ХV з’їзд  НСЖУ відбудеться у червні 2022 року

ХV з’їзд НСЖУ відбудеться у червні 2022 року

30 Вересня 2021
1392
30 Вересня 2021
16:33

ХV з’їзд НСЖУ відбудеться у червні 2022 року

1392
Це рішення одноголосно підтримали на Пленумі правління Національної спілки журналістів України
ХV з’їзд  НСЖУ відбудеться у червні 2022 року
ХV з’їзд  НСЖУ відбудеться у червні 2022 року

Наступний з’їзд делегатів Національної спілки журналістів України відбудеться 22 та 23 червня 2022 року. У порядку денному з’їзду – звіти про роботу Спілки та ревізійної комісії НСЖУ, вибори голови НСЖУ та голови ревізійної комісії Спілки, затвердження складу правління НСЖУ та вибори ревізійної комісії Національної спілки журналістів України.

До 15 травня в кожній області повинні пройти звітно-виборні конференції організацій, які повинні переобрати керівні органи організацій та висунути делегатів на з’їзд. Також чотири найбільші обласні організації – Київська, Одеська, Харківська та Дніпропетровська – повинні запропонувати кандидатів у правління Національної спілки (чотири – від Київської організації, ще по двоє – від трьох інших).

Цього року, як вирішили на Пленумі правління НСЖУ, буде зменшена кількість делегатів з’їзду – тепер від кожних 150 членів обласних осередків НСЖУ буде висунуто одного делегата. Як зазначив голова НСЖУ Сергії Томіленко, це відбувається і з економічних міркувань, і з огляду на епідеміологічну ситуацію в країні.

Також на пленумі затвердили проєкт Заяви про солідарність з журналістами, яких незаконно переслідує влада Росії в окупованому Криму. Про важливість підтримки та привертання уваги до утисків свободи слова та незаконного затримання журналістів в Криму наголосив Микола Семена, журналіст, колишній політв’язень, у серпні цього року обраний секретарем Спілки.

Голова Львівської обласної організації Ярослав Климович під час виступу розповів, що цього року з лав організації було виключено 150 людей, яких організація вважає «псевдожурналістами», які використовували посвідчення членів НСЖУ задля розв’язання особистих чи інших проблем, не пов’язаних з журналістською роботою.

Також під час засідання спікери наголосили про необхідність провести ревізію і переформатування первинних осередків наголосили. Частково ця необхідність пов’язана зі створенням нових територіальних одиниць, зменшення кількості районів. Частково – зі зменшенням кількості регіональних, у тому числі, районних ЗМІ, та скороченням печатних ЗМІ по всій країні. Правління НСЖУ також наполягає на необхідності створення Фонду підтримки регіональних ЗМІ за рахунок держбюджету.

Нагадаємо, що з’їзд  НСЖУ відбувається раз на п’ять років, минулий з’їзд відбувся у 2017 році. Тоді 258 делегатів обрали головою Спілки Сергія Томіленка.

Фото: uainfo.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1392
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду