15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів (ДОПОВНЕНО)

15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів (ДОПОВНЕНО)

30 Травня 2013
6322

15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів (ДОПОВНЕНО)

6322
.
15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів (ДОПОВНЕНО)
15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів (ДОПОВНЕНО)

15 правоохоронців притягнуті до дисциплінарної відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя під час мітингу опозиції 18 травня. Про це в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5-му каналі повідомив заступник начальника Слідчого управління ГУ МВС України в Києві Валерій Сімон.

 

На запитання ведучого Романа Чайки, скільки міліціонерів і хто саме притягнуті до відповідальності за бездіяльність під час нападу «гопників» на людей і, зокрема, на журналістів прямо під главком міліції, пан Сімон відповів: «Питання стоїть або дисциплінарної відповідальності, або (у зв`язку з бездіяльністю) - кримінальних павопорушень з боку правоохоронців. Щодо дисциплінарної відповідальності правоохоронців: перевірка в Головному управлінні завершена, і за результатами цієї перевірки видано відповідний дисциплінарний наказ і вжито заходи дисциплінарного реагування стосовно 15-ти працівників МВС».

 

На запитання журналістки Наталі Соколенко, чому міліція у відповідь на запит журналістів не називає імена правоохоронців, які не перешкоджали нападу, пан Сімон сказав: «Це питання бездіяльності досліджується в кримінальному провадженні, яке розслідується органами прокуратури».

 

Також Валерій Сімон зазначив, що слідством встановлені особи ще 10 «спортсменів», але їх не можуть затримати за відсутності доказів.

 

«Встановлені і відомі особи і з цими особами проводилися відповідні процесуальні дії, частина людей з числа групи, яких журналісти називають спортсменами, відома, встановлена. Це не люди, які проживають всі у Білій Церкві, тому сам процес встановлення цих осіб і роботи з ними, проведення відповідних дій, участь в побитті... Ви всі знаєте Ольгу Сніцарчук, вона неодноразова надавала ці коментарі - вона говорить про особу, яка спричиняє тілесні ушкодження, але при цьому вона не говорить про те, що це робили 30 чи 40 чоловік, тому давай не перемішувати одне з другим», - зазначив правоохоронець.

 

«На даний час правоохоронні органі усі можливі заходи проводять. Відповідно це підтверджується і притягненням до кримінальної відповідальності Тітушка, і затриманням його у процесуальному порядку, встановленням 11 осіб включно з Тітушком, з числа тих осіб, яких називають спортсменами. Є відповідні результати», - зауважив він.

 

Разом із цим Валерій Сімон додав, що звільнений під заставу Вадим Тітушко на вимогу працівників органів досудового розслідування з'являється для проведення слідчих дій.

 

«Це позиція суду і право суду. Суд надав оцінку матеріалам кримінального провадження і прийняв рішення, яке, в принципі, в даній ситуації виправдано... У всякому випадку ця людина на вимогу працівників органів досудового розслідування з'являється для проведення слідчих дій», - сказав він.

 

Тим часом, як повідомляє «Українська правда», начальника міліції громадської безпеки Олександра Пасльона, який координував міліцію на мітингах 18 травня, звільнено  із МВС у зв’язку з досягненням пенсійного віку. Як повідомив речник Головного управління МВС у місті Києві Ігор Михалко, рапорт про звільнення пан Пасльон подав ще 16 квітня. 

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6322
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду