Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського

Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського

24 Лютого 2024
2273

Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського

2273
Пресслужба Офісу президента відмовила в акредитації журналісту через «обмежену кількість місць»
Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського
Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського

Воєнного журналіста,  головного редактора видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова не акредитували на пресконференцію Володимира Зеленського. Про це він повідомив у телеграм-каналі і додав скрин листа від пресслужби Офісу президента з відмовою.

Судячи з повідомлення, Бутусова не акредитували через відсутність вільних місць.

«Президент Зеленський знову злякався запрошувати мене на пресконференцію. Офіс знову не знайшов місця. Значить знову будуть робити показуху, де багато питань будуть постановочні від кишенькових медіа та телеграм-каналів Офісу. Відповідати за брехню Зеленський боїться, боїться запитань щодо здачі півдня України, відсутності підготовки до війни, відсутності стратегічних рішень зараз. Знову буде робити шоу, щоб відволікти увагу суспільства піаром від реальних проблем», — прокоментував повідомлення від пресслужби Юрій Бутусов.

Нагадаємо, що на пресконференцію президента, що відбулася 19 грудня, видання «Цензор.НЕТ» також не отримало акредитацію. Тоді Бутусов написав, що на заявку виданню не відповіли взагалі. Також журналіст повідомляв, що існувало усне розпорядження не допускати його на передову. Цю інформацію коментував президент.

Раніше ми повідомляли, що Юрій Бутусов помилився у своєму відео про Авдіївку та перепросив за це перед військовими, але лояльні до влади анонімні телеграм-канали та блогери звинуватили його в брехні та назвали інструментом російської пропаганди.

Бутусов послідовно критикує дії влади під час повномасштабного вторгнення і до нього. Під час президентської пресконференції 26 листопада 2021 року відбулася суперечка між Юрієм Бутусовим і Володимиром Зеленським. Президент звинуватив журналіста у сприянні гибелі людей та роботі на олігарха; журналіст президента — у брехні. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2273
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду