У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні

У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні

21 Березня 2022
1301
21 Березня 2022
14:19

У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні

1301
Це обстріли та поранення журналістів, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, блокування доступу до сайтів українських медіа в Росії та окупованому Криму.
У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні
У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні

За останні чотири дні лютого Інститут масової інформації зафіксував 13 злочинів, які скоїла Росія проти медіа і журналістів в Україні.

Після початку повномасштабного російського вторгнення ІМІ додав до свого дослідження «Барометр свободи слова» нову рубрику – «Злочини росії». 

Серед злочинів, зафіксованих з 24 по 28 лютого, – обстріли та поранення журналістів, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, обстріли офісів медіа, блокування доступу до сайтів українських медіа в Росії та окупованому Криму.

28 лютого поблизу села Стоянка Бучанського району Київської області російські війська обстріляли автомобіль з п’ятьма працівниками британського телеканалу Sky News. Унаслідок обстрілу кореспондент телеканалу SkyNews Стюарт Рамзі отримав поранення, оператора каналу Річі Моклера врятував бронежилет.

Два данські журналісти видання Ekstra-Bladet – журналіст Стефан Вайхерт і фотограф Еміль Фільтенборг були поранені 26 лютого на Сумщині в районі міста Охтирка, коли їхній автомобіль потрапив під обстріл.

У Бучі на Київщині 27 лютого російські війська розгромили студію телеканалу «Погляд». Місто Макарів було знеструмлене, відтак телеканал «Авіс» не працює.

У Мелітополі було втрачено мовлення через захоплення російськими військами вежі. Телеканал «МТВ плюс» змусили припинити трансляцію.

За останні чотири дні лютого хакерської атаки зазнав сайт 5 каналу. На сайті з'явилася новина із зображенням Путіна та начебто з вимогами від «глави адміністрації» скласти зброю всім «збройним формуванням України».

DDoS-атак зазнали виданння «Бабель», «Полтавська хвиля» та луцький сайт «Конкурент». Сайт «РБК-Україна» тимчасово припиняв роботу через обстріли Києва російськими військами.

Редакція видання «Семенівські вісті» (Полтавська область) отримала фішингового листа нібито від державного сектору з інформацією про варіації закордонної спільноти.

Роскомнагляд заблокував в окупованому Росією Криму сайт «Крим. Реалії» російською мовою. Також Роскомнагляд обмежив з 24 лютого доступ до сайту українського інтернет-видання «Главред» на території Росії.

Нагадаємо, що російський Комітет захисту національних інтересів оголосив телеведучого, мандрівника та автора програми «Світ навиворіт» Дмитра Комарова ворогом Росії.

Ілюстрація: SkyNews

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду