Їх уже не коментують

4 Лютого 2008
19503

Їх уже не коментують

19503
«Світське життя» Каті Осадчої та журнал No comments показали фото зірок «без гламуру, цензури і голлівудських посмішок».
Їх уже не коментують
Пересічному українцю бачити вітчизняних зірок доводиться частіше, ніж себе у дзеркалі. При чому ця колоніальна політика чимдалі агресивніша. Куди не кинь оком – скрізь вони:  «переможниця за фахом» Лілія Подкопаєва, «спокусниця чоловічих сердець» Влада Литовченко і, звісно ж, «українська поп-принцеса» Тіна Кароль, вкотре розповідають про життєве кредо, дієту і секрет «живого» волосся.
 
Цього разу ми милувалися рідними обличчями на фотовиставці, організованій програмою «Світське життя» та журналом No comments у галереї KIEV.FINE ART. Анонсовано було, що глядачі побачать «фото без цензури, гламуру і голлівудських посмішок». Без деяких винятків, так воно і сталося. Роботи й справді виявилися доволі кумедними – Віктор Павлік, який віддано цілує груди Наталії Розинської, Анатолій Борсюк, який скептично поглядає на бокали з шампанським, Тіна Канделакі, що лагідно пестить чималенький живіт Андрія Задорожного, тощо. Всі ці світлини, на щастя, не покликані викликати любов до українських зірок, однак і відрази після перегляду теж не виникає. Така собі компромісна межа пристойності, на якій і зірки собою ще задоволені, і нам наївно здається, що їх таки «зловили на гарячому».

 

Таке фото головного редактора журналу MAX Валерія Полякова  стало експонатом виставки про невідоме світське життя 

Анатолій Борсюк, телеведучий (канал «1+1»), коментує: «Таким чином наді мною можна знущатись скільки завгодно, особливо, коли це роблять приємні люди. Я – людина публічна, і завжди готовий, що мене можуть показати в тому вигляді, в якому я не очікую, але буваю. Якщо я не слідкую за собою, то які претензії у мене можуть бути до тих, хто мене в цей момент знімає? Вони не залазять до мене в ліжко, не знімають мене через вікно квартири, тому ніяких порушень тут немає».
 
 
Один з творців «Українського тижня моди» Валері Нечипорук (ліворуч) та керівник Інтернет-проекту «Портал светской жизни toplife» Олег Фесенко
 
Телеведуча Наталя Розинська (Перший Національний) взагалі – втішається: «Мне очень приятно видеть, как Савик Шустер на меня смотрит на одной фотографии. Это я, да. Здесь, правда, видно только мою грудь и волосы. Но на других фотографиях меня видно получше. Я думаю, что это классное мероприятие, именно классное такое. Как говорят, тусовочное, но я не люблю этого слова. Здесь можно пообщаться с людьми, которых ты знаешь, в непринужденной атмосфере. А вообще программу Кати Осадчей я люблю, она моя колега по Первому Национальному каналу. Думаю, эти фотографии – это жизнь, это прикольно, ведь проблема нашего общества в том, что к подобным мероприятиям мы относимся слишком серьезно. Это светская жизнь, а она предполагает, что где-то кто-то на фуршете может не совсем красиво что-то съесть, а в этот момент его будут фотографировать».
 
Виставку не оминула більшість об’єктів її експонатів. Окрім медійних гостей, запрошені були також представники політики та шоу-бізнесу. Останній, до речі, відзначився найбільше. Вже давно, може, аж два дні, ми не бачили співачок, ведучих, а тепер ще й письменниць сестер Завальських, Василя Бондарчука, Інну Цимбалюк... Загалом із тридцяти наявних у нашому шоу-бізнесі відомих персон присутніми були щонайменше двадцять. Всіх їх вітала Катя Осадча з маленьким монітором на голові. Вона, напевно, й була найбільшою зіркою. Принаймні, найяскравішою – точно.
 
 
Катя Осадча на тлі самої себе
 
Катя зізналася «ТК»: «Натхненник виставки – креативний продюсер програми «Світське життя» Олеся Ногіна. Це її ідея. NoComments надали терабайти пам’яті своїх фотоархівів проекту «Світське життя», Олеся відібрала найкращі, а вже найкращі з найкращих відбирала редакція. Виставка присвячена новому Інтернет-порталу www.svitske.tv. У такому стилі на сайті будуть репортажі. Сайт створюється для тих, в кого немає часу дивитися телевізор. Ми вирішили «заразити» гламуром тих, хто не дивиться нас в ефірі, але забажає побачити в Інтернеті».
 
Олеся Ногіна додає: «Я для себя оценила ситуацию так: мы хотим выставить удачные репортерские работы. То есть работы, в которых виден особый взгляд фотокорреспондента. Взгляд, говорящий о том, что этот человек знает об отношениях людей в светском обществе, которые можно запечатлеть, знает подноготную этих людей и понимает, в каком виде и в каком ракурсе персонаж наиболее адекватен относительно своей ценности. Поэтому критерий был – удачность взгляда фотографа, а не популярность персонажей или их статус».
 
Уточнюю: «Ви смієтесь з них?». «Мы не смеемся, мы их показываем такими, какие они есть», – запевняє пані Олеся.
 
 
Олеся Ногіна: «Ми над вами не сміємось»
 
Відвертих поз та збочених дій на фото нам так і не показали. Обійшлися легкою іронією. А її нашому бомонду дійсно не вистачає. Бо скільки ж ще нам дивитися на закам’янілі від болю у щелепах усмішки та читати заголовки на кшталт: «В сексе я жесток» або «В любви я иду до конца»?
 
 
Піонер клубного бізнесу в Україні Таквор Баронян та продюсер Валід Арфуш з дружиною  
 
У той час, коли Захід із виглядом гурмана-канібала смакує подробиці особистого життя кумирів і запроторює до лікарні Брітні Спірс, українці тільки починають знімати, як їхні власні зірки не надто вишукано жують канапки. І така національна скромність насправді тішить. Справді, хай краще Могилевську ще раз визнають найвродливішою жінкою країни – з певними втратами, однак це можна пережити. Аби лише не доводили її до божевілля! 
 
А виставці бракувало лише одного – свіжіших зіркових облич. Але це вже проблема не лише «Світського життя» та No Comments.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19503
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зритель
5895 дн. тому
Лучше Шевчука не скажешь-"Учат, как кому давать, продвинутые черти". Скучно в вашем дешевом {CENSORED}
вика
5896 дн. тому
весело написано. посмеялась и очередной раз убедилась, что звезды в нашей стране - мыльные пузыри
мэт7
5896 дн. тому
Кто эти люди?!
CHGO
5896 дн. тому
да уж, говорящие внешности. особенно у арфуша. человек таки с годами выглядит так, как того заслужил
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду