінального злочину, здійсненого особисто їм. Тому що він був міністром економіки, він використовував своє службове становище для того, щоб дозволити своєму ж підприємству торгувати з територією, яка тоді перебувала під міжнародними санкціями», - заявив Саакашвілі.

«Детектор медіа» звернеться за коментарем щодо заяв Міхеїла Саакашвілі до Адміністрації президента.

Нагадаємо, 28 червня Міхеїл Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook про те, що на каналі ZIK вийшла його остання програма«Остання передача, оскільки власників студії змусили розірвати з нами контракт – рейдерське захоплення землі депутатом Народного фронту в Кропивницькому з використанням тітушок і Нацгвардії, за допомогою Авакова і Петренко. Як Порошенко особисто торгував з сепаратистською територією і наш 70-денний план з порятунку України. Нехай вороги не сподіваються, я все ж знайду спосіб повернутися в ефір. Україно, час перемагати!».

Пізніше прес-секретар пана Саакашвілі Дарина Чиж повідомила, що на літній період, до початку наступного телевізійного сезону, програма лідера української партії «Рух нових сил», екс-президента Грузії та колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїля Саакашвілі «Інша Україна», що виходила на каналі ZIK з квітня, йде на канікули.

Як писав «Детектор медіа», у березні Міхеїл Саакашвілі оголосив, що вестиме політичне ток-шоу «Інша Україна» на каналі ZIK. Тоді прес-секретар пана Саакашвілі Дарина Чиж повідомила «Детектору медіа», що телепроект знімає не канал ZIK, а продакшн «Укрмедіапростір». 

Під час випуску своєї програми 31 травня Саакашвілі звинуватив  Рината Ахметова у вимкненні електроенергії в студії, де записується ця програма.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1844
Читайте також
29.07.2017 11:00
Олександр Михельсон
«Детектор медіа»
2 594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду