Редактор новинної служби ТВі Роман Недзельський повідомляє про можливість нових проявів цензури на каналі

25 Квітня 2013
6484

Редактор новинної служби ТВі Роман Недзельський повідомляє про можливість нових проявів цензури на каналі

6484
Редактор новинної служби ТВі Роман Недзельський повідомляє про можливість нових проявів цензури на каналі

Журналісти ТВі попереджають про нові прояви цензури на каналі. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook  випусковий редактор новинної служби ТВі Роман Недзельський.

 

Його повідомлення стосується трансляції на каналі ТВі двох запланованих на сьогодні, 25 квітня, прес-конференцій. Одну з них вирішили провести новий керівник каналу Артем Шевченко і «новий інвестор» Олександр Альтман, іншу - власник каналу Костянтин Кагаловський і гендиректор Наталія Катеринчук, яку нове керівництво усунуло з посади.

 

Роман Недзельский пише, що «керівництво ТВі в особі Артема Шевченка вирішило транслювати прес-конференцію Олега Радченка та Олександра Альтмана, людей, що називають себе новими власником та інвестором. З Інтерфаксу. У тому самому приміщенні одразу по завершенні першої конференції планується наступна. Її учасники Костянтин Кагаловський та Наталка Катеринчук. Транслювати їхню відозву до преси керівник ТВі не планує. На звернення страйкового комітету журналістів, про те що вони розцінюватимуть такі дії як цензурування ефіру ТВі, Артем Шевченко заявив, що він журналістів почув і вважає - учасники другої прес-конференції мають звернутися до нього з проханням про трансляцію».

 

Вчора Роман Недзельський повідомив у коментарі «Детектор медіа», що не вважає Артема Шевченка легітимним керівником, оскільки зміна керівництва та  інвесторів на каналі більше нагадує рейдерське захоплення. Він також повідомив, що нове керівництво «застерігає його кадровими рішеннями».

 

Як відомо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.  

 

23 квітня журналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками. Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

24 квітня журналісти телеканалу ТВі створили осередок Незалежної медіапрофспілки і висунули свої вимоги. До осередку увійшло 43 особи, він і далі поповнюється. Головою осередку обрано Мустафу Найєма, повідомила «Детектор медіа» журналіст ТВі Анастасія Станко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду