Прем’єр Грузії відреагував на ультиматум ЗМІ через смерть оператора телекомпанії «Пірвелі»

Прем’єр Грузії відреагував на ультиматум ЗМІ через смерть оператора телекомпанії «Пірвелі»

12 Липня 2021
1508
12 Липня 2021
12:37

Прем’єр Грузії відреагував на ультиматум ЗМІ через смерть оператора телекомпанії «Пірвелі»

1508
Прем’єр Грузії звинуватив журналістів опозиційних телеканалів у «зв’язках» з Міхеілом Саакашвілі.
Прем’єр Грузії відреагував на ультиматум ЗМІ через смерть оператора телекомпанії «Пірвелі»
Прем’єр Грузії відреагував на ультиматум ЗМІ через смерть оператора телекомпанії «Пірвелі»

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав масові протести у країні «невдалою спробою змови проти держави», а журналістів, які закликали до його відставки через смерть телеоператора Лексо Лашкарава звинуватив у зв’язках з експрезидентом Міхеілом Саакашвілі.

«Давайте прямо скажемо, що опозиційні телекомпанії – "Мтаварі", "Пірвелі", "Формула" керуються Саакашвілі», – цитує Гарібашвілі Радіо Свобода.

Коментуючи смерть оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава, якого жорстоко побили під час заворушень 5 липня, Гарібашвілі заявив, що певні політичні сили буцімто «намагалися використати трагедію для досягнення своїх політичних цілей».

«Що може бути аморальніше спроби досягнення власних політичних цілей через цю трагедію? Звичайно, якою б не була причина смерті Лексо Лашкарава, всі винні будуть суворо покарані, поліція вже заарештувала чотирьох осіб. Будь-яке насильство неприпустимо. Ми засуджуємо і завжди будемо засуджувати, ми попередимо будь-яке насильство в країні», – заявив Гарібашвілі.

Глава уряду заявив, що громадські активісти, які 5 липня планували провести в Тбілісі Марш гідності, також нібито «пов'язані» з експрезидентом Саакашвілі (який нині перебуває в Україні і є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України – Ред.).

«Було заплановано повномасштабне громадянське протистояння, до якого повинні були залучити поліцейські сили. Вони хотіли, щоб держава використовувала силу проти людей і громадян. Звичайно, ми змогли цього уникнути, ми заздалегідь оцінили ці ризики», – зазначив Гарібашвілі.

11 липня 2021 року у Грузії пройшли масштабні акції протесту, учасники яких вимагали відставки уряду через смерть жорстоко побитого оператора Лексо Лашкарава.

Зокрема, провідні грузинські ЗМІ вимагали відставки повного складу уряду Грузії на чолі з прем'єром Гарібашвілі і дали владі термін для виконання ультиматуму до 12 години 12 липня.

5 липня в Тбілісі щонайменше 47 журналістів постраждали від нападів радикалів, які намагалися зірвати ходу ЛГБТК(ІА+)-спільноти. Постраждали представники 16 ЗМІ, включно з журналістами, фотографами і операторами. Зокрема, напали на журналістів грузинської служби «Радіо Свобода» Торніке Мандара та Дато Коридзе. 

Того також неподалік від парламенту Грузії жорстоко побили оператора телекомпанії «Пірвелі» Лексо Лашкарава. Його госпіталізували з переломами кісток обличчя, він потребував хірургічної операції. За декілька днів він залишив лікарню й продовжував лікування вдома. Однак 11 липня стало відомо, що Лексо Лашкарава помер.

12 липня Міністерство внутрішніх справ Грузії повідомило, що поліція затримала чотирьох осіб, підозрюваних у нападі на журналістів під час заворушень 5 липня.

Фото: пресслужба уряду Грузії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1508
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду