ТВі повідомляє, що канал очолив Артем Шевченко, а новим інвестором став Олександр Альтман (ОНОВЛЕНО)

23 Квітня 2013
15530
23 Квітня 2013
11:34

ТВі повідомляє, що канал очолив Артем Шевченко, а новим інвестором став Олександр Альтман (ОНОВЛЕНО)

15530
ТВі повідомляє, що канал очолив Артем Шевченко, а новим інвестором став Олександр Альтман (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 23 квітня, о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став американський бізнесмен Олександр Альтман. 

 

Повідомлення з адреси прес-служби ТВі про те, що новим генеральним директором ТВі став Артем Шевченко, а новим інвестором став  Олександр Альтман також надійшло і на адресу «Детектор медіа». Новина про призначення Артема Шевченка керівником ТВі розміщено на його сторінці у Facebook.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що ця інформація не відповідає дійсності. Як вона заявила «Детектор медіа», «невідомі особи зламали електронну скриньку прес-служби телеканалу ТВі і розіслали повідомлення про зміну власника і керівника каналу».

 

«Детектор медіа» взяла коментар щодо ситуації на каналі у народного депутата Миколи Княжицького. За його словами, він поки що не має офіційної інформації і слідкує за повідомленнями, що надходять. Єдине, що він зміг підтвердити, було те, що Олександр Альтман є партнером Костянтина Кагаловського і Володимира Гусинського.

 

Згодом з адреси прес-служби ТВі надійшли копії документів: Протоколу загальних зборів ТОВ «Товариства "Телерадіосвіт"» про призначення Артема Шевченка директором і про звільнення Наталії Катеринчук, а також про наказ Артема Шевченка щодо його вступу на посаду.

 

 

Наразі Артем Шевченко на дзвінки не відповідає.

 

Менше з тим у повідомленні на сайті ТВі йдеться, що головним завданням телеканалу новий керівник Артем Шевченко вважає його перетворення у прообраз суспільного мовлення. «У першу чергу ми запросимо повернутися на канал програми Марії Бурмаки та Вахтанга Кіпіані. А вже з вересня запропонуємо новий розклад мовлення. Маємо надію, що українська влада виконає рекомендації Ради Європи та Європарламенту і дозволить каналу ТВІ вести повноцінне ефірне мовлення», - заявив Артем Шевченко.

 

«Моє головне завдання - зберегти телеканал, як одне з об'єктивних джерел інформації в Україні. Багато років я був бізнес-партнером причетних до заснування каналу панів Кагаловського та Гусинського. Але я народився в Україні, вважаю Україну своєю Батьківщиною і зроблю все, щоб наша країна стала повноправним членом Європейського Союзу», - сказав Олександр Альтман.

 

Артем Шевченко народився 30 жовтня 1977 року у Дніпропетровську. Закінчив Інститут журналістики Київського національного Університету ім. Тараса Шевченка. Працював на телеканалах СТБ, ICTV, СТУДІЯ 1+1, ТОНІС, ІНТЕР. З квітня 2009 року - ведучий програми журналістських розслідувань «Знак Оклику» на каналі ТВі (ТОВ «Телерадіосвіт»). Має досвід висвітлення військових конфліктів, зокрема в Іраку протягом 2003 року. Лауреат  Національної премії «Телетріумф» як «Найкращий репортер» за 2000 рік.  

 

Олександр Альтман народився 19 листопада 1956 року в Одесі. Від 1979  до 1986 року працював дослідником та аспірантом в Академії наук УРСР. У 1986 році став технічним директором компанії "Інформінвест" - першого в Радянському Союзі спільного підприємства, яке займалося розвитком високих технологій. З 1990 року мешкає у Нью-Йорку. Громадянин Сполучених Штатів Америки. Організував у США фірму Advanced Materials, яка займається високотехнологічними матеріалами у галузі атомної енергетики. У 2007-2011р.р. Олександр Альтман був радником міністрів енергетики України. Пан Альтман - кандидат фізико-математичних наук. Захистив дисертацію у 1985 році. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду