На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)

На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)

18 Травня 2013
26068
18 Травня 2013
16:04

На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)

26068
Правоохоронці в інцидент не втручалася, хоча журналісти неодноразово просили захистити їх
На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)
На очах у міліції Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя побили невідомі (ОНОВЛЕНО)
Журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя побили невідомі. Як повідомляє «Українська правда», інцидент стався поблизу мітингу опозиції - біля будівлі головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській.
  
Журналістів побили до крові. Зокрема, в Ольги Сніцарчук розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. За словами фотографа, усе це відбувалося на очах у міліції, яка ігнорувала прохання захистити їх.
 
Як розповів у коментарі «Детектор медіа» пан Содель, він та пані Сніцарчук зупинилися, щоб сфотографувати, як невідомі спортивної статури б`ють представників ВО «Свобода». «Нападників колом оточила міліція. Представників преси поруч не було. Побачивши, що я фотографую, молодики у спортивних костюмах кинулися на мене. А Ольга почала знімати на відео, як мене б`ють, і чоловіки повалили її на землю та почали завдавати ударів», - розповів фотограф.
 
 
 
На фото Влада Соделя - чоловік, який бив Ольгу Сніцарчук 
 
«На нас напали близько десяти осіб», - уточнив він «Українській правді».
 
Після цього журналісти викликали «швидку», а медики - слідчо-оперативну групу. «Ольгу спрямували на проходження судмедекспертизи. Слідчий склав протокол - з якими саме формулюваннями, мені невідомо. А за хвилин 15 він з місця інциденту зник», - розповів Влад Содель. 
 
Пізніше, за його словами, правоохоронці пообіцяли об'єднати інцидент щодо побиття «свободівців» та журналістів в одну справу, однак нині вони залишили місце інциденту.
 
Незадовго до інциденту нападники спілкувалися з кореспонденткою 5-го каналу Іриною Герасимовою, яка висвітлювала інцидент. Синхрон, у якому вони назвали себе, вийшов в ефірі 5-го каналу під час прямого включення. «У розпорядженні міліції було це відео і фото нападників, однак вони не скористалися цими матеріалами аби оперативно затримати чоловіків, які били журналістів», - сказав Влад Содель.
 
Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко спрямував звернення до Віталія Захарченка з вимогою негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.  
 
Як повідомила прес-служба «Батьківщини», голова її фракції Арсеній Яценюк вимагає термінової зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком «через звіряче побиття журналістки 5-го каналу Ольги Сніцарчук і фотокореспондента "Коммерсанта" Владислава Соделя».
 
Як зазначено в повідомленні ГУ МВС Києва, обставини «конфлікту між учасниками заходу» з`ясовуються: «Правоохоронці, які забезпечували охорону громадського порядку, втрутилися та припинили бійку, розмежувавши учасників конфлікту. Також співробітники міліції викликали карету швидкої медичної допомоги. Наразі на місці працює слідчо-оперативна група, з’ясовуються всі обставини конфлікту». 
 
«Детектор медіа» намагається отримати детальний коментар у прес-служби ГУ МВС Києва.  
 
«Детектор медіа»
Фото Дмитра Ліпавського, INTV 
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26068
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
мила
3988 дн. тому
этот подонок есть в контакте- Вадик Румын! наришите пару "ласковых" рыговскому гондону
nat.gabor
3988 дн. тому
Шановні журналісти, у хто має фотографії побиття Олі Сніцарчук та Влада Соделя, чи інші подібні, будь ласка, виставляйте їх на сайтах власних видань, блогах, показуйте у новинах, як це зробила ТК. Я не вірю, що бойовики у спортивках будуть покарані. Тому їх має знати в обличчя максимальна кількість українців, щоб вони не могли вільно ходити нашими вулицями. Інакше цього не зможемо робити ми.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
3988 дн. тому
От що значить обирати президентом ЗЕКА-рецидивіста, і от що значить звичайний фашизм від партії регіонів.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду