Україна попрощалась із Юрієм Покальчуком

12 Вересня 2008
25194
12 Вересня 2008
12:36

Україна попрощалась із Юрієм Покальчуком

25194
Україна попрощалась із Юрієм Покальчуком
10 вересня не стало одного з найбільших українських письменників сучасності, поета, прозаїка, сценариста, перекладача, співака і громадського діяча – Юрія Покальчука. Пако, як його, з натяком на досвід перебування у латиноамериканських країнах та справжній іспанський темперамент, називали друзі і знайомі, був сповнений життя кожну мить – навіть тоді, коли знав, що смертельна хвороба невпинно наближає його кінець. Люди по-різному ставились до його творчості, та не захоплюватись потужним фонтаном енергії, що бив із цього чоловіка, якому ніхто не дав би його 67 років, просто неможливо. У програмі львівського Форуму видавців, до початку якого він не дожив лише день, залишились заходи за його участю, адже ніхто не міг уявити Форуму без Пако.  
 
 
 
На прощання з Юрієм Покальчуком до греко-католицької церкви на Аскольдовій Могилі та похорон на Байковому Цвинтарі 11 вересня прийшли різні люди – друзі, колеги і просто шанувальники його таланту.
 
 
Лікар і співачка Ольга Богомолець-Шереметьєва та заступник міністра освіти і науки Максим Стріха
 
 
Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко та його перший заступник Ігор Курус
 
 
Телепродюсер Лаврентій Малазонія, головний редактор журналу «Публичные люди» Наталія Влащенко, телеведучий Роман Чайка та політтехнолог Олег Медведєв
 
 
Народні депутати Олесь Доній і Володимир Ар'єв
 
 
Наталія Влащенко, журналіст Данило Яневський і шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова
 
 
Телеведучі Анатолій Борсюк і Микола Вересень
 
 
Телеведучий Андрій Охрімович і художник Лесь Подерв'янський
 
 
Співак Святослав Вакарчук і Володимир Ар'єв
 
 
Письменниця Ірен Роздобудько
 
 
Вічна пам'ять вам, пане Юрку!
 
 
Фото Яни Новоселової, Олени Старостенко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25194
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ніка
5725 дн. тому
Розмір цієї втрати просто не можна описати. Та його ще і не відчуваєш повною мірою. Не віриться. Не вміщується в голові. Дійсно це зрозумієш тільки за декілька місяців... у кращому випадку. Юрко! Ти завжди будеш з нами, в нашій пам'яті, в наших серцях, в наших душах. Хай тобі там буде добре...
Олександра
5726 дн. тому
Шкода... з життя йдуть найдостойніші...Вічна память..і земля пухом Юрію Покальчуку. Співчуття родині і близьким.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду