Володимира Єрмоленка обрали президентом Українського ПЕН

Володимира Єрмоленка обрали президентом Українського ПЕН

10 Листопада 2022
1872
10 Листопада 2022
20:18

Володимира Єрмоленка обрали президентом Українського ПЕН

1872
Згідно зі Статутом організації, президента й членів виконавчої ради обирають на дворічний термін. Згодом президент може бути переобраним ще на один 2-річний термін.
Володимира Єрмоленка обрали президентом Українського ПЕН
Володимира Єрмоленка обрали президентом Українського ПЕН

10 листопада  відбулися загальні збори українського осередку міжнародного ПЕН-клубу, під час яких обрали нових керівників організації.

Президентом організації став філософ, письменник і журналіст Володимир Єрмоленко, його радницею — Оля Гнатюк.

Віцепрезидентами Українського ПЕН обрали журналістку, телеведучу Мирославу Барчук та поета, перекладача Остапа Сливинського.

Також під час Зборів члени ПЕН проголосували за склад нової виконавчої ради організації, до якої ввійшли Алім Алієв, Мирослава Барчук, Лариса Денисенко, Ігор Козловський, Ірина Славінська, Остап Сливинський, Марко-Роберт Стех та Артем Чапай.

Володимир Єрмоленко – український філософ, письменник і журналіст, доктор політичних студій. Старший викладач Національного університету «Києво-Могилянська академія». Експерт «Інтерньюз-Україна», головний редактор UkraineWorld.

2020 року разом із журналісткою Тетяною Огарковою створив подкаст Kult, присвячений визначальним епохам в історії культури та культовим авторам, які мали великий вплив на розвиток літератури й культури.

Автор численних статей про Україну, Європу та світові процеси в українських та іноземних медіа. Автор книжок. 

Виконавчою директоркою Українського ПЕН із 2018 року є журналістка та культурна менеджерка Тетяна Терен.

Український ПЕН – культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був створений 1989 року і є одним із 146 національних центрів Міжнародного ПЕН. Діяльність ПЕН в Україні спрямована на захист свободи слова та прав авторів; популяризацію української літератури та культури; відстоювання цінностей і стандартів незалежної журналістики та налагодження міжнародного культурного співробітництва. Український ПЕН є засновником або співзасновником Премії імені Василя Стуса, Премії імені Юрія Шевельова, Премії імені Георгія Ґонґадзе та Drahomán Prize. Організація налічує 145 членів та членкинь.

Фото: ПЕН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1872
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
queexbof
532 дн. тому
Тepмoбeльe нoвoгo пoкoлeния с влaговывoдящeй и тeплooбменной фyнцией, oбладаeт антибaктеpиальными и гипоaллepгенными cвойствaми, большой выбор моделей. Покyпaй по до военной цeнe ----- uclck.me/termoua
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду