Уряд Німеччини заявив, що не має стосунку до закриття рахунків RT

Уряд Німеччини заявив, що не має стосунку до закриття рахунків RT

5 Березня 2021
1920

Уряд Німеччини заявив, що не має стосунку до закриття рахунків RT

1920
Речник МЗС ФРН вважає недоречними погрози російської сторони щодо суворих заходів у відповідь.
Уряд Німеччини заявив, що не має стосунку до закриття рахунків RT
Уряд Німеччини заявив, що не має стосунку до закриття рахунків RT

Уряд Німеччини повідомив, що не має стосунку до рішення німецького Commerzbank, який нібито хоче закрити рахунки та припинити всі фінансові операції Russia Today та Ruptly (відеоагенції RT) в Німеччині. Про це заявили представник уряду ФРН Штеффен Зайберт та речник Міністерства закордонних справ Німеччини Крістофер Бургер 5 березня, передає «Укрінформ».

«Це те, що не стосується федерального уряду», – сказав Зайберт.

Крістофер Бургер зауважив, що «не вперше російський уряд намагається зробити [німецький уряд] відповідальним за приватні взаємини між RT і його банками».

Він додав, що федеральний уряд не має впливу на операції Commerzbank і його взаємини з клієнтами, а також не цікавиться тим, що відбувається з рахунками RT. Бургер наголосив, що погрози російської сторони щодо суворих заходів у відповідь є недоречними.

Нагадаємо, 4 березня 2021 року представниця МЗС Росії Марія Захарова сказала, що 26 лютого німецький Commerzbank начебто письмово повідомив про закриття рахунків та припинення усіх фінансових операцій Russia Today та Ruptly (відеоагенції RT) в Німеччині з 31 травня 2021 року. Банк нібито пояснив рішення своїм правом завершити співпрацю з клієнтом в односторонньому порядку без пояснення причини. Захарова заявила, що РФ у відповідь запровадить «жорсткі заходи» проти німецьких журналістів.

Фото: Хартия 97

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1920
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду