Наталя Сумська: “Інтер”, розлучившись із “Ключовим моментом”, як типовий батько, забув про дитя

25 Березня 2010
58870
25 Березня 2010
14:58

Наталя Сумська: “Інтер”, розлучившись із “Ключовим моментом”, як типовий батько, забув про дитя

58870
Програма і команда шукають можливості продовжити роботу – хоч на радіо, хоч в пресі, в агенції з пошуку людей
Наталя Сумська: “Інтер”, розлучившись із “Ключовим моментом”, як типовий батько, забув про дитя

Як писала ТК, телеканал «Інтер» зупинив виробництво проекту «Ключовий момент». Нині редакція програми веде переговори з різними каналами, думає про переведення програми в радіоформат, робить пілотний випуск журналу «Ключовий момент». Навіть виношує плани відкрити соціальну телефонну лінію з пошуку людей.

 

Між іншим, причини закриття «Ключового моменту» «Детектор медіа» на «Інтері» не пояснили. Ми зверталися до Єгора Бенкендорфа, на момент закриття програми - директора «Пірат продакшна», на якому вироблялася програма, проте він підтвердив сам факт припинення стосунків із проектом, але причин не назвав.

 

За неофіційною інформацією, причиною того, що проект свого часу пересунули із прайму в денний ефір було зниження рейтингових показників. О 18 годині «Ключовий момент» востаннє виходив у 2009 році до червня і в середньому  у цьому слоті мав рейтинг 6,84%, частку 23,59% за загальнонаціональною панеллю, та рейтинг 5,14%, частку  18,53% за «50 тис.+». З середини червня у цьому слоті вийшли «Судові справи», які підвищили показники слоту і в середньому за 2009-2010 рік мали рейтинг 8,03%, частку 27,48% за загальнонаціональною панеллю, та рейтинг 5,7%, частку 20,73%. За аудиторією 14-49, «Судові справи» о 18 годині  також мають вищі показники за останні випуски  «Ключового моменту» у цьому слоті: частка 15,55% проти 12,1% ( за «50 тис.+» 10,24% проти 8,34%).

 

Проте і о 16.00 показники проекту лишалися хоч і не чемпіонськими, але достатньо високими і середня частка за листопад 2009 року (приблизно тоді, коли, очевидно, і вирішувалося питання про закриття програми) була понад 14% (за 18+, 50+). Щоправда, за молодіжною панеллю 14 - 49 частка була чи не вдвічі нижчою (6,2%), що, у цілому, характерно для багатьох проектів літньої аудиторії «Інтера».

 

Але, як переконана ведуча програми Наталя Сумська, справа не тільки в показниках. Особисто для неї важливим були місійність проекту, його герої та реальна можливість телебачення допомагати глядачам, а не лише заробляти на рекламі.

 

- Пані Наталю, чому «Інтер» перестав замовляти програму? Як ви ставитеся до закидів, що програма мала низькі показники?   

- Телеканал асоціюється з назвою чи цифрою: 1, К1, К2, «Інтер» - хоч це, насамперед, живі люди і лише вони визначають долю тієї чи іншої телепрограми. Оскільки, по-перше, це приватний канал, по-друге, у більшості виконавчих продюсерів є ще свій особистий продакшн, який вони, природно, реалізовують на каналі, де обіймають керівні посади («Судові справи» виробляє продакшн Film.ua, який належить голові правління «Інтера» Сергієві Созановському - ред.). І зрозуміло, що просування власної продукції проводиться через усування якихось інших програм. Зокрема, нашої. А «рейтинги» - це всього лише так званий привід для нібито обґрунтування своїх дій. Щоб упевнитися в правдивості моїх слів, від'їдьте від мегаполіса на десяток кілометрів, і ви почуєте думку найсправжнісінької народної фокус-групи. А коли б ви знали, що каже вся Україна, наші дорогоцінні мільйони, про «Ключовий момент», то ви, може б, змінили назву свого видання з «Детектор медіа» на «Телезахист». Але з бажанням народу рахуються лише один раз - на виборах, та й то...

 

 

 

- Як складалися стосунки з каналом до останнього часу?

- Візьмемо за досвід хоча б наші стосунки з п'ятьма директорами за шість із половиною років. Під час керування каналом Ряшина, якого ми вважаємо батьком проекту, програма за три роки здобула низку винагород, мала належне анонсування, промопідтримку. Далі - Старицький, Мазур - вітчими, які чотири рази змінювали нам час виходу, прибираючи з прайму. Прийшла Безлюдна, оновила проект - нові декорації, графіка, музика, а головне - повернула програмі чесно зароблений прайм. Созановський з осені 2009 переніс проект із прайму на 16-ту годину. А коли в листопаді рейтинг програми став рости у цьому слоті, її, без попередження телеглядача, почали зміщувати то на 20, то на 40 хвилин раніше, пояснюючи тим, що це пов'язано з політичною рекламою. Наприкінці року, під приводом переформатування програми, керівництво змістило ефір на лютий, виселивши з програмної сітки. А коли настав час повернути, то місця не знайшлося, бо весь час заполонив продукт стороннього виробника, на закупівлю якого є кошти, а на власне виробництво, як бачте, немає.

 

- Яка на сьогодні ситуація в колективі?

- Кажуть, добрий господар собаку в дощ не вижене, а тут розпустили в нікуди когорту прекрасних спеціалістів, яких програма виховала за стільки років. Це і є справжня школа «Інтера», виплекана в рідних стінах каналу, вихована на власному виробництві. Основна фахова команда дуже витривала, терпляча, бо ми всі не розбалувані начальницькою увагою і ласкою.

 

- Чи були до вас претензії як до ведучої? Як ви попрощалися з теолеканалом і які плани на майбутнє?

- До мене ставились, як до всіх. А щодо прощання, то ми мужньо сприйняли звістку про припинення виробництва і гучно не прощалися, бо, що головне, ми не можемо кинути напризволяще сотні дітей, тисячі бажаючих здобути, повернути родину, порозуміння. Це не лише сотні людських історій, а й вимоги і відгуки багатотисячних громад, колективів, спілок, асоціацій зі всіх областей України з єдиним проханням: «Повернути потрібну програму людям». І оскільки «Інтер», розлучившись з «Ключовим моментом», як типовий батько, забув про дитя, ми, творці програми, надалі дбатимемо про свою дитину.

 

В усякому разі, все що було - це хороший досвід роботи, за який ми вдячні всім нашим партнерам. У скорому майбутньому ви дізнаєтеся  про «новий день» проекту «Ключовий момент». А поки що тривають перемовини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
58870
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Богдан, Чернівці
5149 дн. тому
Даремно закрили проект. Це насправді один з небагатьох продуктів ТБ, який реально допомагає людям. Підтримую тебе Наталю. Ти жива правдива і людяна. І неймовірно красива. Як і раніше, люблю тебе. І згадую давні зустрічі на Буковині. Вірю, все з проектом ще складеться якнайкраще. Успіхів тобі.
А Я ЛЮБЛЮ СУМСЬКУ
5150 дн. тому
ЛЮБЛЮ НАТАЛКУ ЗА ЩИРІСТЬ І ЛЮБОВ ДО НАРОДУ!!!
ДЛЯ ИНФО
5150 дн. тому
Кого-то кто-то сильно за что-то затронул, а может порешал дальнейшую судьбу. Поживем-увидим. Лично я, люблю караоке, таланты, меняю жинку - и все то, что НАСТОЯЩЕЕ. А решать, какой проект себя выжил, а какой нет - извините, господа телевизионщики или админперсонал, но это не ваш удел. ЗРИТЕЛЬ и еще раз ЗРИТЕЛЬ!!! Пока его слышит только СТБ.
Инфо
5150 дн. тому
ВСе программы когда-либо себя изживают. самый объективный показательно того, что КМ себя полностью исчерпал, это тот факт, что никто из каналов программу себе не взял после ее ухода с интера. и этим все сказано. "Караоке на майдане" вот уже второй десяток разменял, и им не брезгует уже третий канал (при чем все три бродкастеры караоке - из первой пятерки каналов), СТБ и плюсы вообще одновременно показывают. Так что по настоящему востребованная программа никогда не канет в Лету. Нужно уметь переключаться на что-то другое.
телеоператор
5151 дн. тому
Диме. Вы хотя бы репертуар Сумской посмотрели в интернете - она давно играет роль 20-ти летней Элизы Дулитл в "Пигмалионе". Так что сравнение неудачное.
стб
5151 дн. тому
"Его продакшен и на СТБ рулит"... а я думал, что СТБ рулит Бородянский, оказывается и там Созановский делает рейтинг каналу.
Усталость
5151 дн. тому
Наталья! Зритель правда устал от этих историй. Они из романтических и драматических стали самыми заурядными встречами одних жлобоватых родственников с другими. Не опускайте зрителя до уровня колхозных посиделок. Да и Ваша усталость стала заметной. Какой бы Вы ни старались быть участливой. Не пропустишь же всего через сердце... В театре Вы интереснее. Освободитесь от этого сельского жанра, внедренного на ТВ Герасимьюк. Она откровенная селючка. Вы - нет
робот
5151 дн. тому
Рояться бджоли перед дощем. Вже спати не можуть. А так читається хто за кого намагається "глотку порвать". Ребята, закажіть телекритиці аналіз програм на інтері. Чи з нею також все домовлено? А то критикують лише "Україну" і плюси. А дивитись то нема чого... всі таланти і профі проекти на інших каналах. А де розмножуться проекти Созановського нікого не цікавить... В тих умовах, в яких він зараз опинився, він дійсно молодець-герой, підтримую агента 07.
робот1
5151 дн. тому
Сазан не идиот,он именем за канал отвечает.ставит в эфир качественный продукт,чтобы смотрели.Судови справы рулят,вот они в прайм и двигаются.Его продакшен и на СТБ рулит,а мог бы и на интер отдать.А Ключевой ,реально,для ветеранов. Пусть бы на УТ и подался,вместе с командой профессионалов. Там их зритель и сосредоточен. Порвут эфир. Бенкендорф должен ухватиться
Дима
5151 дн. тому
Сумская не соображает. Пусть в театре потребует роли Джульеты и прочих подростков. Ей дадут? А на телике она хочет колбасить даже тогда,когда уже зритель орет НЕ ВЕРЮ.Рейтинги-вещь именно такая. Не хотят смотреть и не включают,а то,что есть еще поселения,где жду эфир,ну супер,пусть с концертной бригадой съездит и расскажет слезные истории гражданам. Это будет и им приятно и у Сумской интерактив со зрителем.
агент 007
5151 дн. тому
О каких рейтингах вы говорите? GFK давно работает на Интер и на отдельно оплачиваемые программы. Или вы думаете, что Вася Илащук просто так это сказал, то ошибаетесь. Да все об этом знают! А по поводу стоимости программ, откаты ведь никто не отменял. Тем более, если верить сплетням, что интер опять продают, то почему бы не подзаработать. Ребята, это НОРМАЛЬНО!!! Так бы поступил каждый, кому осталось считанные дни управлять. Уважаю Созановского. Молодец! Долой собственное производство!
осведомлен
5151 дн. тому
ПРАВДОДУБУ. Могу продать информацию сколько стоит как ключевой, так и судебные дела, другие закупные программы. Вас держат за лохов. Таковы законы шоу-БИЗНЕСА!!!:)))))))))))
Правдоруб
5151 дн. тому
Все правильно! Интер - частный канал. И он ставит в эфир, тем более - прайм, только то, что имеет рейтинг и, соответственно, приносит рекламную прибыль. Таковы законы бизнеса! И если программа начинает терять рейтинг - ее нужно заменить чем-то более рейтинговым, даже если это закупное. Потому как в этом случае собственное перестало себя окупать (тем более, что проект не из дешевых!). ВСЕ!!! Никаких иных причин снятия программы с эфира НЕТ и быть не может. Понятно, что когда программу закрывают - ее создатели об этом сожалеют. Но ходить везде и рассказывать, какие мы хорошие и все вокруг плохие, заботятся только о своем бизнесе, по меньшей мере неэтично (при всем уважении к Наталье Сумской). Добро пожаловать в наш дерьмовый мир шоу-БИЗНЕСА (особенное ударение делаю на последнем слове)!!! :-))))))
робот
5151 дн. тому
Да, ладно. Созан умный, красивый, телевизионный академик, ПРОФЕСИОНАЛ. Я так себя люблю.
советское информбюро
5151 дн. тому
Тепер зрозуміло, чому й рейтингова програма "Жди меня" переїхала з праймового часу на 16 годину дня, а на її місці якісь виморочені "судові справи". "Ключовий момент" - програма, яку робили, вкладаючи у неї душу. А це так рідко на нашому телебаченні. Вона мала свого глядача, у селах доїння корів підлаштовували під цю програму. Шкода, що тепер телебаченням управляють роботи, які вирішують, що і коли нам дивитися.
інтеровець
5151 дн. тому
Так тримати, Наталю.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду