На онлайн-видання «Букви» триває DDoS-атака

На онлайн-видання «Букви» триває DDoS-атака

4 Вересня 2021
2516

На онлайн-видання «Букви» триває DDoS-атака

2516
Наразі сайт працює, але з короткими перебоями.
На онлайн-видання «Букви» триває DDoS-атака
На онлайн-видання «Букви» триває DDoS-атака

На сайт видання «Букви» скоїли DDoS-атаку ввечері 3 вересня. Про це повідомило саме видання, зайти на сайт якого вдалось через VPN.

Видання стверджує, що причиною стала новина «Звинувачення у шахрайстві: що відомо про українця Полякова, ракета якого впала в Каліфорнії» (дзеркало матеріалу на Medium).

В публікації йдеться про невдалий запуск ракети Alpha американсько-української компанії Firefly Aerospace, на підготовку до якого залучили $75 млн, та очільника компанії Максима Полякова.

Останній, за даними видання, раніше займався сайтами знайомств та створенням «соціального казино», його звинувачували у шахрайстві.

«Про атаку ми дізналися з повідомлення хостера. Для сайту глобальних проблем не виникло – він міг бути недоступним буквально хвилину-дві через забитий Інтернет канал до сервера», – сказали у виданні.

DDoS-атака відбулась з IP-адрес Бразилії.

У коментарі ДМ редакція зазначила, що «DDoSять #Букви дуже рідко, а щоб зробити атаку – необхідний солідний ресурс». 

«По таймінгу DDoS атака почалася одночасно з атакою на наш Фейсбучок. Під новину про пана Полякова набігли акаунти, які ми вперше бачимо на #Буквах. Прямо стверджувати про ботнет ми не можемо, але можете подивитися коментаторів + лайки на їх коментах ось тут та зробити власні висновки», – уточнило видання. 

Або «тут теж цікавий ботик, який підписаний на ЗІК, Шаріїв та РТ на русском, якого раніше ніхто не бачив». 

Атака почалась одразу після публікації матеріалу англійською мовою. Зараз же сайт видання працює з короткими перебоями, але «наші специ роблять усе можливе, щоб повністю нормалізувати роботу». 

Також редакція надіслала «скриншоти ІПшників, які намагалися робити шкоду». 

Що таке DDoS-атака?

Це коли на певний ресурс надсилають велику кількість запитів з метою перевищити його спроможність обробити їх та викликати відмову в обслуговуванні.

Нагадаємо, що 14 серпня під Офісом президента України під час акції «Зупинимо капітуляцію!» відбулись сутички між правоохоронцями та протестувальниками, серед яких, зокрема, були представники різних націоналістичних груп.  

Тоді активісти скоїли напад на фотокоресподента видання «Букви» Олександра Кужельного.

Ввечері того ж дня з'явилось відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. У поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності. Пізніше правоохоронці повідомили про підозру двом імовірним нападникам на журналіста.

Фото: колаж видання «Букви»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2516
Читайте також
22.05.2021 10:47
Детектор медіа
«Детектор медіа»
2 882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду