detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
14.07.2023 19:01
Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»
Журналістам «Цукру» погрожують убивством через сюжет про ЛГБТ. Оприлюднили «розстрільний список»
Допис із закликом до вбивства оприлюднили в анонімному телеграм-каналі «Суми: Головне». Над кожним фото працівника редакції міститься напис: «Вбити».

Колективу сумського видання «Цукр», якому напередодні погрожували знищенням редакції через публікації про ЛГБТ-спільноту, почали погрожувати вбивством.

Як повідомляє ІМІ, 14 липня в анонімному телеграм-каналі «Суми: Головне» з'явився допис, у якому закликають до вбивства співробітників редакції.

Зокрема, у дописі оприлюднили фото колективу «Цукру» з прізвищами співробітників, підписавши його «Вороги народу. Розстрільний список 2024». Над кожним фото працівника редакції міститься напис: «Вбити».

«Нещодавно ми писали про місцеве видання, яке допомагає і спонсорує хворих на гомосексуалізм та інші відхилення людей. Вони образилися і поскаржилися в прокуратуру. Показуємо обличчя тих, хто нівелює нашу спільну перемогу і хоче перетворити Україну на ЛГБТ-совок. Хтось сидить в окопах і власними руками мочить орків, а хтось переживає через гендерні невизначеності», — йдеться в дописі.

Наразі в редакції складають ще одну заяву в поліцію, уже про погрози вбивством.

«Ми все, що можемо зробити для захисту, це поінформувати поліцію та здійснити безпекові заходи на робочих місцях», — розповів представниці ІМІ в Сумській області співзасновник «Цукру» Дмитро Тіщенко.

Нагадаємо, 12 липня в телеграм-каналі «Суми: Головне» невідомі погрожували знищенням редакції журналістам сумського видання «Цукр» після публікації матеріалу про життя місцевої ЛГБТ-спільноти. Йдеться про відеосюжет на ютуб-каналі «Цукру» під назвою «Тебе можуть побити до реанімації через орієнтацію»: як ЛГБТК+ люди почуваються в Сумах». Згодом на сайті видання вийшла текстова версія репортажу.

14 липня стало відомо, що поліція Сумщині розпочала кримінальне провадження за фактом погроз журналістам видання «Цукр». 

Комісія з журналістської етики засудила погрози редакції видання.

Ілюстрація: зображення з погрозами вбивством з телеграм-каналу «Суми: Головне»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY