detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
13.01.2023 09:45
Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі
Акторка Олеся Жураківська очолила Театр на лівому березі
Виконувати обов'язки директорки та художньої керівниці вона буде на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду.

Провідна акторка київського Театру драми та комедії на лівому березі Олеся Жураківська стала виконувачкою обов'язків директорки — художньої керівниці театру на час воєнного стану і до проведення конкурсу на цю посаду. Таке рішення ухвалив Департамент культури КМДА, повідомляють на фейсбук-сторінці театру.

За словами Олесі Жураківської, театр надалі рухатиметься за обраним вектором – існувати в просторі сучасного європейського театру. «Наша мета на сьогодні, враховуючи обставини, в яких ми живемо, — не втратити те, що ми напрацювали, зберегти і примножити наші надбання, наші традиції. А для нашого театру традиційним є: експериментувати, не боятися говорити про важливе і бути в авангарді», — каже вона.

В театрі повідомляють, що за останні роки вони співпрацювали з європейськими театрами, в репертуарі з’явилися вистави, які створили іноземні режисери, а команда театру працювала з потужною сучасною українською драматургією авторства Наталки Ворожбит, Сергія Жадана, Олександра Середіна. Театр гастролював містами України та Європи, налагодив успішну роботу грантового та комунікаційного департаментів.

«Театр на лівому березі — майданчик для відкриття нових імен в режисурі та драматургії, створення спецпроєктів, роботи з молоддю, свідомого і відвертого спілкування з глядачем», — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, у 2022 році Олеся Жураківська була номінована на Шевченківську премію як виконавиця головної ролі у телевізійному серіалі «Мама».

Фото: Театр драми та комедії на лівому березі / фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY