detector.media
05.08.2022 12:33
У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine
У липні на фронті загинули чотири українські медійники – PEN Ukraine
Всього з 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 37 українських та закордонних журналістів, з них 8 – під час виконання професійних обов'язків.

У липні на війні з Росією загинули чотири українські медійники, пише PEN Ukraine.

Так, 14 липня внаслідок ракетного обстрілу Вінниці загинув журналіст ГО «Дорожній контроль Вінниця» – волонтер та захисник України Володимир Даценко. Він привіз свого побратима в приватну клініку, яка була знищена внаслідок російського обстрілу. 15 липня було підтверджено його загибель, на місці вбивства Даценка було знайдене його журналістське посвідчення.

У Володимира Даценка залишилося троє дітей, батьки, сестра та дівчина, з якою він мріяв одружитися після війни.

Про загибель ведучого М2 Каріма Гуламова стало відомо 17 липня. Він був ветераном АТО і захищав Україну в лавах ЗСУ з початком повномасштабного російського вторгнення.

Про загибель на фронті журналіста Миколи Рачка стало відомо 21 липня. Він працював у виданні на автомобільну тематику InfoCar. Микола Рачок захищав Україну в лавах ЗСУ з перших днів великої війни.

27 липня стало відомо про загибель журналіста Олександра Савоченка. Він працював на телеканалі СТБ, в інформаційному агентстві AFP, на Суспільному та телеканалі «Київм. Робив аналітичні сюжети на економічну та політичну тематику, працював редактором-міжнародником. Від початку повномасштабного російського вторгнення Савоченко пішов добровольцем захищати Україну.

Олександр Савоченко загинув під Бахмутом на Донеччині. У нього залишилися дружина, батьки, старший брат та бабуся.

Всього з 24 лютого 2022 року в Україні загинуло 37 українських та закордонних журналістів. З них вісім загинули під час виконання службових обов'язків, 29 – внаслідок російських обстрілів, катувань або захищаючи Україну в лавах ЗСУ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY