У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»

У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»

10 Серпня 2020
1298

У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»

1298
Очільниця RFE/RL закликала владу Болгарії розслідувати ці інциденти й засудити напади на журналістів.
У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»
У Болгарії напали на журналістів «Радіо Свобода»

У болгарській столиці Софії 7 серпня під час мітингу на підтримку правлячої партії «Герб», на якому виступав прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, напали на дві знімальну групи місцевої редакції «Радіо Свобода». Про це повідомила українська редакція «Радіо Свобода».

Спершу невідомий чоловік у масці напав на журналістку Поліну Паунову, він вирвав у неї телефон і викинув його на землю. У партії «Герб» сказали, що нібито не причетні до цього нападу. Водночас піарник партії намагався перешкоджати роботі іншої знімальної групи «Радіо Свобода».

Виконувачка обов’язків президента RFE/RL Дейзі Сінделар закликала владу Болгарії розслідувати ці інциденти й засудити напади на журналістів.

«RFE/RL обурені нападом на двох наших журналістів під час виконання ними професійних обов’язків із висвітлення цієї політичної події. Інцидент повинен бути негайно розслідуваний владою, а винні особи притягнути до відповідальності. Болгарський уряд на найвищому рівні також повинен публічно відмовитися від причетності до цього нападу й будь-яких інцидентів, пов’язаних із насильством або жорстоким поводженням щодо журналістів», – сказала вона.

Міністерство внутрішніх справ Болгарії вже повідомило, що допитало свідків.

Нагадаємо, мовлення «Радіо Свобода» в Болгарії запустили в 1950 році, у 2004 році – зупинили. Однак у січні 2019 року корпорація «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомила про відновлення роботи для аудиторії в Болгарії. Рішення про відновлення роботи у «Радіо Свобода» пояснили складністю суспільно-політичних демократичних перетворень, з якими в останні роки зіткнулася Болгарія.

Фото: стоп-кадр

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду