Завершився чат з Олегом Наливайком

Завершився чат з Олегом Наливайком

25 Липня 2014
6216

Завершився чат з Олегом Наливайком

6216
Тема - «Реформування і люстрація в системі Держкомтелерадіо»
Завершився чат з Олегом Наливайком
Завершився чат з Олегом Наливайком

25 липня о 12.00 на http://chat.detector.media відбулася чат-конференція за участю голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка на тему: «Реформування і люстрація в системі Держкомтелерадіо».

 

До обговорення пропонувалися питання: реформування ОДТРК в суспільне мовлення; реальність роздержавлення преси; перехід на цифрове мовлення та ін.

 

Повну версію часту читайте найближчими днями.

 

Біографічна довідка:

Наливайко Олег Ігорович - голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України (з 2014;, голова Національної спілки журналістів України (з квітня 2012).

 

Закінчив Львівський державний університет ім. Івана Франка, факультет журналістики (1986).

 

11.1978-11.1980 - регулювальник радіоапаратури, ВО «Електрон».

11.1980-01.1982 - служба у ВМФ, м. Кронштадт.

1982-1986 - студент факультету журналістики.

11.1984-11.91 - завідувач відділу політики і преси, Львів, ОК ЛКСМУ, ЦК ЛКСМУ. 11.1991-01.1993 - президент, фірма «Вета».

01.1993-05.96 - помічник першого віце-прем'єр-міністра України, керівник прес-служби Міністерства економіки України.

05.1996-11.2000 - генеральний директор, фірма «Довіра».

11.1997-09.2002 - голова правління Корпорації «Інформаційні системи України».

09.2009-03.2010 - перший заступник голови, 09.2009-03.10 - виконуючий обов'язки голови, Держкомтелерадіо.

09.2012-03.2010 - генеральний директор з (02.2012 президент) інформагентства УНІАН.

03.2010-03.2014 - голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Одружений, має трьох дітей. Захоплення: теніс, боулінг, шахи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6216
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3563 дн. тому
Одна частина ОДТРК виступає проти того, щоб на їхній базі створювати суспільне мовлення, інша - за. Ви на чиєму боці?
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3563 дн. тому
Пропоную провести автоматичну люстрацію тих співробітників обласних студій державного телебачення, які мають членство в ПР чи КПУ. Та обміркувати доцільність перебування на займаних посадах журналістів, які були пропагандистами ПР в ефірі. Адже їхня діяльність протирічить етичному Кодексу журналіста, бо вони запопадливо вислужувалися перед владою, а не діяли в інтересах суспільства, до чого їх зобов'язує професія.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3564 дн. тому
Пропоную провести автоматичну люстрацію тих співробітників Держкомтелерадіо, які мають членство в ПР чи КПУ. Та обміркувати доцільність перебування на займаних посадах журналістів, які були пропагандистами ПР в ефірі. Адже їхня діяльність протирічить етичному Кодексу журналіста, бо вони запопадливо вислужувалися перед владою, а не діяли в інтересах суспільства, до чого їх зобов'язує професія.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3564 дн. тому
Чи не варто проголосити представників ПР і КПУ персонами нон-грата на державному телебаченні? Адже ці партії неодноразово і переконливо довели свою антиукраїнську, антидержавну, ворожу до України сутність. Принаймні, не запрошувати їх до студії на розлогі інтерв'ю і бесіди, а коментарі брати лише як виключення, у новинах, якщо інформаціний привід буде безпосередньо пов'язаний з цими особами. Приміром, коли хтось з них зіб'є пішохода на зебрі або буде спійманий на розповсюдженні "Новоросії" чи отримає повідомлення про скоєний злочин проти державного суверенітету і територіальної цілісності України.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3564 дн. тому
Коли нарешті буде звільнено гендиректора Дніпропетровської ОДТРК, депутата облради від ПР Валентина Чанглі? Він перетворив телерадіокомпанію на рупор Януковича і ПР, знищив в ефірі свободу слова і плюралізм думок, постійно оббріхував київський Майдан і замовчував дніпропетровський. Не даремно за свої заслуги перед бандюковичами, минулого року він отримав звання заслуженого журналіста України. Так от він мовчав про місцевий Майдан, а коли в Дніпропетровську були сепаратистські збіговиська, ДОДТРК обов'язково висвітлювало їх. При цьому Чанглі коментував: "Послушайте, но эти же митинги есть, нельзя делать вид, что их нет". То коли ж ви його люструєте?
Сергій Іванович
3564 дн. тому
З 2012 року Ваше відомство ніяк не впровадить механізм штрафних санкцій за ненадання обов'язкових примірників періодичних видань та продукції телерадіомовників. Відстежити дотримання законності чи робити відповідні дослідження через це важко. Коли ДКТ збирається виконувати свою пряму важливу функцію, в тому числі по мас-медіа Криму - Україна його поверне і нам усім потрібні повні архіви періодики і передач кримських колег?
Сергій Іванович
3564 дн. тому
Експерти вважають за доцільне проводити люстрацію наукову (серед вишів та академічних структур), духовну (між церков і священників) та інформаційну (серед мас-медіа). Професійні стандарти, етичний кодекс журналіста майже не працюють. Як змусити власників, редакторів і журналістів бути патріотами - тільки через суд, юридично і примусово? Бо ДКТ і НСЖУ своїми закликами майже ніяк не впливають на ситуацію.
Сергій Іванович
3564 дн. тому
Аваков, МВС України наполягають на забороні в'їзду до України і ЄС понад 300 російським журналістам і керівництву більшості ТРК РФ. Яким може бути механізм повної заборони перебування на теренах України представників мас-медіа РФ як активних учасників інформаційної, психологічної і розвідувально-терористичної війни до повернення Криму Україні і компенсації збитків у результаті злочинної агресії?
12345
3564 дн. тому
Коли нова НацРада почне перегляд результатів цифрового конкурсу? Глядачів вже нудить від таких псевдо-телеканалів, як GoldBerry, Vintage, Ескулап, КіноТочка, Dobro, Zoom, K2...
Status
3564 дн. тому
Чому до ідеї створення суспільного телебачення не долучають звичайних громадян? Чому не зроблять сайт, де була б можливість запропонувати свою концепцію суспільного мовлення?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду