Ложкін заявляє, що не спілкується з Курченком, якому продав «Український медіа холдинг»

Ложкін заявляє, що не спілкується з Курченком, якому продав «Український медіа холдинг»

17 Грудня 2014
4710
17 Грудня 2014
11:26

Ложкін заявляє, що не спілкується з Курченком, якому продав «Український медіа холдинг»

4710
Ложкін заявляє, що не спілкується з Курченком, якому продав «Український медіа холдинг»
Ложкін заявляє, що не спілкується з Курченком, якому продав «Український медіа холдинг»

Колишній президент медіа холдингу UMH Group («Український медіа холдинг»), бізнес-партнер Петра Порошенка, нині глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін вважає свою угоду з продажу UMH Group олігарху Сергію Курченку успішною, але водночас такою, що викликає у нього суперечливі почуття. Про це він сказав в інтерв'ю «Українській правді».  

 

У відповідь на запитання, чи не шкодує він, що продав «Український медіа холдинг» Сергію Курченку, Борис Ложкін сказав: «Сьогодні розмова про бізнес - наче з минулого життя. Пройшов всього рік, адже фактично угода остаточно закрилася на початку 2014 року. Ностальгія є, але вже сторінка перегорнута. Тому суперечливі дуже почуття. Напевно, багато чого можна було робити по-іншому. Я маю на увазі, якщо б зараз я був власником».

 

Водночас колишній власник UMH Group сказав, що не хоче зараз обговорювати те, що є в компанії, через те, що «це буде не дуже коректно».

 

Борис Ложкін також підтвердив, що продаж медіахолдингу Сергію Курченку відбувався як бізнес. «Це була бізнес-угода. Як бізнес-угода вона була успішна, на мій погляд. А з точки зору того, як буде розвиватися UMH, час покаже», - заявив пан Ложкін. Водночас він сказав, що не може розкрити ціну за умовами договору.

 

У відповідь на питання, чи не шкодує він як людина, яка стільки років створювала свій медіахолдинг, зараз спостерігати, як компанія стагнує, колишній бізнесмен сказав: «Шкода. Але це вже сталося. Я не хотів би коментувати те, що відбувається в UMH, оскільки це вже буде якимось конфліктом інтересів».

 

За словами Бориса Ложкіна, за рік після продажу UMH він не робив якихось масштабних вкладень. «Є різні портфельні інвестиції, багато з яких довгострокові, є інтернет-проекти, є проекти в галузі нерухомості, є проекти, пов'язані з рітейлом, але якихось яскравих великих вкладень не було», - сказав глава АП.

 

Водночас він підтвердив, що мав плани на придбання російських активів видавничої групи Sanoma у Росії. За його словами, він задоволений, що угода не відбулася.  «Ми вели переговори з купівлі Sanoma, але це було ще, по-моєму, минулої зими. Ми розглядали, там було три опції. Перша - купити взагалі всю Sanoma, російськомовну її частину. Друга - купити тільки "Ведомости". Третя - купити тільки журнальну частину. І я дуже задоволений, що угода не відбулася», - сказав Борис Ложкін.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у травні стало відомо, що Борис Ложкін і його російський бізнес-партнер Вадим Горяїнов почали переговори з фінською медіагрупою, яка заявила минулого року про бажання продати свій бізнес в Росії.

 

У відповідь на питання, що у разі придбання видань групи Sanoma у Росії він, будучи главою Адміністрації президента України, міг би володіти російською газетою «Ведомости», яка опозиційна до Володимира Путіна, пан Ложкін відповів:  «Так, це було б яскраво. Загалом, не склалася тоді угода. Там були ще зацікавлені. Я не шкодую про те, що вона не склалася, тому що там, в тому числі, по цінового підходу Sanoma, на мій погляд, трошки перегнула палицю».

 

Глава АП також заявив, що не підтримує наразі спілкування з Сергієм Курченком. «Ні. Правда, не спілкуюся. Ми спілкувалися тільки в процесі, власне, операції з продажу УМХ. Я навіть по телефону з ним не спілкувався. Уже більше півроку. Якщо подивитися на його інтерв'ю, так у нього в Росії все дуже навіть непогано. Але ні, не було ніякого спілкування, ні очної, ні заочної», - заявив колишній власник UMH.

 

Нагадаємо, голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що бойовиків на Сході України фінансують екс-чиновники і бізнесмени, які втекли до Росії, серед яких - бізнесмен Сергій Курченко, якому належить «Український медіа холдинг» (УМХ). У жовтні СБУ повідомила, що власник УМХ Сергій Курченко безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд грн.

 

Водночас російське видання «РБК» стверджує,  що группа «СЕПЕК» («ВЕТЭК») Сергія Курченка планує провести ребрендинг - таким чином бізнесмен хоче позбавитись бренду, з яким в Україні пов'язане кримінальне провадження. За даними джерел в оточенні бізнесмена, тепер його активи об'єднує нова компанія Premier Oil Group.

 

22 вересня «Український медіа холдинг» (УМХ) оголосив про призначення з 26 вересня головою своєї наглядової ради народного депутата від Партії регіонів, першого заступника голови Комітету з питань свободи слова та інформації Олени Бондаренко. Раніше громадянин Росії Юрій Ровенський з липня залишив посаду голови ради директорів медіахолдингу UMH Group (УМХ).

 

5 листопада 2013 року власник групи компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергій Курченко і засновник, президент UMH group («Український медіа холдинг») Борис Ложкін оголосили про дострокове закриття угоди з купівлі компаніями пана Курченка 99,9% акцій UMH group.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4710
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду