CPJ: Внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув щонайменше 31 журналіст

CPJ: Внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув щонайменше 31 журналіст

31 Жовтня 2023
656

CPJ: Внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув щонайменше 31 журналіст

656
Серед загиблих 26 палестинських, чотири ізраїльські та один ліванський журналіст. Вісім журналістів поранені, ще дев’ятеро зникли безвісти або затримані.
CPJ: Внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув щонайменше 31 журналіст
CPJ: Внаслідок конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом загинув щонайменше 31 журналіст

Щонайменше 31 журналіст загинув унаслідок воєнного конфлікту між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС із 7 до 30 жовтня. Такі дані наводить міжнародна організація Комітет захисту журналістів (CPJ).

Зокрема, підтверджено загибель 26 палестинських, чотирьох ізраїльських та одного ліванського журналіста.

CPJ повідомляє про вісім поранених журналістів. Ще дев’ять журналістів вважаються зниклими безвісти або затриманими.

Організація додає, що розслідує численні непідтверджені повідомлення про вбивства, зникнення безвісти, затримання інших журналістів чи погрози щодо них, а також про пошкодження офісів ЗМІ та будинків журналістів.

«CPJ наголошує, що журналісти є цивільними особами, які виконують важливу роботу під час кризи й не мають ставати мішенню сторін, що воюють. Журналісти в усьому регіоні йдуть на великі жертви, щоб висвітлити цей карколомний конфлікт.

Ті, хто в Газі, зокрема, сплачували і продовжують платити безпрецедентні втрати та стикаються з експоненціальними загрозами. Багато хто втратив колег, сім’ї та засоби масової інформації та втекли в пошуках безпеки, коли не було безпечного притулку чи виходу», — сказав координатор програм CPJ з Близького Сходу та Північної Африки Шериф Мансур.

Загалом з початку війни загинуло понад 9 000 людей.

Нагадаємо, за попередніми даними CPJ, станом на 20 жовтня, кількість медійників, які загинули під час війни на Близькому Сході, зросла до 21.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Ізраїлі зник фотожурналіст місцевого видання Yediot News Рой Ідан, який сфотографував вторгнення терористів угруповання ХАМАС у свій кібуц на півдні країни.

Крім того, внаслідок обстрілу 13 жовтня на лівансько-ізраїльському кордоні поблизу селища Альма аль-Шааб загинув відеооператор британського агентства Reuters Іссам Абдаллах. Двоє інших журналістів інформагентства отримали поранення.

Фото: Jack Guez / AFP

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
656
Читайте також
09.12.2023 16:07
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду