Стець заявив, що його цікавить лише законність рішення Нацради щодо «Радио Вести»

Стець заявив, що його цікавить лише законність рішення Нацради щодо «Радио Вести»

3 Березня 2017
1587
3 Березня 2017
18:35

Стець заявив, що його цікавить лише законність рішення Нацради щодо «Радио Вести»

1587
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець вважає законним рішення Національної ради з питань телебаченні і радіомовлення щодо відмови київському «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») у продовженні строку дії ліцензії на мовлення у місті Києві.
Стець заявив, що його цікавить лише законність рішення Нацради щодо «Радио Вести»
Стець заявив, що його цікавить лише законність рішення Нацради щодо «Радио Вести»

Про це він сказав в інтерв’ю «Громадському радіо».

«Мене цікавить законність цього рішення Нацради. Мені воно здається законним. Я не беру ставлення певної кількості населення України, яке каже, що треба було закрити Вєсті вже давно, чи іншої, яка каже, що це зазіхання на свободу слова. Не ділю на чорне і біле. Я говорю про законність рішення. Воно законне», - сказав Юрій Стець у відповідь на запитання журналіста «Як ви ставитеся до ситуації, яка сталася на «Радио Вести»? Там немає частот і колектив звільнився».

Він також висловив свою думку щодо контенту радіостанції: «Чи мені подобався контент? Велика кількість програм була збалансованою. Велика кількість програм була за межею мого розуміння редакційних статутів. Втім, я оцінюю лише законність».

Водночас він прокоментував пост щодо ситуації на «Радио Вести» шеф-редакторки «Детектора медіа» Наталії Лигачової у Facebook.

«Я теж читав цей пост. Питання про те, на жаль чи на щастя це сталося, є риторичним. Якби змінилася редакційна політика і відбувався тиск на журналістів, то могло бути гірше. Можливо це "на щастя", що вони пішли. Давайте розглянемо цю ситуацію у тривалому часі. Давайте подивимося назад. Багато журналістів пішли звідти вже давно. Це Калниш і інші.

Щось там відбувалося. Там були певні діалоги із менеджерами і з тими, хто називає себе власниками. Cтосовно редакційних історій теж. Кожна людина робить вибір, тут тільки час покаже на щастя, чи на жаль», - сказав Юрій Стець.

Як повідомляв «Детектор медіа», 3 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовила київському «Радио Вести» (ТОВ «ТРК “Дивосвіт”») у продовженні строку дії ліцензії на мовлення на частоті 104,6 МГц у місті Києві. Підставою для відмови стала наявність у радіокомпанії чотирьох не скасованих судом попереджень Нацради (усі санкції компанія оскаржує, але вони чинні).

Раніше, 23 лютого, Нацрада відмовила харківському «Радио Вести» (ТОВ «Телерадіовидавнича компанія “Мастер”») в продовженні строку дії ліцензії на мовлення в Харкові. При цьому Нацрада вирішила не брати до уваги ухвалу Харківського окружний адміністративний суд від 22 лютого, який зупинив розгляд у Нацраді заяви про продовження строку дії ліцензії харківського «Радио Вести», оскільки вона ще не набрала законної сили.

24 лютого о 14:22 «Радио Вести» припинило мовлення в Харкові на частоті 100,5 МГц, оскільки було вимкнено його передавач.

28 лютого з «Радио Вести» звільнилося 99% колективу. Але нове керівництво пообіцяло, що 1 березня радіостанція залишиться в ефірі та не припинить мовлення.

1 березня, після звільнення колективу, «Радио Вести» почало транслювати повтори найкращих програм.

Також «Радио Вести» поскаржилося на Нацраду до Генеральної прокуратури, Національного антикорупційного бюро та Національної поліції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1587
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду