detector.media
11.05.2021 10:20
У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»
У Білорусі відмовилися друкувати газету «Intex-press»
Друкарня повідомила редакцію, що з 9 травня «в односторонньому порядку» розриває договір на надання своїх послуг.

Друкарня «Білоруський будинок друку» 9 травня відмовилася друкувати газету «Intex-press». Про це повідомила газета.

Друкарня повідомила редакцію, що з 9 травня «в односторонньому порядку» розриває договір на надання своїх послуг. Причини такого рішення керівництво друкарні не вказало. «Приносимо свої вибачення і сподіваємося на взаєморозуміння», – написали наприкінці офіційного листа, який «Intex-press» отримав на електронну пошту.

Редакція намагається знайти можливість надрукувати наступний номер газети, який запланований на 12 травня.

Нагадаємо, 26 квітня 2021 року головреда видання «Intex-press» Володимира Янукевича оштрафували через інтерв’ю з опозиціонеркою Світланою Тихановською на 580 рублів (6364 гривень). Суд визнав інтерв'ю з Тихановською «екстремістським матеріалом». На думку прокуратури, у матеріалі від 14 квітня містилася інформація, спрямована на розпалювання в суспільстві політичної, ідеологічної і соціальної ворожнечі.

Після цього магазини почали відмовлятися продавати друковане видання «Intex-press», а сайт очікують обмеження доступу. «Белсоюзпечать» відмовилася поширювати «Intex-press». Державна «Белпочта» також відмовилася включати газету «Intex-press» в передплатний каталог на друге півріччя 2021 року.

5 травня суд призначив виданню вже другий штраф, який склав 4350 рублів (47,7 тисяч гривень). Адвокат видання вже заявила, що «Intex-press» буде оскаржувати висновок експертної комісії з оцінки інформаційної продукції на предмет наявності ознак «екстремізму» в інтерв’ю з Тихановською.

Фото: Intex-press

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY