Кагаловський заявляє, що відбулось рейдерське захоплення каналу ТВі

23 Квітня 2013
7299
23 Квітня 2013
11:58

Кагаловський заявляє, що відбулось рейдерське захоплення каналу ТВі

7299
Кагаловський заявляє, що відбулось рейдерське захоплення каналу ТВі

Власник телеканалу ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Про це йдеться в заяві пана Кагаловського, оригінал якої надійшов до «Української правди».

 

За словами Костянтина Кагаловського, «класичний рейдерський захват каналу» здійснено за допомогою заступника з безпеки телеканалу пана Радченко. Він, за словами пана Кагаловського, начебто викрав напередодні статутні документи ТВі.

 

Як повідомляла «Детектор медіа»,  23 квітня о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став відомий американський бізнесмен Олександр Альтман. 

 

За даними Костянтина Кагаловського, юристи каналу заявляють, що в статутні документи не було внесено жодних змін. «Тому юридичних підстав про зміни власника не існує», - йдеться в заяві.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності. Як вона заявила «Детектор медіа», «невідомі особи зламали електронну скриньку прес-служби телеканалу ТВі і розіслали повідомлення про зміну власника і керівника каналу».

 

«Горезвісний Альтман канал фінансувати не буде, оскільки не має достатніх для цього ресурсів. Альтмана використовують якісь інші сили - які - поки не встановлено», - вважає пан Кагаловський.

 

Згодом з прес-служби ТВі на адресу «Детектор медіа» надійшли копії Протоколу загальних зборів ТОВ «Товариства "Телерадіосвіт"» про призначення Артема Шевченка директором і про звільнення Наталії Катеринчук, а також про наказ Артема Шевченка щодо його вступу на посаду.

 

«Українська правда» повідомляє, що Артем Шевченко призначив зустріч журналістського колективу сьогодні, 23 квітня, о 17.00.  Проте журналісти телеканалу планують провести зустріч раніше, в іншому місці.

 

«Детектор медіа» взяла коментар щодо ситуації на каналу у народного депутата Миколи Княжицького. За його словами, він поки що не має офіційної інформації і слідкує за повідомленнями, що надходять. Єдине, що він зміг підтвердити, було те, що Олександр Альтман є партнером Костянтина Кагаловського і Володимира Гусинського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду