Журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками (ВІДЕО)

23 Квітня 2013
8508
23 Квітня 2013
20:56

Журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками (ВІДЕО)

8508
Журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками (ВІДЕО)

Журналісти та редактори каналу  ТВі оголосили страйк у вигляд невиходу в ефір. Про це йдеться у заяві колективу.

 

Як йдеться у заяві, Артем Шевченко, який вважає себе новим керівником ТВі, зняв з ефіру програму «Сьогодні про головне» і замість неї запустили повтор. Таким чином журналісти та редактори каналу не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі. Також до ефіру не була допущена Наталія Катеринчук, яка є генеральним директором каналу.

 

Тож журналісти вимагають припинити рейдерське захоплення каналу, надати можливість вийти в ефір із своєю заявою та  припинити випадки цензури.

 

Окрім цього колектив каналу вимагає аби правоохоронні органи встановили законність зміни керівництва та інвесторів каналу.

 

Колектив телеканалу ТВі стайкуватиме до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.

 

За інформацією журналістів, страйку не підтримали Артем Шевченко, Віталій Портников і Єгор Чечеринда.

 

 «Детектор медіа» подає текст заяви журналістів каналу ТВі без змін:

 

«Сьогодні, 23 квітня, зранку співробітники каналу ТВі опинилися в ситуації, яка за зовнішніми формальними ознаками скидається на рейдерське захоплення телеканалу. На своє робоче місце було недопущено генерального директора телекомпанії «Телерадіосвіт» Наталю Катеринчук разом із багаторічним власником каналу Костянтином Кагаловським. На офіційному сайті tvi.ua було розповсюджено прес-реліз, згідно з яким змінено структуру власності компанії, новим керівником призначено журналіста Артема Шевченка, а Наталію Катеринчук відповідно звільнено. На загальних зборах колективу було представлено в якості нового інвестора американського бізнесмена Алєксандра Альтмана, попередній власник був оголошений неіснуючим.

 

Першим кроком «нового» керівництва в особі Артема Шевченка стало недопущення до ефіру формально легітимного генерального директора Наталії Катеринчук. Згодом нове керівництво узагалі зняло з ефіру програму «Сьогодні про головне» і замість неї запустили повтор. Редактори та журналісти ТВі не змогли оприлюднити своєї позиції щодо ситуації на каналі.

 

 Журналісти ТВі вимагають:

- Припинити рейдерське захоплення телеканалу.

- Дати можливість журналістам вийти в прямий ефір зі своєю заявою щодо ситуації на каналі.

- Аби правоохоронні органи встановили законність зміни керівництва та інвесторів каналу

 - Забезпечити невтручання в діяльність каналу і припинити випадки цензури, що вже з'явилися на ТВі.

 

До цього ми оголошуємо страйк.

Колектив ТВі»

 

 Журналісти ТВІ слухають інвестора свого каналу Костянтина Кагаловського, який переконує колектив у тому, що зміна директора каналу незаконна. Перед цим журналісти вислухали начебто призначеного директора Артема Шевченка (фото і підпис із Facebook Оксани Продан)

 

Нагадаємо, 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії.

 

Журналістам про ці зміни офіційно не оголошували - вони про все дізналися із сайту і не розуміли, що відбувається на каналі.

 

Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео - LB.ua, фото - Оксани Продан

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8508
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Григорий
4006 дн. тому
Наконец настанет СТАБИЛИЗЕЦ, теперь можно не бояться за свободу слова. В таком социуме который нам предлагается это бесполезная штука. Обидно.
аня
4012 дн. тому
Ситуация показала истинное лицо Шевченко,Портникова,Княжицкого. Бьют своих же . Рейдеры от ТВ-появился новый подвид людей
критик
4012 дн. тому
А вспомните, как эта гнилая четверка- Княжицкий, Портников, Чичеринда, Шевченко хотели так же хакнуть ТОНИС!Какие они песни исполняли про "защиту свободы слова", а тут они ГОЛЫЕ!Теперь вопрос:кто опаснее-власть, или такие защитнички, как Княжицкий с Портниковым вкупе с шестерками Чича-Тема?
?
4012 дн. тому
А де це гандон Портников?Чому мовчить?Чому правду не каже?Чому мовчить Стоп Цензуре?
Ольге
4012 дн. тому
Все в семью!
Ольга
4012 дн. тому
Єдиний канал, який можна було дивитись під час загального теледебілізму. І той бандюгани забирають.
правда
4012 дн. тому
Как Шевченко будет дальше работать после такой подляны?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду