detector.media
Любов Цибульська
для «Детектор медіа»
04.02.2008 19:24
Їх уже не коментують
Їх уже не коментують
«Світське життя» Каті Осадчої та журнал No comments показали фото зірок «без гламуру, цензури і голлівудських посмішок».
Пересічному українцю бачити вітчизняних зірок доводиться частіше, ніж себе у дзеркалі. При чому ця колоніальна політика чимдалі агресивніша. Куди не кинь оком – скрізь вони:  «переможниця за фахом» Лілія Подкопаєва, «спокусниця чоловічих сердець» Влада Литовченко і, звісно ж, «українська поп-принцеса» Тіна Кароль, вкотре розповідають про життєве кредо, дієту і секрет «живого» волосся.
 
Цього разу ми милувалися рідними обличчями на фотовиставці, організованій програмою «Світське життя» та журналом No comments у галереї KIEV.FINE ART. Анонсовано було, що глядачі побачать «фото без цензури, гламуру і голлівудських посмішок». Без деяких винятків, так воно і сталося. Роботи й справді виявилися доволі кумедними – Віктор Павлік, який віддано цілує груди Наталії Розинської, Анатолій Борсюк, який скептично поглядає на бокали з шампанським, Тіна Канделакі, що лагідно пестить чималенький живіт Андрія Задорожного, тощо. Всі ці світлини, на щастя, не покликані викликати любов до українських зірок, однак і відрази після перегляду теж не виникає. Така собі компромісна межа пристойності, на якій і зірки собою ще задоволені, і нам наївно здається, що їх таки «зловили на гарячому».

 

Таке фото головного редактора журналу MAX Валерія Полякова  стало експонатом виставки про невідоме світське життя 

Анатолій Борсюк, телеведучий (канал «1+1»), коментує: «Таким чином наді мною можна знущатись скільки завгодно, особливо, коли це роблять приємні люди. Я – людина публічна, і завжди готовий, що мене можуть показати в тому вигляді, в якому я не очікую, але буваю. Якщо я не слідкую за собою, то які претензії у мене можуть бути до тих, хто мене в цей момент знімає? Вони не залазять до мене в ліжко, не знімають мене через вікно квартири, тому ніяких порушень тут немає».
 
 
Один з творців «Українського тижня моди» Валері Нечипорук (ліворуч) та керівник Інтернет-проекту «Портал светской жизни toplife» Олег Фесенко
 
Телеведуча Наталя Розинська (Перший Національний) взагалі – втішається: «Мне очень приятно видеть, как Савик Шустер на меня смотрит на одной фотографии. Это я, да. Здесь, правда, видно только мою грудь и волосы. Но на других фотографиях меня видно получше. Я думаю, что это классное мероприятие, именно классное такое. Как говорят, тусовочное, но я не люблю этого слова. Здесь можно пообщаться с людьми, которых ты знаешь, в непринужденной атмосфере. А вообще программу Кати Осадчей я люблю, она моя колега по Первому Национальному каналу. Думаю, эти фотографии – это жизнь, это прикольно, ведь проблема нашего общества в том, что к подобным мероприятиям мы относимся слишком серьезно. Это светская жизнь, а она предполагает, что где-то кто-то на фуршете может не совсем красиво что-то съесть, а в этот момент его будут фотографировать».
 
Виставку не оминула більшість об’єктів її експонатів. Окрім медійних гостей, запрошені були також представники політики та шоу-бізнесу. Останній, до речі, відзначився найбільше. Вже давно, може, аж два дні, ми не бачили співачок, ведучих, а тепер ще й письменниць сестер Завальських, Василя Бондарчука, Інну Цимбалюк... Загалом із тридцяти наявних у нашому шоу-бізнесі відомих персон присутніми були щонайменше двадцять. Всіх їх вітала Катя Осадча з маленьким монітором на голові. Вона, напевно, й була найбільшою зіркою. Принаймні, найяскравішою – точно.
 
 
Катя Осадча на тлі самої себе
 
Катя зізналася «ТК»: «Натхненник виставки – креативний продюсер програми «Світське життя» Олеся Ногіна. Це її ідея. NoComments надали терабайти пам’яті своїх фотоархівів проекту «Світське життя», Олеся відібрала найкращі, а вже найкращі з найкращих відбирала редакція. Виставка присвячена новому Інтернет-порталу www.svitske.tv. У такому стилі на сайті будуть репортажі. Сайт створюється для тих, в кого немає часу дивитися телевізор. Ми вирішили «заразити» гламуром тих, хто не дивиться нас в ефірі, але забажає побачити в Інтернеті».
 
Олеся Ногіна додає: «Я для себя оценила ситуацию так: мы хотим выставить удачные репортерские работы. То есть работы, в которых виден особый взгляд фотокорреспондента. Взгляд, говорящий о том, что этот человек знает об отношениях людей в светском обществе, которые можно запечатлеть, знает подноготную этих людей и понимает, в каком виде и в каком ракурсе персонаж наиболее адекватен относительно своей ценности. Поэтому критерий был – удачность взгляда фотографа, а не популярность персонажей или их статус».
 
Уточнюю: «Ви смієтесь з них?». «Мы не смеемся, мы их показываем такими, какие они есть», – запевняє пані Олеся.
 
 
Олеся Ногіна: «Ми над вами не сміємось»
 
Відвертих поз та збочених дій на фото нам так і не показали. Обійшлися легкою іронією. А її нашому бомонду дійсно не вистачає. Бо скільки ж ще нам дивитися на закам’янілі від болю у щелепах усмішки та читати заголовки на кшталт: «В сексе я жесток» або «В любви я иду до конца»?
 
 
Піонер клубного бізнесу в Україні Таквор Баронян та продюсер Валід Арфуш з дружиною  
 
У той час, коли Захід із виглядом гурмана-канібала смакує подробиці особистого життя кумирів і запроторює до лікарні Брітні Спірс, українці тільки починають знімати, як їхні власні зірки не надто вишукано жують канапки. І така національна скромність насправді тішить. Справді, хай краще Могилевську ще раз визнають найвродливішою жінкою країни – з певними втратами, однак це можна пережити. Аби лише не доводили її до божевілля! 
 
А виставці бракувало лише одного – свіжіших зіркових облич. Але це вже проблема не лише «Світського життя» та No Comments.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY