Сергій Савелій: Нехай люди працюють, а не відволікаються на олімпіаду

5 Вересня 2008
52000

Сергій Савелій: Нехай люди працюють, а не відволікаються на олімпіаду

52000
Коментатори НТКУ Сергій Савелій та Дмитро Лазуткін відповідають на шквал критичних зауважень щодо якості їхньої роботи під час висвітлення Олімпійських ігор у Пекіні.
Сергій Савелій: Нехай люди працюють, а не відволікаються на олімпіаду
«Детектор медіа» вже зверталася до теми трансляції Першим національним олімпійських ігор у Пекіні. Абсолютна більшість коментарів і вражень (а практично – всі) були критичними по відношенню до роботи спортивної редакції державного телеканалу. Тепер «ТК» пропонує своїм читачам ознайомитися з реакцією журналістів НТКУ, які працювали в Пекіні, на висловлену критику.
 
Нижче ми об’єднали два інтерв’ю. Одне з них – це розмова з ветераном українського телебачення і, можна сказати, міфологізованим вітчизняними спортивними фанатами коментатором Сергієм Савелієм, інше – з представником молодого покоління на Першому національному Дмитром Лазуткіним, із яким нещодавно мали нагоду познайомитись читачі сайту «Дуся».
 
Варто зауважити, що обговорюючи саме з молодими журналістами Першого каналу деякі вади коментування спортивних трансляцій нашими «ветеранами», довелося почути думку, що, мовляв, у старшого покоління присутній свій, специфічний гумор, які вони іноді використовують і який не всім сьогодні зрозумілий. Що ж, ми і даємо можливість читачам цей гумор оцінити.
 
Сергій Савелій
 
– Пане Сергію, які ваші загальні враження від олімпіади? Зокрема, щодо умов роботи журналістів.
– Враження дуже приємні. Для мене це вже восьма олімпіада. В Китаї і технічне оснащення, й інформаційні центри, і транспортне обслуговування журналістів були на висоті. Умови праці – просто чудові.
 
– Якою за чисельність була команда НТКУ, яка працювала у Пекіні?
– Наша делегація складалася з 28 людей, серед яких журналістів – приблизно половина. До неї також входили технічні працівники та міжнародні координатори.
 
– Пане Сергію, «Детектор медіа» вже публікувала досить критичні відгуки про якість трансляцій та коментування цієї олімпіади на Першому національному. Одна з головних претензій – майже повна відсутність прямих включень зі змагань за участі українських спортсменів, і найголовніше – тоді, коли українці змагалися за медалі. Скажіть, чому прямих трансляцій фіналів за участі українських олімпійців було так мало?
– Було досить важко передбачити, коли хтось із наших спортсменів потрапить до фіналу.
 
Наприклад, у боротьбі. Через правила, які існують у цьому виді спорту, складно спрогнозувати, буде наш спортсмен боротися за бронзу чи ні. Для цього потрібно, щоб суперник, якому він програв на попередній стадії, виборов право змагатися за золото.
 
Є ще одна причина, чому ми навіть свідомо не давали виступи українських спортсменів у прямому ефірі. Більшість змагальних днів – це робочі дні; 12, 13, 14-та години. Всі люди мають у цей час працювати на економіку держави, а не сідати до телевізора і відволікатися. Тому ми планували – якщо наші вийдуть до фіналу, показати змагання увечері. У вечірній час більше людей зможе подивитися трансляцію, ми це розуміли. Хоч я сам прихильник прямого ефіру.
 
Та й технічно все це робити складно. З Китаю ми маємо зв’язуватися з міжнародною дирекцією в Україні, вона робить запит у Женеву, і лише там дають добро на відкриття каналу на Київ.
 
Треба враховувати і специфіку Першого національного. Це загальнодержавний канал, а не спеціалізований спортивний. І без того на олімпіаду було відведено як ніколи багато ефірного часу. Можливо, навіть на шкоду іншим програмам.
 
А взагалі-то, нас критикують здебільшого газетярі. Я це сприймаю завжди позитивно, бо є вислів відомого українського поета Максима Рильського, яким я завжди користуюся: «Лисиці брешуть на щити, а сонце устає на сході». Кого ж газетярям ще критикувати, як не телевізійників…
 
Але прямі трансляції все ж у нас були. Деякі з фіналів нам вдалося показати й у прямому ефірі, й у запису.
 
– Скажімо, фінальний бій боксера Василя Ломаченка, про який було відомо заздалегідь і який проходив в обідню пору за київським часом, але у вихідний день, глядачі НТКУ побачили тільки увечері. Ви розумієте, що в час інтернету така система є безнадійно відсталою. Адже запис цього бою вже за годину після його завершення можна було подивитися на кількох сайтах.
– Ще раз підкреслюю, що на загальнодержавному каналі, яким є Перший національний, вишукувалися різні варіанти. Пам’ятаєте, як напередодні олімпіади в Пекіні говорили, що, напевне, у нас не буде досягнень, які були на попередніх олімпійських іграх, де тричі поспіль ми «збирали» по 23 медалі. Вважалося, що буде добре, якщо ми привеземо з Китаю 15 нагород. А тут одразу 27! Тому й нам було непросто. Ми теж прагнемо працювати у прямому ефірі. Так і глядачам краще, і журналістам. Адже якщо працювати під запис, треба багато що прораховувати. Скажімо, є хронометраж 45 хвилин у боротьбі, ти плануєш ті чи інші сутички, але вони завершується раніше, і тоді «випадає» 6-7 хвилин. Але не завжди вдається так, як хотілося б.
 
І ще, пройм-тайм телевізійний, ви знаєте таку річ? Скажіть комусь із моїх телевізійних колег, мовляв, давайте вашу програму поставимо на 14:30, напевне кожен скажу: якщо на 14:30, то взагалі її не ставте до ефіру.
 
Аргументація з мого боку, можливо, не настільки переконлива, але щоб усе зрозуміти, треба звести до купи велику кількість різних проблем: часові пояси, замовлення сигналів і таке інше. 
 
– Зауваження стосувалися і коментаторів. Найбільш схвальні відгуки отримали ефіри за участі олімпійської призерки зі стрибків у воду Ганни Сорокіної, а також ведення трансляцій Людмилою Якушевою (легка атлетика) та Сергієм Фесенком (плавання)…
– Я вже йому сказав: Сергію Леонідовичу, як ти почав коментувати плавання, щось не видно перемог. Коментуєш фахово, але де ж медалі?
 
– …Тобто найбільшою популярністю у глядачів користуються колишні спортсмени. Вони, як кажуть, «у матеріалі». А от щодо інших, особливо представників так званої старої гвардії, була маса критичних зауважень, і можна навіть так сказати – несприйняття. Вам самому не здається, що змінилися часи, і, можливо, люди хочуть чути інші голоси, інші інтонації тощо.
– Будь ласка! Як казав ще древніший, ніж я, мій колега Фарид Дасаєв, нам слави не треба, нам грошей побільше давайте...
 
Справа в тому, що це тільки здається, ніби легко знайти коментаторів. А посадити людину сам на сам зі спортивним залом, який вирує, і дати кілька годин ефіру – не кожен із цим упорається.
 
Я сам не читаю інтернет, і «Детектор медіа» зокрема. Один із колег показав мені статтю, в якій була критика на мою адресу. Справа в тому, що там же немає зауважень як таких. Під усім, що я говорив, можу і зараз підписатися. Наприклад, «просмикнув» – так і говорять у боротьбі, це такий борцівський прийом. А щодо футболу, я думаю, люди мають бути з гумором. Коли я сказав «тримав за футболку нігерійця – напевне, сподобалася футболка зеленого кольору», і про географічні паралелі між Угорщиною і Нігерією – тут же немає нічого такого… Просто людина має відчувати гумор там, де він справді є. 
 
– Люди сьогодні дивляться різні телеканали і мають можливість порівнювати. І ці порівняння, що стосується спорту зокрема, не на користь НТКУ.
– Можу повторити цитату Максима Рильського. Я, напевно, вже настільки старий і товстошкірий... Але водночас я знаю багатьох людей, які прагнули стати футбольними коментаторами і просто не змогли. Це не так просто, як здається.
 
– Ваші слова нагадали мені реакцію іншого коментатора НТКУ, Сергія Дерепи, на акцію «Антидерепа», яку організували деякі спортивні журналісти напередодні чемпіонату Європи з футболу. Він висловився приблизно так: якщо не подобається, нехай дивляться інші, зокрема російські, телеканали. У професійних колах уже озвучується думка, що варто забрати у Першого національного право на трансляцію головних спортивних змагань.
– Тут, напевно, є конфлікт поколінь. Старшому поколінню подобаємося ми і не подобаються крикливі, верескливі сучасні коментатори, які намагаються копіювати іспанців, італійців. Але в тих емоції природні, а наші, як пилип з конопель, крикнуть посеред фрази, щоб додати темпераменту грі, якої немає.
 
Скажу ще й таке: свого часу я коментував гру київського «Динамо» в лізі чемпіонів. І я пишаюся, що тоді «Динамо» досягло найвищих успіхів у цьому турнірі, я «вивів» їх до півфіналу, де вони поступилися «Баварії», хоч мали можливість перемогти. Тоді команда була чудова, і коментування Савелія не викликало жодних нарікань. Якщо грає команда, ніхто не звертає уваги на коментатора.
 
– Як ви ставитеся до молодих журналістів у спортивній редакції НТКУ, чи вони вам подобаються? До речі, і коментування під час церемонії відкриття також було далеко не ідеальним.
– Під час трансляції відкриття олімпіади наших молодих хлопців фактично кинули на амбразуру… Але тільки так можна чогось навчитися. До того ж вони коментували і проводи олімпійців, тому мали досвід ...
 
Я задоволений нашою молоддю. Були думки, що треба й когось із ветеранів посадити на це відкриття, бо їм самим може бути боязко. Але я особисто відкинув свою кандидатуру, бо, чесно кажучи, це вже восьма олімпіада і я так багато всього коментував...
 
Загалом, нас, ветеранів, уже досить мало. Програми «Світ спорту» і «Наш футбол» роблять уже представники нового покоління. 
 
 
Дмитро Лазуткін
 
– Дмитре, як ти поставився до критики, яка лунала на адресу Першого національного під час показу олімпійських ігор?
Я намагався всю критику читати і робити висновки. Прислухався, хоч іноді в цій критиці було мало конструктиву.
 
Наприклад, багато людей критикували, не знаючи телевізійної специфіки. Це журналісти або інтернет-видань, або газет. Скажімо, Дмитро Копій (сайт sport.com.uа) сказав так: я не дивився, але все одно не подобається. Зрештою, все зводиться до того, що не подобається саме тому, що це Перший національний. 
 
Погоджуюся, що треба готуватися до трансляцій. Бо дійсно є «метри», які коментують «на класі» й іноді аналізують ситуацію не так, як потрібно. Хоч той же самий Сергій Степанович Савелій – якщо він коментує боротьбу, то краще за нього на цьому виді спорту в нас мало хто розуміється.
 
Щодо прямих трансляцій – я працював поруч із коментаторами з провідних країн і майже всі працювали не у прямому ефірі, а у так званому режимі прямого ефіру. Там, де було можливо, ми робили включення. Коли я коментував нашу першу медаль Гончака (дзюдо), ми включилися у прямий ефір. Так само було із фехтуванням. Нагадаю, сітка формується у Києві. Ми намагалися вплинути, але все ж таки це загальнонаціональний канал. Є інші події – війна, звернення Президента тощо.
 
Всі країни робили акцент на своїх спортсменах або на фаворитах. Ми так само. Враховуючи різницю в часі, все показати було неможливо. Та й краще показувати змагання у час, коли люди вдома, а не на роботі.
 
Ну й неможливо було прорахувати, хто з наших спортсменів підійде до медалей. Буває, фаворити «злітають», а ті, на кого не розраховували, перемагають. Хто думав, що Петрів (стрільба з пістолету) або Рубан (стрільба з луку) виграють золото? Тому і виникала така ситуація.
 
– А для чого, на твою думку, замість прямих включень із фіналів за участі українців треба було показувати види спорту, які в Україні мало популярні, наприклад маутенбайк?
– Це рейтинговий вид спорту, це екстрим, і це аудиторія, якої часто не вистачає Першому національному.
 
– У тих видах спорту, де до коментування залучалися спортсмени, глядачі були задоволені. Але називають переважно лише три види спорту – плавання, стрибки у воду та легку атлетику. Чому в інших видах змагань залучалося так мало фахівців?
– Мені особисто дякувала маса боксерів і дзюдоїстів за проведені ефіри. Я бронзовий призер кубку світу з кікбоксінгу, і думаю, що розбираюся, принаймні, у єдиноборствах. Звичайно, є пробіли, але я весь час намагався коментувати по суті. 
 
Коли була можливість запрошувати фахівців – запрошували. Зі мною коментував головний тренер збірної України із дзюдо. Скажімо, так само робили й інші коментатори, крім, можливо, веслування – воно відбувалося дуже далеко, коментатор працював із бродкастинг-центру, а всі фахівці в цей час хотіли бути з командою.
 
– Загалом, чи задоволений ти роботою вашої команди на олімпіаді?
– Мені б хотілося, щоб у нас була краща студія новин, краще дизайнерське оформлення. Загалом це досвід, який поступово набувається. З приводу трансляції закриття олімпіади, наприклад, було більше позитивних відгуків, аніж щодо відкриття. 
 
Адже коли коментували відкриття, ми навіть не встигли акліматизувалися. Це 4 години в прямому ефірі, у приміщенні немає чим дихати, сценарій – 60 сторінок англійською мовою – дали лише за кілька годин до початку. 
 
Можливо, варто було з самого початку перебачити люфт у сітці, краще її спланувати. Але це в принципі важко зробити, бо іноді ми просто працювали «на розрив». Можливо, спортивні канали зробили б це краще, але з неспортивних ніхто б у такому обсязі олімпіаду не показував. А ще є параолімпіада, яка взагалі нікому, крім нас, не потрібна.
 
Ми спрацювали так, як повинен був спрацювати національний канал. Я не бачив, як це виглядало в Україні, але там люди ставилися до роботи відповідально.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
52000
Читайте також
08.09.2008 11:17
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
36 976
30.08.2008 18:50
Ліна Швидка, «День»
29 885
29.08.2008 09:49
Игорь Левенштейн
, для «Детектор медіа»
22 235
29.08.2008 09:24
Николай Рашеев
16 928
28.08.2008 08:57
Катерина Хінкулова
, для «Детектор медіа»
28 208
27.08.2008 12:24
Олександр Дубина
, для «Детектор медіа»
44 082
26.08.2008 08:17
Наталия Резанова
, для «Детектор медіа»
14 665
12.08.2008 07:34
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
20 316
Коментарі
24
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Доброзичливий
5713 дн. тому
Аби зняти всі суперечки, пропоную присвоїти Савелію і Дерепі звання генралів і Шевченківські премії, а також народних артистів Київської Руси.
Євген Булавка
5713 дн. тому
Фесенка відзначила не Телекритика, а опитані редакцією спортивні журналісти
Сергій
5713 дн. тому
Не розумію звідки Телекритика взяла, що Сергій Фесенко добре коментував плавання. Це була просто катастрофа , а коментування. Це коли за весь заплив від коментатора чутно: "Як чудово пливуть!!!". Фесенко один з найгірших коментаторів Олімпіади. Хоча, може він був відмічений Телекритикою, тому що переважно мовчав і не заважав дивитися як Савелій, Дерепа, Шарпанський, Степанищева...
Яяяяяяя
5713 дн. тому
Працювали, виявляється??? Та я замість роботи сиділа на офсайті Олімпійських ігор, щоб бути в курсі, коли і хто з наших виграє. От Савелій сказав, що вони не могли передбачити коли і хто вийде до фінал. Коли виграв Рубан трансляція стрільби з лука була запланована на 15 хвилин пізніше. Як же ж "класно" було дивитися за цим повтором, коли 15-ть хвилин тому наш Робін Гуд вже здобув золото. То про який вечір ми говоримо? Не можна було посунути на 15-ть хвилин трансляцію???? Коли я нарешті дісталася каналів Спорт-1 та Спорт-2, то нарешті зрозуміла, що саме ЗАРАЗ йдуть Олімпійські ігри, бо все в прямій трансляції. А на Першому національному тотальні щоденникиі і нікому не потрбні трансляції в записі. Ще й порізані записи. То ж не треба виправдовуватися сітками мовлення тощо. Це не виправдання.
to Правда
5713 дн. тому
Ворожі коментарі? це ще не ворожі. але обурення людське сягнуло меж. скажіть, за що їх хвалити. За колишні заслуги? Минуле треба шанувати, але жити майбутнім. Дорогу молодим!
Правда!!!
5713 дн. тому
Я мала на увазі коментарі читачів Телекритики!
ПРАВДА!
5713 дн. тому
Коментарі - ворожі. Правду казали в передачі "Попередження", що виходить на Першому, що епідемії 21-го сторіччя - це злість, неповага і байдужість людей. Всі ми Люди, але такі коментарі пишуть не критики із зауваженнями чи побажаннями, а монстри. Цікаво, а люди ще серед нас залишились, чи тільки людиська???
Delfi
5713 дн. тому
Жах і ганьба... Важко бути патріотом країни на пешому національному якої працюють такі коментатори. 1 Повна відсутність украінського літ. мовлення - нахабнодебільне знущання над мовою 2 Повне профанство у видах спорту що коментують 3 Постійні, систематичні помилки у фактичному матеріалі 4 Ганебна неуважність 5 Жахлива навала банальностей і "високопарностей" .... всього неперелічити Краще вимикати звук
Земляк
5713 дн. тому
Конфлікт поколінь... критикують газетярі... Такі ж "аргументи" і в спортивному арсеналі Савелія. Належу до старшого покоління, але скажу: Савелій у спортивній журналістиці - не Озеров, не Махарадзе, не Маслаченко... Кіберик - не більше! Та ще й оце: Скажу ще й таке: свого часу я коментував гру київського «Динамо» в лізі чемпіонів. І я пишаюся, що тоді «Динамо» досягло найвищих успіхів у цьому турнірі, я «вивів» їх до півфіналу, де вони поступилися «Баварії», хоч мали можливість перемогти". Що сказати... Савелій - це задвірки старої радянської спортивної журналістики!
В ШОКЕ
5714 дн. тому
Є ще одна причина, чому ми навіть свідомо не давали виступи українських спортсменів у прямому ефірі. СОВОК КАКОЙ-ТО.... Всі люди мають у цей час працювати на економіку держави, а не сідати до телевізора і відволікатися. ПЛЯТЬ, ЭТО - ОЛИМПИАДА! НЕ ВИДВОЛИКАТЫСЯ, А ЗА СТРАНУ СВОЮ БОЛЕТЬ, ПРИДУРОК!! Тому ми планували – якщо наші вийдуть до фіналу, показати змагання увечері. ВЫЙДУТ В ФИНАЛ - ПОКАЗАТЬ, НЕ ВЫЙДУТ - РАССТРЕЛЯТЬ? Не, ну я понимала, что НТКУ отстой, но что там настолько все запущено, даже представить не могла. Савелия не на заслуженный отдых, его в паноптикум надо, в клетку с надписью "Совок на марше. Уникальный экземпляр: агрессивная глупость в таком почтенном возрасте".
Андрій Лащ
5715 дн. тому
Чесно кажучи, шановні коментатори, Вам потрібно підвищувати власний рівень кваліфікації, а не привозити додому купу сувенірів. Займіться справою - підіть на курси коментаторів, подивіться канали російських колег! Одначе, мене бере сумнів, що Ви цього хочете!!! Тупо заробляти гроші - пережиток радянських часів. І якщо Ви даєете такі поради, накшталт, працювати, а не вболівати - ФТОПКУ ВАС!!! І скажіть, що критика не дуже справедлива...
Дима
5715 дн. тому
Кстати, по поводу того, что люди должны работать, а не олимпиаду смотреть. Я на работе выступил с инициативой перед Играми поставить телик. Естественно, все согласились. поставили. Да, на трансляции все овлекались, смотрели, переживали, болели. Но какое было КПД после того, как наши завоевывали медали!!! И что примечательно, что люди, которым Игры были интересны, и так бы следили за трансляциями через интернет. Так что Савелий, ИМХО, и тут попал в просак... )))
Дима
5715 дн. тому
У Первого надо отобрать право на такие трансляции. Меня убило наповал вот что. Когда девочки саблистки попали в финал, Первый смог таки подстроить сетку и, убрав дзюдо, показал онлайн фехтование. И какое было мое изумление, когда после окончания этой неимоверной драмы Первый не показал церемонию награждения нашего первого золота!!!! Мы не услышали гимн и не увидели как поднимался флаг! А это не менее важно, чем непосредственно соревнования! И кому это надо?!?!??? Зачем бороться за право трансляции и потом так откровенно лажать?!?!!!?!?????
Евгений
5715 дн. тому
Ах это он оказуется вывел Динамо в полуфинал Лиги Чемпионов! Это ж единственный в мире комментатор, который выводит клубы в полуфиналы турниров, комментируя их игру! Между прочим, при Босянке и Джулае у Динамо действительно пошел спад, но почему же никто не говорит, что они плохо комментируют? Да потому что претензий к ним быть не может. И если тогда никто не замечал как хреново Савелий с Дерепой комментирую, то это не от того, что Динамо тогда было на высоте, а от того, что плохо жилось и кто и как комментировал всем было по барабану. Сейчас же у многих появились деньги, в стране появилось несколько замечательных комментаторов, как Джулай, Босянок и Вацко и люди поняли как это нормально комментировать. Отсюда повысились требования к комментаторам, и все поняли, что Савелий и Дерепа - пустое место.
makso
5715 дн. тому
Єто {CENSORED}. коментарии на коментарии... Гумор треба розуміти. там де він спарвді є...Серьожа серьожа. пайді ка ти на пенсію... нам слави не потрібно.. нам грошей давайте... Жлобко:)
Та не чемпіон
5715 дн. тому
а бронзовий призер
Роман
5715 дн. тому
Савелія і Дерепу на заслужений відпочинок (це щоб не матюкатися). Їх коментарі й помилки не витримують ніякої критики. Дерепа під час одного змагання змінив кілька разів національність борця, міняючи як рукавички йому країну проживання. Це професіоналізм? Якщо не можна вигнати, то треба нагородити і хай ідуть на пенсію. А під час Олімпіади хотілося вимкнути звук, коли ці "легенди" коментували. Сумно, але навряд чи керівництво НТКУ читає тут коментарі.
YaYa
5715 дн. тому
Та не Гончак наш чемпіон, а Гонтюк! Це чия помилка, коментатора спортивних програм, чи ТК?
Олександр Дубина
5715 дн. тому
А чого ще чекати від Савелія? - Він у своєму репертуарі. І насправді: як можна показувати Олімпіаду у "робочі дні", особливо, - коли йде битва за врожай! І мільйонам студентів і школярів теж нема чого байдики бити під час канікул. Їх місце - біля верстата або на колгоспному лані. Час вже нашому президенту присвоювати Савелію звання народного артиста як, наприклад, його побратимові в галузі культури Поплавському. Ще й орденок або медальку підчепити на могутні коментаторські груди - за внесок у зміцнення економіки України. Що ж стосується нев'янучого гумору Савелія, то я хотів би побачити реакцію на нього того грузинського борця, якого, за словами нашого славетного коментатора, хтось "просмикував під себе". І, нарешті, порада керівництву Першого національного: Савелія треба підвищувати! Зробити, скажімо, керівником політичних програм. Уявляєте собі: Савелій веде репортаж з Верховної Ради! От було би сміху! Я вже чую знайомий до болю голос: "Тимошенко робить нечисту підніжку Януковичу. А той її хапає за спідницю - мабуть, спідниця від Луї Віттон йому сподобалася!
5715 дн. тому
найприкрішим є те, що лазуткіни, тимошенки, вся молодь і зміна "динозаврів" працюють за тими ж шаблонами. що і савелії з дерепами! і не прогресують! понтів - купа, а знань - нуль!
Євген Володимирович
5715 дн. тому
"Просто людина має відчувати гумор там, де він справді є." Я давно всем говорил - Савелию пора идти в Аншлаг или Кривое зеркало. Там такой юмор как у него ценят. И публика у них подходящая.
8-)
5716 дн. тому
Савелій як завжди на висоті.. "Це я своїм коментування вивів Динамо в півфінал Ліги Чемпіонів". Дядьку, а про Лобана тичув? Чи може не бачив, що на полі бігала одна з кращих команд Європи на той час? Пора валити на пенсію, пора валити.. Бо усунули тебе спершу від ефірів, а коли прийшов на канал Народний Артист України - став в чергу до нього не прийом.. А він заслужених так просто не може відпустити. Але Сергію, давай не позорся, бо до корони імені Дерепи не так вже й далеко.. Раджу якось включити Спорт1 і подивитися як там коментують Пекін (досі записи крутять). Тоді зрозумієш що таке космос, стоячи на землі.
Вицли
5716 дн. тому
Интервью Савелия - это набор перлов. ВПрочем как и его комментарии. Имел возможность следить как Олимпиаду показывали в России. Как только где-то назревала медаль - сразу прямое включения. А тут опять малопонятная лапша(
Sanyi
5716 дн. тому
"Всі люди мають у цей час працювати на економіку держави, а не сідати до телевізора і відволікатися." Господи, який совок! Ну як можна так мислити? І взагалі усі репліки Савелія - це прояв цілковитої байдужості до власної професії, чого варте лише: "нам слави не треба, нам грошей побільше давайте." Панове! Гроші дають не за протирання штанів і чесання язиком, а за фаховість і (у випадку коментатора) за вміння бути цікавим для глядача. І ще: пан Савелій напевно не дружить з музикою, а то б одразу збагнув би причину свого неуспіху - це його жахливий тембр голосу. А нових коментаторів треба шукати публічно, бо не лише спортсмени у відставці розуміються на спорті, а й талановиті молоді люди, безпосередньо не пов'язані зі спортом, котрі мають справжній "мовленнєвий" талант і можуть, прочитавши правила того чи іншого спорту й ретельно готуючись до спортивних подій, коментувати на висоті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду