Иван Букреев: «Российский + украинский продукт и собственное производство вытесняют западные фильмы»

23 Червня 2010
48289

Иван Букреев: «Российский + украинский продукт и собственное производство вытесняют западные фильмы»

48289
Иван Букреев: «Российский + украинский продукт и собственное производство вытесняют западные фильмы»

На ТК состоялась чат-конференция с руководителем отдела стратегического планирования медиагруппы «Украина» и директора нового киноканала группы Иваном Букреевым. Темой, предложенной читателями ТК для общения с гостем, была «Стратегия и развитие киноканала группы "Україна". Тенденции закупок и продаж телевизионного контента».

 

Напомним, что о назначении Ивана руководителем нового кинопроекта «Украины» стало известно 11 июня. Ранее Иван Букреев был менеджером по продажам в СНГ, странах Балтии и Сербии компании  NBC Universal International TV Distribution, а до этого - руководил отделом стратегических закупок на телеканале «1+1».

 

В общении с читателями ТК Иван Букреев рассказал о том, что, по его мнению, главным наполнением ведущих каналов страны будет отнюдь не западный контент. В силу разных причин - но в основном из-за того, что эти продукты не дают вещателям ожидаемых от них рейтингов. Да и цена на них немалая, тем более в кризис.

 

Также он сказал, что пока будет заниматься в группе только каналом кино и даже пообещал в скором будущем рассказать ТК о том, каких специалистов собирается пригласить на канал и какие собственные программы запустить.

 

Уже после чата Букреев также поделился и опасениями, или, красивее сказать, «вызовами», стоящими перед ним и группой в связи с запуском на рынок нишевого вещателя. На его взгляд, обилие русскоязычных версий международных каналов в кабельных пакетах делает ситуацию для отечественных нишевиков крайне сложной.

 

Предлагаем вашему вниманию полную версию чата.

 

 

- Всем привет! Спасибо, что зашли в наш уютный чат :). Готов общаться.

 

- Нащо, на вашу думку, групі «Україна» свій кіноканал, якщо вона ТРК «Новини» запустити не може?

- Всему своё время. Канал «Новости» скоро выйдет в полноценное вещание. С киноканалом всё тоже будет в порядке. Над концепцией мы сейчас работаем.

 

- Якщо відверто говорити про зміни в кінопоказі за цей сезон - чи не здається вам, що «1+1» перетворився на Новий канал? Це пов'язано зі зміною власності на пакет Fox чи ще з якимись тенденціями? І як ви оцінюєте перспективи Нового каналу без цього пакету? Яка буде концепція вашого кіноканалу?

- Я не знаю нынешней программной концепции «1+1» :). Что касается перспектив Нового канала - не думаю, что присутствие того или иного мейджерского пакета как-либо скажется. Российский + украинский продукт и собственное производство вытесняют западные фильмы и сериалы с основных кнопок.

 

- Какие новые проекты готовит телеканал «Украина» и какие форматы уже купил?

- Хорошие проекты готовим. :)

 

- Іване, чи впевнені ви, що вам як менеджеру вистачить роботи на нішевому кіноканалі? Чи врешті-решт доведеться керувати кінозакупівлями для самої ТРК «Україна»? :)

- Мої обов'язки на «Україні» не обмежуються роботою над нішевим каналом. Але навіть для того, щоб зробити добрий нішевий канал, треба докласти багато зусиль. Нудьгувати часу не буде. :)

 

 

 

- Какие фильмы будут в сетке нового киноканала? Чем вы будете отличаться от других киноканалов? Будут ли у нового канала сериалы или только фильмы? И чем порадует новый сезон на «Украине»?

- Будут хорошие и интересные фильмы. Постараемся достичь баланса как между премьерными фильмами и классикой, так и между фильмами для массового зрителя и артхаусом. Нынешних русских и украинских фильмов/телефильмов для массового зрителя на нём не будет. Но будут и сериалы, и фильмы.

 

- Иван, на вашем киноканале ведь будет вертикальное сериальное программирование, не так ли?

- Скажу так: будет как вертикальное, так и горизонтальное программирование. Всё будет зависеть от конкретного продукта.

 

- Скажіть, будь ласка, як буде називатися новий кіноканал. Коли його буде запущено? І який буде основний контент каналу?

- Сподіваюся, що канал розпочне повноцінне мовлення до кінця цього року. Назва зараз затверджується.

 

- Іване, ви колись працювали на «1+1». Як оцінюєте теперішній стан каналу? Ткаченко справді цілеспрямовано його гробить, чи в нього просто так виходить? :)

- Мені прикро, що канал, на якому я починав свій шлях на телебаченні, втратив свої позиції та багато талановитих співробітників. Це все, що я можу сказати:(

 

- Ви зустрічалися з Ахметовим чи Колесниковим? :)

- Нет:)

 

- А какие хорошие проекты? Какие форматы вы закупили?

- Про форматы на новый сезон не пытайте. :) Это секрет.

 

- Здравствуйте, Иван. Скажите, пожалуйста, на какую долю аудитории рассчитывает киноканал группы «Украина». Ни «Кино», ни «Энтер-фильм» большими показателями похвастаться не могут. Смысл идти в эту нишу? Чем канал будет отличаться от упомянутых каналов и киноканалов «Виасата»?

- Я бы не объединял в одну кучу канал «Кино», «Энтер-фильм» и каналы VIASAT (а также Fox, Global Networks). Первые - украинские вещатели, которые имеют значительную долю. Втроые - pan-territorial вещатели с совсем другим способом монетизации, правами и размещением в пакетах кабельных операторов.

 

- Как вы считаете, возможно ли омолодить ТРК «Украина» и планируется ли делать это? Если да, то каким образом, ведь пока что проекты, ориентированные на молодую аудиторию, проваливались по показателям смотрения?

- Резкое омоложение и смена целевой аудитории никому ещё на пользу не пошли. :) А так, всё будет зависеть от собственного производства.

 

- Хорошо, раз не рассказываете, тогда расскажите, где лучше: в Америке или у нас :).

- Хорошо там, где нас нет. :) В США не жил, но страна, в общем, ничего. А Киев всё равно люблю больше всего. :)

 

 

 

- Переїзд з Москви до Києва, перехід із міжнародної корпорації до наших місцевих олігархів - це хіба не даунґрейд?

- Я не думаю, що Москва (чи інший мегаполіс) чимсь краща за Київ. :) А великі корпорації всюди однакові.

 

- Как вы считаете, почему «Украине» не удаются проекты собственного производства и заказа? Не сработала ни Сердючка, ни «Народна зирка». В чем причина?

- «Народна зірка» отримала добрі показники. Сподіваємось, 3-й сезон буде ще вдалішим.

 

- Чи повернеться колишня популярність до голлівудського кіно, чи тепер українці завжди будуть залипати виключно на російському?

- Гадаю, що основою телебачення буде власний продукт (у нашому випадку власний + український + російський). Західні фільми та серіали будуть повертати втрачені позиції, але ніколи не повернуть собі результатів початку 2000-х.

 

- Будет ли эротика на вашем канале?

- Перефразовуючи старий анекдот - «це дивлячись яка еротика». Загалом - ні.:) Хіба що у добрих культурних фільмах.

 

- КАКИЕ ПЛАНЫ САВИКА ШУСТЕРА ДЛЯ КАНАЛА?

- Не маю жодної гадки.:) Writing with caps lock turned on is no good.:)

 

- Скажите, Иван, вам никогда не хотелось послать все это к чертовой матери?

- ТВ? :) У кого из функционеров этого не было. Всё бросить и сбежать в джунгли.

 

- Вам больше нравится «Дуся» или «Медианяня»?

- «Дуся» :) Привет И.К.)

 

- Ви такий молодий - і вже директор! Як це вам вдалося? Тут дехто до 40 років у молодших наукових співробітниках просиджує...

- Я не директор и езжу на метро, как простые смертные.

 

- Є інформація, що до кінця року «Україна» запустить не тільки кіноканал та «Новини», а й іще один канал. Що це буде? Обіцяний молодіжний чи якесь «Кіно Екстра»? Хто його запускатиме?

- Про це ви скоро дізнаєтесь від прес-служби каналу.

 

- Зараз закупками продукту займаються дуже молоді люди - ти ще молодий, Віка Шульженко теж. І причому працюють не гірше, ніж «ветерани спорту». З чим ти пов'язуєш тенденцію омолодження кадрів твоєї професії? Кого вважаєш своїм вчителем у професії?

- Напевно, річ у тому, що багато хто з ветеранів залишив програмінг та закупівлі й пішов у продакшн/інші медіа. Але загалом я не пам'ятаю, коли в цій сфері були «ветерани». Вчителі... Думаю, що це «1+1» загалом - це була дуже цікава школа життя. Багато чого я дізнався і на «Юніверсалі».

 

- Чи ходите ви в кіно, який фільм останній дивилися? І який ваш улюблений фільм?

- Конечно, хожу. :) Последний... «Шрек» в 3Д (впечатления - на троечку). Любимый фильм? Много их. Например, «The Graduate» (1967, Николс) и «Хроника пикирующего бомбардировщика». Раннего Верхувена люблю (голландский период).

 

 

- А у вас діти є?

- Пока что нет) Есть любимая племянница. Свои пока что в планах.)

 

- Іване, а що ви скажете про Гросмана? Чому він зараз не працює на великих каналах?

- Чесно кажучи, не знаю. Я з ним мало знайомий.

 

- Чи планує «Україна» укладати угоди з NBC Universal International TV Distribution? Щодо якого продукту?

- У каналу «Україна» є діюча угода з NBC Universal. Багато дуже доброго продукту - і Mama Mia, Wanted, Atonement і т. д.

 

- Які тенденції на останніх ринках форматів ви б виділили?

- Тенденції за останні два роки не сильно змінилися - від singing & dancing ринок ще не оговтався, але з'являється більше реаліті та гейм-шоу.

 

 

 

 

- Скажите, ваша функция - это закупки для всей группы или только для киноканала? Расскажите поподробнее о своих функциях.

- Я не буду напрямую заниматься закупками. На данный момент в обязанностях - запуск канала, а также строительство отдела стратегического планирования.

 

- Як ви оцінюєте українські кіноканали «Кіно» та «Ентер-фільм»? Які, на вашу думку, їхні слабкі та сильні сторони? І чим формат кіноканалу «України» відрізнятиметься від них?

- Не можу нічого поганого сказати про моїх колег із «Кіно» та «Ентер-фільму». Наша мета - зробити все трошки інакше та якомога краще. Наразі я буду займатися лише кіноканалом. А далі - побачимо.

 

- Розкажіть, про вашу команду, яка працюватиме над запуском кіноканалу?

- Вона тільки починає формуватися.

 

- А вы любите суши, или предпочитаете национальную украинскую кухню?

- Предпочитаю европейскую (итальянская/французская) и китайскую.

 

- Назовите телепрограммы, которые вы смотрите.

- Late Night with Jimmy Falon.

 

- Які передбачаються етапи розвитку кіноканалу? Які інвестиції вкладаються? І за який період планується вивести канал на самоокупність?

- На жаль, не можу вам відповісти на ці запитання - це внутрішня справа холдингу.

 

 

 

 

- Як ви бачите стратегію ТРК «України» щодо запуску нішевих мовників?

- Це питання для окремої розмови. Загалом - максимальна співпраця усіх підрозділів групи (як каналів, так і інтернет-департаменту) та досягнення максимально широкої сукупної аудиторії.

 

- Які перспективи для розвитку кіноканалу ви бачите у зв'язку з переходом на цифру?

- Дуже добрі перспективи для кіноканалу та інших нішевих мовників. Інша річ - коли реально DBT почне працювати по всій країні (сподіваємось на deadline-овий 2015 рік).

 

- Яким чином ви плануєте цього досягнути?

- Максимальної аудиторії? За рахунок надання глядачеві достатньої кількості продукту для вибору.

 

- Пане Іване, ви так і не розповіли про вашу команду. З ким ви хочете працювати над запуском кіноканалу? Розкажіть, кого ви вже запросили до співпраці.

- Як я вже відповідав: команда та структура загалом зараз формуються. З мого боку було б нетактовно називати конкретних людей.

 

 

 

 

- І ще дуже хотілося б дізнатись хоч трошки про формат кіноканалу? Для якої аудиторії ви будете працювати? Який продукт буде пріоритетним для вас? Які жанри будуть присутні? Які плани щодо власного виробництва?

- Зважаючи на потенційне покриття та позицію у групі, канал буде спрямований на міську аудиторію 14-45. Але загалом ми розраховуємо на всіх глядачів, які шукають альтернативу основним каналам чи не дивляться телевізор взагалі.

 

- Кіноканал буде орієнтуватися першочергово на чоловічу чи жіночу аудиторію?

- На сімейну.

 

- Большое спасибо за вопросы! Было очень приятно общаться. Отдельная благодарность «Детектор медіа» за гостеприимство! :)

 

Фото Руслана Новосьола

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
48289
Коментарі
21
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ohoho
5020 дн. тому
BURAKOFF - полный профан. скажите мне на каком из каналов есть "тендерная закупка" фильмов ? И что это вообще по вашему должно значить? Раз Ткачик не откажет - попросите у него копию контракта - мы все с удовольствием посмотрели бы. По поводу "вартість хвилини фільму поділена на рейтинг" и "урахування мита" - вообще смех. Какое "мыто"??? Ира, с человеком не о чем даже говорить, удивлен что вы с ним полемизируете.
prudi
5025 дн. тому
Ваше завдання мені тепер цілком зрозуміло і ступінь інформованості також. Хтось щось сказав... і "мені брехати не буде" - не обманюйте себе. Ефективність, доречі, ми цілком знаємо і вивчаємо. Показник ефективності Глухаря набагато вищий за будь-який серіал (не беручі до уваги Интер). GFK Ukraine: Глухарь rat=5,18%, shr=11,43%; Исаев rat=2,46%, shr=7,54% (50 000+, 18+). "брехати" можете тільки ви, бо я не анонім і написала хто я. І коли це "захист" когось від анонімок і "заряджених" анонімів, можна було розцінювати як виправдання себе. Ви, нажаль, тільки визираєте з під надуманих імен. Тендери у нас, до речі ,проходять завжди, але з боку продавців і ми, всі українські канали знаємо ціни закупок один одного, бо знаходимось всі в тих самих тендерах. І якщо ТРК "Україна" програє "Ісаєва" каналу 1+1 в тендері, то напевно знає якій ціні програє, бо сами пропонували меншу :) На все добре.
BURAKOFF
5025 дн. тому
1. Вашу порядність хай вивчає служба безпеки СКМ 2. На каналі тендерних закупок фільмів не існує. Закупка фільмів це свята корова. Те, що ви пишете "делаю это со всей строгостью к отделу закупок моего департамента и продавцам и не беру никаких "откатов" говорить лише про одне: ви виправдовуєтесь. ЧОМУ? 3. Те, що Т/с "Исаев" на "1+1" в 4 рази дорожче - брехня. Я знаю суму контракту. Ткачик мены брехати не буде :-)По-друге, подивіться скільки серій вони купили. По третє, порівняйте умови поторних показів. 4. Критерієм ефективності "ваших " закупівель може бути: вартість хвилини фільму поділена на рейтинг. Все пізнається у порівнянні. Або можна подивитися інше співвідношення: відношення затрат на фільм (з урахуванням мита) поділити на вартість рекламних надходжень під час показу фільму. Якщо ви це зробите, то побачите причини нинішньої збитковості каналу :-)
prudi
5025 дн. тому
г-жа или г-н BURAKOFF, вы видимо очень обижены на Марину Миргородскую. Чтобы так настойчиво порочить честное имя достойного человека, нужно иметь в душе серьезную обиду и знать как больнее ударить человека, для которого репутация очень важна. Прекратите поток инсиенуаций. К вашему сведению, Т/с "Глухар" является самым успешным сериалом на ТРК "Украина" и 10 серий стоит гараздо дешевле, чем вы себе придумали. Это я вам могу скзать точно, как программный директор ТРК "Украина" Ирина Курчакова. Для сравнения: Премьерный показ Т/с "Глухарь" стоит дешевле, чем Премьерный показ Т/с "Исаев" на "1+1" в 4 раза, и столько же сколько стоил 6-ой показ Т/с "Улицы разбитых фонарей" на ICTV. Не буду называть конкретных цифр - велка честь для анонимной переписки и касается других каналов (о конкурентах или хорошо или никак). К тому же, Марина Миргородская не занимается закупками на ТРК "Украина" вообще. Все, ЧТО закупается и все, КАК планируется на канале "Украина" уже 7 лет подряд контролирую Я и уверяю вас, делаю это со всей строгостью к отделу закупок моего департамента и продавцам и не беру никаких "откатов". Если у вас возникнет вопрос лично ко мне - есть ли у меня квартира в Киеве? Отвечаю сразу: нет. *********Ваня, я рада, что ты с нами. В добрый путь :)
Vaselisa
5025 дн. тому
Vanja!!!! Ya vasha naveki!!!!!!!!!!!!!!!!
BURAKOFF
5025 дн. тому
СКАЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА ЧИ МОГЛА , Б НА ВАШУ ДУМКУ ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР КАНАЛУ МАРИНА МИРГОРОДСЬКА ЗАРОБИТИ CОБІ ОСОБИСТО 100 ТЫС. БАКСІВ, БЕРУЧИ "ВІДКАТИ" ПРИ ЗАКУПІВЛІ ФІЛЬМУ "ГЛУХАР" (10 СЕРІЙ, КУПИЛА МАЙЖЕ ЗА 400 ТЫС. ЗЕЛЕНИХ.) ТА ДРУГЕ ЗАПИТАННЯ: ЧИ ПОДІЛИЛАСЯ ВОНА З ПАНІ КУРЧАКОВОЮ? :-)
Lith
5025 дн. тому
А по-моему, молодец. Весьма успешно обошел все острые углы, все формулировочки складные и гладенькие. В общем - удачного плавания!
Папа Карло
5026 дн. тому
Стругав би краще дітей.
Об'єктивіст
5026 дн. тому
Ще один 'варяг', для якого українська культура невіддільна від російської. Точніше, не існує взагалі. Не повинна існувати.
tarasporada
5026 дн. тому
...это будет черный день для интеллектуально развитых людей, когда низкокачественное российско-украинское теледерьмо вытеснит качественный западный продукт....
мда
5026 дн. тому
ни о чем канешна поговорили... хоть бы каких-то умняков позадвигал (раз ниче интересного не мог сказать) чтоли, а не открыл нам глаза на истину, что оказывается "локальный продукт вытесняет западный контент"... ваня, куку, вот уже года три, как в прайме первого эшелона зарубежки не сыщешь и эту тему уже замусолили как могли... Свежий ум ты наш... Но наш Ваня это только счаз понял, когда свой Юниверсаловкий хлам смог только дурной ТРКе УКраине и втюхать, бо больше никому он не нужен был за такие деньги... ну теперь хоть будет, где этот хлам показывать - на новом нишевом киноканале!;)
Айда!
5026 дн. тому
Ванька-партизан - ничего не расскрыл, чат не о чем получился. Конкуренты ничего не узнали)))
Jack
5027 дн. тому
Нет ничего отвратнее чем русские сериалы и их тупые копии украинских ремесленников - полный звездец, а не ТВ! Уж лучше бы по дешевке скупали сериалы в Польше, Венгрии и Чехии, чем втюливали народу совдепоское протухлое дерьмецо про лохов и лохушек конченных - кацабских или местных, тупых ёпнутых курв и дешевых люмпенов
Jack
5027 дн. тому
Нет ничего отвратнее чем русские сериалы и их тупые копии украинских ремесленников - полный звездец, а не ТВ! Уж лучше бы по дешевке скупали сериалы в Польше, Венгрии и Чехии, чем втюливали народу совдепоское протухлое дерьмецо про лохов и лохушек конченных - кацабских или местных, тупых ёпнутых курв и дешевых люмпенов
Анонео
5027 дн. тому
я в шоці
Бетмэн
5027 дн. тому
Я бэтмен, скоро будет продолжение фильма обо мне ;-) привет, Зорро!
hi-hi
5027 дн. тому
По перше: Марина Миргородська могла заробити собі на квартиру на будь-якій вулиці міста адже вона -топ менеджер провідного каналу, по-друге: будь ласка, перевіряйте інфу, в неї квартира в іншому районі, а вона жила кілька років тому в арендованій квартирі, за аренду якої, доречі, платив канал
Логинов
5027 дн. тому
Как можно сделать вам предложение по продаже рсскоязычных комедий и боевиков? Куда писать?
maxs
5027 дн. тому
Какие фильмы будут в сетке нового канала? Чем вы будете отличаться от других кино каналов? Будут ли в нового канала сериалы или только фильмы? И чем порадует новый сезон на «Украине»?
DVBFFF
5027 дн. тому
СКАЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА ЧИ МОГЛА ГОЛОВНИЙ РЕДАКТОР КАНАЛУ МАРИНА МИРГОРОДСЬКА ЗАРОБИТИ CОБІ КВАРТИРУ НА ВУЛИЦІ ШЕЛКОВИЧНІЙ, БЕРУЧИ "ВІДКАТИ" ПРИ ЗАКУПІВЛІ ФІЛЬМІВ У РОСІЙСЬКИХ ВИРОБНИКІВ?
Ммммм
5028 дн. тому
Пускик, я задам тебе много вопросов - готовся!:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду