Богдан Кутєпов працюватиме над новим тревел-блогом про Україну

Богдан Кутєпов працюватиме над новим тревел-блогом про Україну

18 Червня 2021
5432

Богдан Кутєпов працюватиме над новим тревел-блогом про Україну

5432
Проєкт фінансуватиме громадська організація з Америки.
Богдан Кутєпов працюватиме над новим тревел-блогом про Україну
Богдан Кутєпов працюватиме над новим тревел-блогом про Україну

Відеограф Богдан Кутєпов, який напередодні пішов з hromadske, повідомив «Детектору медіа», що починає роботу над новим тревел-проєктом про Україну, який фінансуватиме неурядова організація Ukrainian American House.

Богдан Кутєпов розповів, що після його допису про скорочення на hromadske до нього звернулися представники Ukrainian American House й запропонували створити тревел-проєкт. Він уточнив, що не брав участі в конкурсах або тендерах.

«Вони хочуть започаткувати авторський проєкт. Ми будемо з ними співпрацювати. Я буду їздити Україною та знімати історії людей, яких зустрічаю. Я називаю цей проєкт "Ukraїner для мігрантів". Це для аудиторії, яка хоче щось цікаве дізнатися про Україну, для людей, які живуть там. Водночас він буде для широкої аудиторії, без специфічних пояснень. Він може бути цікавим українському глядачу. У першу чергу я хочу, щоб це було цікаво мені», – розповів журналіст.

З організацією Ukrainian American House, яку заснувалаукраїнська діаспора в Каліфорнії, журналіст уже співпрацював раніше. Зокрема, він створював для них цикл про українців у США. Також організація фінансувала декілька поїздок hromadske в зону бойових дій на Донбасі в 2015 році.

«Вони представляють середній бізнес, жодним чином не пов’язані з олігархами чи українськими політиками. Який інтерес вкладати? Це американський підхід, коли продюсери їздять і дивляться гаражні бенди, фінансують їх на цьому етапі, щоб потім зробити з них зірок», – пояснив Богдан Кутєпов.

Поки що він не знає, на яких умовах співпрацюватиме з Ukrainian American House. Кутєпов уточнив, що отримуватиме конкурентну зарплату, однак точно не реєструватиметься як фізична особа-підприємець. 

Над проєктом він працюватиме самостійно, за необхідності залучатиме до зйомок відеографів з hromadske — Максима Левіна та Олександра Хоменка. Також йому допомагатиме дружина, журналістка Христина Коціра. «Вона буде допомагати мені попередньо шукати історії. Працюватиме як редакторка. Плануватиме поїздки, – уточнив Богдан Кутєпов. – Я зараз буду працювати у кадрі та пояснювати, а потім це може бути інша людина».

На фото Христина Коціра та Богдан Кутєпов

Зараз Богдан Кутєпов та Ukrainian American House ще ведуть переговори, тому бюджет проєкту поки що не відомий. Для нього планують запустити окремий ютуб-канал.

«Ми мали лише усні сесії, однак поки не прописували концепт. Ми обговорювали, що обираємо місця й у першу чергу розповідаємо про них через місцевих людей, а не женемося за популярними блогерами, – сказав Богдан Кутєпов. – Немає жодних обмежень, є творча свобода. Є лише бюджетні межі, вони зараз обговорюються. Моя робота в цьому проєкті є роботою, про яку, можливо, мріють багато журналістів — їздити та знімати. Водночас я сам водій та оператор — це досить виснажливо. Далі я сам монтуватиму».

Він уже почав працювати над пілотом. Прем’єрний випуск планують підготувати до Дня Незалежності.

Богдан Кутєпов також продовжить роботу з відеоблогером Данилом Мокриком. «Обов’язково продовжу співпрацю з автором відеоблогу MocRec. Я хочу зробити його візуально привабливим — зняти, змонтувати це. Планую поглибити співпрацю. Я залишаю частину робочого часу для цього», – розповів він. Працювати у класичних медіа він поки що не планує. 

Нагадаємо, 17 червня 2021 року виконувачка обов’язків голови громадської організації «Громадське телебачення» Юлія Банкова повідомила, що відеограф Богдан Кутєпов звільнився з hromadske. Кутєпов розповів, що головною причиною його звільнення було емоційне вигорання.

Він належав до команди, яка заснувала «Громадське телебачення» 2013 року. Він був одним із перших стримерів на «Євромайдані», вів прямоефірний проєкт «Нічна варта». Після Революції гідності знімав для hromadske документальні фільми. 

Фото: Богдан Кутєпов / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду