У Росії фрілансер «Радіо Свобода» поскаржився на бездіяльність поліції

У Росії фрілансер «Радіо Свобода» поскаржився на бездіяльність поліції

14 Червня 2021
1615

У Росії фрілансер «Радіо Свобода» поскаржився на бездіяльність поліції

1615
Афанасьєв вважає, що напад на нього має розслідувати Слідчий комітет РФ.
У Росії фрілансер «Радіо Свобода» поскаржився на бездіяльність поліції
У Росії фрілансер «Радіо Свобода» поскаржився на бездіяльність поліції

Незалежний журналіст, фрілансер «Сибір.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»), Андрій Афанасьєв, якого побили 9 червня в російському місті Благовещенськ, 14 травня повідомив «Сибір.Реалії», що поліція досі не відкрила кримінальну справу за фактом нападу на нього. Він поскаржився прокуратурі на бездіяльність поліцейських.

Журналіст після нападу звернувся до поліції, однак вони прийшли лише наступного дня – взяли з нього пояснення й опитали сусідів. Після цього з поліції зателефонували лише раз, щоб уточнити – чи проходив він судово-медичну експертизу.

Андрій Афанасьєв вважає, що його побили через професійну діяльність, тому розслідувати таку справу повинен Слідчий комітет РФ.

«Складається відчуття, що поліцейські вичікують, коли закінчиться галас навколо цієї ситуації, щоб "зам'яти" справу. І з яких пір перешкоджання журналістській діяльності раптом стала займатися поліція? Є 144-та стаття в Кримінальному кодексі, якою займається Слідчий комітет», – пояснив він.

Нагадаємо, увечері 9 червня в місті Благовещенськ (РФ) побили незалежного журналіста Андрія Афанасьєва, який співпрацює з «Сибір.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода»). Афанасьєв пов’язує напад із професійною діяльністю. Він розповів, що лікарі зафіксували в нього численні травми, гематоми, перелом носа і погіршення зору після нападу. 

Президент «Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода» Джеймі Флай та Комітет захисту журналістів засудили напад на журналіста та закликали покарати винних у побитті Афанасьєва.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду