У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»

У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»

11 Травня 2021
1339

У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»

1339
Друкарня повідомила редакцію, що з 9 травня «в односторонньому порядку» розриває договір на надання своїх послуг.
У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»
У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»

Друкарня «Білоруський будинок друку» 9 травня відмовилася друкувати газету «Intex-press». Про це повідомила газета.

Друкарня повідомила редакцію, що з 9 травня «в односторонньому порядку» розриває договір на надання своїх послуг. Причини такого рішення керівництво друкарні не вказало. «Приносимо свої вибачення і сподіваємося на взаєморозуміння», – написали наприкінці офіційного листа, який «Intex-press» отримав на електронну пошту.

Редакція намагається знайти можливість надрукувати наступний номер газети, який запланований на 12 травня.

Нагадаємо, 26 квітня 2021 року головреда видання «Intex-press» Володимира Янукевича оштрафували через інтерв’ю з опозиціонеркою Світланою Тихановською на 580 рублів (6364 гривень). Суд визнав інтерв'ю з Тихановською «екстремістським матеріалом». На думку прокуратури, у матеріалі від 14 квітня містилася інформація, спрямована на розпалювання в суспільстві політичної, ідеологічної і соціальної ворожнечі.

Після цього магазини почали відмовлятися продавати друковане видання «Intex-press», а сайт очікують обмеження доступу. «Белсоюзпечать» відмовилася поширювати «Intex-press». Державна «Белпочта» також відмовилася включати газету «Intex-press» в передплатний каталог на друге півріччя 2021 року.

5 травня суд призначив виданню вже другий штраф, який склав 4350 рублів (47,7 тисяч гривень). Адвокат видання вже заявила, що «Intex-press» буде оскаржувати висновок експертної комісії з оцінки інформаційної продукції на предмет наявності ознак «екстремізму» в інтерв’ю з Тихановською.

Фото: Intex-press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1339
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду