«Офрек з елементами публічності»: Зеленський провів зустріч із журналістами

«Офрек з елементами публічності»: Зеленський провів зустріч із журналістами

17 Травня 2024
1668

«Офрек з елементами публічності»: Зеленський провів зустріч із журналістами

1668
Спілкування відбулося у дворику Офісу президента.
«Офрек з елементами публічності»: Зеленський провів зустріч із журналістами
«Офрек з елементами публічності»: Зеленський провів зустріч із журналістами

У четвер, 16 травня, на День вишиванки Володимир Зеленський провів зустріч з обмеженим колом журналістів, яких запросила пресслужба Офісу президента. Інформацію про зустріч на сьогодні, 17 травня, опублікували на сайті президента. 

Як повідомила пресслужба президента, він зустрівся з представниками ЗМІ перед Глобальним самітом миру у Швейцарії, початком переговорів щодо вступу до ЄС та самітом НАТО. Володимир Зеленський говорив про очікування від цих міжнародних подій, формулу миру, а також про енергетичну безпеку.

На зустрічі було понад двадцять медійників. Як повідомила в коментарі «Детектору медіа» керівниця директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева, на заході були представники частини телеканалів, що беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», а також «FreeДом», «Дім», 24 канал, «Укрінформ», УНІАН, «РБК Україна»,  «Українська правда», Telegraph, «Радіо Свобода», Liga.net, «Обозреватель», деякі іноземні медіа, зокрема, CNN, NBC тощо. Блогерів і телеграм-канали на зустріч не запрошували, додала Побєдоносцева. 

Але там не було, до прикладу, представників Суспільного, «Дзеркала тижня», «Еспресо» та Hromadske.

Зустріч не анонсували, тож туди потрапили лише ті медіа, які отримали запрошення від пресслужби Офісу президента, повідомила «Детектору медіа» журналістка видання Telegraph Марина Шашкова, яка там була. «У День вишиванки президент Володимир Зеленський  вчив українських журналістів виживати декілька годин без смартфонів та писати від руки», — написала вона у своєму фейсбук-профілі. 

«Це був офрек з елементами публічності. Нам потім дозволили дещо публікувати, — сказала Марія Шашкова. — Ми спілкувалися десь півтори години. Питали всі, хто хотів, і що хотів. Заборонених тем не було. Говорили про війну, Харківщину, візит Блінкена, допомогу партнерів, кадрові питання, формулу миру, обстріл української енергетики та російської. Були теми, які не можна озвучувати».

За підсумком цієї зустрічі видання Telegraph опублікувало кілька новин. Зокрема про те, Зеленський вважає несправедливою заборону США бити американською зброєю по території Росії, сказав, що «партнери не штовхають нас [до переговорів із Росією]», хоча, відчуває він, «в атмосфері світу це є». Також він розповів про ситуацію на Харківщині

«Українська правда» повідомила, що, за словами Зеленського, Україна має всі шанси на початку літа почати з ЄС перемовини про членство, адже провела велику роботу і має прогрес у зближенні позицій зі «складними партнерами».

Фото: пресслужба ОП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1668
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду