hromadske домовилося з Associated Press про продаж прав на свій відеоконтент

hromadske домовилося з Associated Press про продаж прав на свій відеоконтент

15 Липня 2021
1113
15 Липня 2021
11:19

hromadske домовилося з Associated Press про продаж прав на свій відеоконтент

1113
Перше відео hromadske американське інформаційне агентство опублікувало на своїх платформах 14 липня.
hromadske домовилося з Associated Press про продаж прав на свій відеоконтент
hromadske домовилося з Associated Press про продаж прав на свій відеоконтент

hromadske 12 липня 2021 року підписало з американським інформаційним агентством Associated Press контракт про продаж прав на показ свого відеоконтенту. Угода діятиме до кінця 2022 року. Про це 15 липня «Детектору медіа» повідомила директорка з маркетингу hromadske Марія Леонова.

«За цією угодою, "Громадське" продає АР права на показ свого відеоконтенту: новини, стріми, короткі відеоісторії про українські реалії, які цікаві аудиторії закордоном. АР буде розміщувати ці матеріали на своїх відеоплатформах для міжнародних партнерів, які мають підписку на контент АР. "Громадське" віддає відео та текстову версію історії, з якої кожне медіа може на власний розсуд змонтувати матеріал та показати у своїй країні з обов’язковим вказанням нас як джерела», – розповіла Леонова.

Перше відео hromadske американське інформаційне агентство опублікувало на своїх платформах 14 липня.  Це репортаж Мар'яна П'єцух з черг на вакцинацію в Чернігові.

«Оскільки "Громадське" завжди робило ставку на виробництво відеоісторій — ми будемо пітчити АР наші ідеї та сподіваємося, що на їхніх платформах буде більше наших відео, завдяки яким міжнародна спільнота краще знатиме про те, відбувається в Україні "з вуст" незалежного медіа», – додала Марія Леонова.

Нагадаємо, 20 грудня 2019 року головою громадської організації «Громадське телебачення» стала одна із засновниць hromadske, шефредакторка та ведуча Юлія Банкова, яка замінила Наталку Гуменюк.

31 січня 2020 року стало відомо, що з «Громадського» йде головна редакторка Ангеліна Карякіна. Журналістка заявила, що йде не за власним бажанням і що її було скорочено, таке рішення керівництва вона вважає неповагою. «Громадське» заперечило цю інформацію та заявило, що контракт із пані Карякіною добіг кінця, їй було запропоновано нові умови співпраці, на які вона не погодилася.

3 лютого ексголова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк повідомила, що йде з «Громадського» через звільнення Ангеліни Карякіної. Вона вважає неприпустимим непродовження контракту з головною редакторкою, тому припинила свою роботу на «Громадському», але залишилася членом ГО «Громадське телебачення».

Юлія Банкова в своїй колонці для «Детектора медіа» пояснила, що ці звільнення варто сприймати в контексті довгих розмов про уникнення конфлікту інтересів. Вона розповіла, що власниками hromadske є самі журналісти – як члени громадської організації вони формують стратегію та можуть змінювати структуру ГО; з іншого боку – обіймають керівні посади в медіа. За її словами, журналісти «самі собі ставлять завдання і самі себе контролюють». Пані Банкова вважає, що «це прямий конфлікт інтересів». Вона також додала, що на нього давно просять звернути увагу інституційні донори ГО.

Протягом січня-лютого 2020 року з наглядової ради «Громадського телебачення» вийшли четверо з восьми членів, а саме: – Ігор Балинський (був головою наглядової ради), Едуард Мальцев, Михайло Мінаков і Мачек Бернард-Речинський. До компетенції наглядової ради належали затвердження бюджету організації, фінансовий моніторинг, затвердження кандидатури виконавчого директора організації та нагляд за виконанням Стратегічного плану Громадського.

hromadske в квітні 2020 року очолила Наталія Гузенко. 2 квітня «Громадське» створило об’єднану редакцію, творчий колектив медіа поділили на блоки в залежності від дистрибуції контенту – за них відповідали два заступники головного редактора Владислав Азаров та Анастасія Станко. 5 серпня 2020 року Настя Станко стала головною редакторкою об’єднаної редакції hromadske, замінивши на цій посаді Наталію Гузенко. 

1 лютого 2021 року громадська організація «Громадське телебачення» змінила структуру: відтепер функції Наглядової ради ГО виконуватиме правління, яке обиратимуть на три роки. До нового правління увійшли п’ять зовнішніх незалежних експертів та двоє членів ГО: Олена Трегуб, Олександра Матвійчук, Гліб Вишлінський, Андрій Куликов, Катерина Ботанова (зовнішні експерти) та Наталка Гуменюк, Катерина Сергацкова (членкині організації). Керівником організації за новим статутом є директор, який призначається правлінням на три роки. Його обов’язки виконувала Юлія Банкова.

1 липня стало відомо, що з 19 липня 2021 року hromadske очолить перша керівниця Українського культурного фонду Юлія Федів. Її обрало правління ГО «Громадське Телебачення». Юлія Банкова йде з медіа, однак лишається членкинею ГО «Громадське Телебачення». 6 липня hromadske повідомило, що головна редакторка медіа Настя Станко йде з посади її з 12 липня замінила Євгенія Моторевська, колишня відеопродюсерка в агенції журналістських розслідувань «Слідство.Інфо».

Фото: hromadske, фейсбук-сторінка Марії Леонової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1113
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду