Павла Шеремета звільняють з ТВі, а Недзельського застерігають кадровими рішеннями

24 Квітня 2013
7745
24 Квітня 2013
15:39

Павла Шеремета звільняють з ТВі, а Недзельського застерігають кадровими рішеннями

7745
Павла Шеремета звільняють з ТВі, а Недзельського застерігають кадровими рішеннями

Ведучого програми «Проти ночі»  Павла Шеремета звільняють з ТВі. Про це він написав у своєму  Twitter.

 

«Дождался - меня увольняют с канала ТВі руками бывшего якобы честного журналиста Шевченко. Просят прийти и забрать уведомление в кадры!!!, - пише пан Шеремет, - Меня уведомили, что с сегодняшнего дня моя программа на канале ТВі не выходит! Я ж гражданин другой страны и не могу говорить о политике))».

 

Раніше народний депутат і екс-генеральний директор ТВі Микола Княжицький заявив Павлу Шеремету, що йому неприємно, коли громадянин іншої країни ставить йому питання.

 

«Тепер дійшла черга і до мене. Княжицький сказав, що громадянин іншої країни, тобто я, не може ставити політичні питання», - написав Шеремет в Twitter.

 

 

 Це повідомлення про звільнення опублікував у своєму профілі у Twitter Павло Шеремет.

 

Також на каналі найближчим часом можливі інші звільнення.

 

Як розказав у коментарі «Детектор медіа», випусковий редактор новинної служби ТВі Роман Недзельський, сьогодні на зустрічі з новим керівником Артемом Шевченком він відмовився готувати випуск новин. За його словами, керівництво дуже хоче видати в ефір випуск новин, однак журналісти не погоджуються, навіть попри те, що їм дозволяють зробити сюжети про конфлікт на ТВі.

 

На думку Романа Недзельського, вихід новин у цій ситуації легітимізує ситуацію на каналі, яка свідчитиме про конфлікт між двома власниками.

 

«Творчий колектив продовжує страйк. Незабаром з'явиться заява з цього приводу. Тоді Артем Шевченко сказав, що прийматиме кадрові рішення, - сказав пан Недзельський, - Я фізична особа-підприємець і співпрацюю з каналом за контрактом. Тому поки що мені, на відміну від Павла Шеремета, з бухгалтерії та відділу кадрів не телефонували з повідомленням про звільнення. Якщо завтра заблокують мою перепустку - це свідчитиме про звільнення».

 

За його словами, Павлу Шеремету повідомили, що його програма в ефір не виходитиме, і офіційно трудові відносити з ним розірвуть 21 травня.


Пан Недзельський також зазначив, що не вважає Артема Шевченка легітимним керівником, оскільки зміна керівництва та  інвесторів на каналі більше нагадує рейдерське захоплення.

 

«Працювати на каналі, який був захоплений рейдерами, я не бачу сенсу. До того ж сьогодні у Держреєстрі з'явилось повідомлення про те, що Катеринчук є керівником каналу. Я не хочу, щоб мене і моїх колег сприймали стороною конфлікту. Але це обурливо, що канал захоплюють рейдери, а нам говорять, що нічого не відбулось і просто змінилась низка прізвищ у статутних документах. Є загроза, що це робиться не просто так, тому що канал є збитковим і не має перспектив для розвитку (влада усе для цього зробила. Тому прихід нових людей, які купують цей проблемний актив є для нас незрозумілим. Пояснення лише одне канал або хочуть закрити, або нейтралізувати, перетворивши на розважальний. Хоча зараз вони цього е робитимуть», - сказав Роман Недзельський.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», 23 квітня на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності, а власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур». Він заперечив продаж каналу і звинуватив Олександра Альтмана в підробці довіреності його компанії. Джерело «Детектор медіа» на каналі розповіло, що канал ТВі реструктуризував схему власності.

 

23 квітня У Єдиному державному реєстрі (ЄДР) юридичних осіб керівником ТОВ «Телерадіокомпанія «Телерадіосвіт» було зазначено замість Наталії Катеринчук зазначено Артема Шевченка.

 

Після зустрічі з Олександром Альтманом та Костянтином Кагаловським журналісти та редактори ТВіоголосили про страйк до вирішення конфлікту між власниками.

 

Артем Шевченко закликав колектив продовжити роботу в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7745
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
чупачупс
4016 дн. тому
О, контора расписалась!)Теперь видно кто за княжицким и портниковым стоит!
мнение
4016 дн. тому
смешно читать всякие заявления, смотреть на показательные "страйки". самое интересное, что факт перепродажи канала подтверждает даже ставший нардепом Княжицкий, который очень выгодно использовал свое положение и занял еще более выгодное (в ВР) и вовремя соскочил из фирмы. В этой ситуации,конечно, понятны истерики г-жи Катеринчук - нанятого на большую должность работника, которая враз лишилась удобной кормушки. Всё же остальное - пыль в глаза с использованием в своих играх массовки в виде младшего по должностям персонала. Самое интересное, что многие из этих "страйкарей" уже через неделю-две будут прекрасно работать и дальше, как работали, на "оппозиционном" канале, даже если его возглавят лично В.Ф. или пан Азаров. Ну и, собственно, увольнение Шеремета, а далее Найема и др. - не происки рейдеров и действующей власти. Кажется, сами ярые сторонники канала, включая Томенко, Княжицкого и др. неоднократно последние две недели вещали о невозможности ведения каких-либо социально-политических программ на телеканалах страны выходцами из других стран и гражданами других стран. А по поводу рейдерства: считать и думать себе в голове что-то можно, сидя в размышлениях на унитазе. Это касательно заяв Недзельского. Но есть, ведь, еще документы. А еще есть, наверное ярая "страйкарка" -журналистка этого же канала, которая буквально пару недель назад, наперкеор фактам и здравому смыслу комментировала дела Павличенкив, умиляясь шитому белыми нетками и очевидно сфальсифицированному делу и беззаконию с отъемом собственности этих самых Павличенкив (до убийства кристально "честного" судьи). Интересно вновь услышать её "правильные" комментарии, в т.ч про законность, рейдерство и дутые акции протеста, не оправданные ни чем.
ДимОК
4016 дн. тому
Что тут сказать. Журналисты ТВI обнаглели. Лодыри, не выполняющие своих обязанностей. Штрафуйте и и выгоняйте на улицу без права трудоустройства. Наема - первого на улицу. А потом - депортирована на родину. Пускай он в Африке строит сво демократию
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду