Названо прізвища 13 міліціонерів, які отримали догани за події 18 травня (ДОПОВНЕНО)

Названо прізвища 13 міліціонерів, які отримали догани за події 18 травня (ДОПОВНЕНО)

18 Червня 2013
7118

Названо прізвища 13 міліціонерів, які отримали догани за події 18 травня (ДОПОВНЕНО)

7118
Названо прізвища 13 міліціонерів, які отримали догани за події 18 травня (ДОПОВНЕНО)
Названо прізвища 13 міліціонерів, які отримали догани за події 18 травня (ДОПОВНЕНО)

Начальник столичного ГУ МВС України Валерій Коряк на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради назвав прізвища 13 міліціонерів, яким винесено догани за події 18 травня, коли під час акцій протесту постраждали двоє журналістів.

 

Серед цих правоохоронців - Остапенко, Блажевич, Дяченко, Дроздов, Драчук, Струтін, Гришко, Жебравець, Ремез та інші. Майже всі вони - співробітники Голосіївського райвідділу. Імен міліціонерів пан Коряк не називав.

 

Постраждалі журналісти Ольга Сніцарчук і Владислав Содель на засідання ТСК не прийшли - їх не запросили. Прийшли тільки правоохоронці.

 

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко запитала, яке покарання понесуть народні депутати, які напали на тих, хто був у БРДМ, поява якого, за даними очевидців, спровокувала масову бійку. Валерій Коряк сказав, що ця справа винесена окреме провадження.

 

Зі слів представників міліції та прокуратури, у справі БРДМ допитано близько 100 осіб, проведена експертиза засвідчила нанесення легких тілесних ушкоджень в осіб, які були в БРДМ, встановлено особу, яка придбала цей транспортний засіб. Але справа просувається складно, оскільки причетні люди перебувають в різних містах України.

 

Зі слів представника Служби безпеки України, СБУ не втручалася в пересування БРДМ, тому що не мала інформації про використання бойової техніки під час акції, а коли почала з'ясовувати про БРДМ, виявила, що це зареєстрований демілітаризований транспортний засіб.

 

Народний депутат від Компартії Олександр Зубчевський поцікавився, чи є відео, яке підтверджує побиття Ольги Сніцарчук. Пан Коряк відповів, що немає - є лише свідчення Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя.

 

18 червня відбулося третє засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Як відомо, Шевченківським райуправлінням міліції у зв'язку з подіями 18 травня в центрі Києва розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України «хуліганство» та ч. 1 ст.171 КК України «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

 

У міліції заявили, що 15 міліціонерів було притягнуто до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів. Згодом стало відомо, що щодо них вжито три види стягнень - попередження про неповну службову  відповідність, догана і сувора догана. Пізніше в міліції повідомили, що одного зі співробітників міліції притягнуто до кримінальної відповідальності за бездіяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду