detector.media
21.03.2022 14:19
У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні
У лютому ІМІ зафіксував 13 злочинів Росії проти медіа і журналістів в Україні
Це обстріли та поранення журналістів, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, блокування доступу до сайтів українських медіа в Росії та окупованому Криму.

За останні чотири дні лютого Інститут масової інформації зафіксував 13 злочинів, які скоїла Росія проти медіа і журналістів в Україні.

Після початку повномасштабного російського вторгнення ІМІ додав до свого дослідження «Барометр свободи слова» нову рубрику – «Злочини росії». 

Серед злочинів, зафіксованих з 24 по 28 лютого, – обстріли та поранення журналістів, обстріли й захоплення телевеж, хакерські атаки на сайти українських медіа, обстріли офісів медіа, блокування доступу до сайтів українських медіа в Росії та окупованому Криму.

28 лютого поблизу села Стоянка Бучанського району Київської області російські війська обстріляли автомобіль з п’ятьма працівниками британського телеканалу Sky News. Унаслідок обстрілу кореспондент телеканалу SkyNews Стюарт Рамзі отримав поранення, оператора каналу Річі Моклера врятував бронежилет.

Два данські журналісти видання Ekstra-Bladet – журналіст Стефан Вайхерт і фотограф Еміль Фільтенборг були поранені 26 лютого на Сумщині в районі міста Охтирка, коли їхній автомобіль потрапив під обстріл.

У Бучі на Київщині 27 лютого російські війська розгромили студію телеканалу «Погляд». Місто Макарів було знеструмлене, відтак телеканал «Авіс» не працює.

У Мелітополі було втрачено мовлення через захоплення російськими військами вежі. Телеканал «МТВ плюс» змусили припинити трансляцію.

За останні чотири дні лютого хакерської атаки зазнав сайт 5 каналу. На сайті з'явилася новина із зображенням Путіна та начебто з вимогами від «глави адміністрації» скласти зброю всім «збройним формуванням України».

DDoS-атак зазнали виданння «Бабель», «Полтавська хвиля» та луцький сайт «Конкурент». Сайт «РБК-Україна» тимчасово припиняв роботу через обстріли Києва російськими військами.

Редакція видання «Семенівські вісті» (Полтавська область) отримала фішингового листа нібито від державного сектору з інформацією про варіації закордонної спільноти.

Роскомнагляд заблокував в окупованому Росією Криму сайт «Крим. Реалії» російською мовою. Також Роскомнагляд обмежив з 24 лютого доступ до сайту українського інтернет-видання «Главред» на території Росії.

Нагадаємо, що російський Комітет захисту національних інтересів оголосив телеведучого, мандрівника та автора програми «Світ навиворіт» Дмитра Комарова ворогом Росії.

Ілюстрація: SkyNews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY